Intelin kaksiytimiset Core i3 Ivy Bridget myyntiin

Intel julkaisi neliytimiset ja 22 nanometrin viivanleveydellä valmistettavat Ivy Bridge -koodinimelliset Core i5- ja i7-prosessorit huhtikuussa, mutta edullisempia kaksiytimisiä Core i3 -malleja jouduttiin odottamaan syyskuulle asti.

Nyt Yhdysvalloissa verkkokauppojen valikoimiin on ilmestynyt yhteensä viisi kappaletta Core i3-3000 -sarjan prosessoreita, joista kolme on suunnattu tavalliseen työpöytäkäyttöön ja kaksi ovat vähävirtaisia malleja. Core i3 -prosessoreihin on integroitu Intel HD Graphics 2500 -grafiikkaohjain.

Suorituskykyisin kaksiytiminen Ivy Bridge on Core i3-3240 -malli, joka toimii 3,4 GHz:n kellotaajuudella ja tuettuna on Hyper-Threading-teknologia, jonka avulla prosessori kykenee käsittelemään neljää säiettä. L3-välimuistia on kolme megatavua ja prosessorin TDP-arvo on 55 wattia. Vähävirtaisen 3240T-mallin kellotaajuus on laskettu 2,9 GHz:iin ja TDP-arvo on 35 wattia.

Uutuusmallit ja viralliset suositushinnat on päivitetty myös Intelin viralliseen hintalistaan, jonka mukaan myynti alkoi virallisesti 2. syyskuuta.

Anandtech, Intel’s Pentium and Core i3 Desktop Ivy Bridge CPUs Arrive

Sampsa Kurri

Kommentit

Kommentointi on suljettu.