Muropaketti.com

Syksyn 2012 mielenkiintoisin älypuhelin?

Syksyn 2012 mielenkiintoisin älypuhelin?

Syksyn 2012 mielenkiintoisin älypuhelin?
VastausVastanneiden osuus tällä hetkellä
Nokia Lumia 92062,85 %
Apple iPhone 57,43 %
Samsung Galaxy S III24,89 %
HTC 8X4,82 %

Yhteensä 10720 vastausta.

 
1.

Ei mikään yllätys, että Nokia on mielenkiintoisin nästä neljästä. On Nokian aika vihdoin näyttää, että siinäkin puljussa jotain osataan. Tuntuu, että kaikki mitä vähänkään tiedetään mistään on ängetty tähän luuriin. Ja ero Lumia 900 ja 920 välillä on huomattavasti suurempi kuin esim iPhone 4s vs 5 tai GS2 vs GS3.

2.

@1: Perustele ihmeessä, miten Lumia 900 ja 920 välinen ero on suurempi kuin muilla mainitsemillasi valmistajilla?

3.

@2

No ensinnäkin 920 on WP8 mitä EI saa vanhempaan Lumiaan. WP8 taas tuo tullessaan asioita, mitä WP7 ei sisällä kun taas muilla valmistajilla vanhatkin mallit päivittyvät ja saavat uusia ominaisuuksia. Tietysti samat perusparannukset kuin muissakin eli näyttö, rauta ja kamera parantuu, mutta myös näyttön käytettävyyttä on parannettu ainakin Nokian mukaan huomattavasti, sekä omasta mielestä tuleva induktiolataus on todella hieno juttu.

Lumia 900 ei koskaan tuntunut sellaselta, kun huippumallin pitäisi tuntua toisin ku GS 1,2,3. iPhonesta nyt ei oo koskaan ollu huippumallia, on vaan ollu se yks. 920 taas tuntuu huippumallilta. Se on ehkä se suurin ero.

4.

paitsi suurin ero on että nokiat on surkeita ja samsungit parempia.. ei niissä muuten varmaan muuta vikaa ole ja iphonesta en tiiä.. onks se joku mp3 playerii?

5.

@4
Jep, nokiat nyt on ihan paskoja:D on seki hyvä idea tuhlata rahaa jos ei sitä muualle keksi tunkea. Mitä olisimmekaa ilman nokiaa xD
Itselle ainaki lähtee kohta tilauksee iPhone 5

6.

@ 4,5

Kertokaa toki, miksi Nokiat on niin surkeita ja paskoja? Pelkät huutelut ei riitä perusteluiks. Mitä itse olen koittanut Lumia 800 niin erittäin sulavasti tuntu toimivan. Paljon sulavammin ku useimmat android samsungit. PERUSTELUJA KIITOS!

7.

@ 6

Niinpä, miten nokialaiset ovat muka paskoja?

Lumia 710 toimi sulavammin kuin mikään androidi mitä olen omistanut. Uusimmat lumiat ovat törkeen hyvännäkösiä. Pureview mullisti kännykkäkuvaamisen ym.

Androidi tahmaa ja kaatuilee. Itellä galaxy nexus, helvetin hyvä puhelin, mutta hermot menee välillä OS:n ansiosta. Androidilla voi tehdä niin paljon enemmän kuin muilla käyttiksillä, siinä se syy miksi sellainen on itselläni käytössä.

Nokiaa pitäisi tukea eikä mollata

8.

@5 vertaappa lumia 920 ja iPhone 5 hintoja ja ominaisuuksia ja sano sitte kumpi on enemmän tuhlausta

9.

@8

aivan, unohtui hinnatkin mainita. Ekat lumiat ovat älyttömän halpoja tällä hetkellä.

10.

Vaikka Nokiaa äänestinkin, iPhonen ottaisin.

11.

Luulenpa, että nämä ”nokia paska” -pojat on saaneet iskältä Iphonen, siksi Nokia on automaattisesti paska. Mikäli olisivat saaneet Nokian, Iphone olisi se paska. Nuoriso nyt vaan seuraa näitä trendejä sokeasti vailla kriittisyyttä ja/tai perusteluja.

Nykyään kai merkkiuskollisuus on kuollut aate…

12.

oliskohan äänestyksessä vähän sinivalkoita suuntaa….hehe

13.

Vaahtosin itsekkin ennen Iphonen puolesta sen jälkeen kun ekan sellasen hommasin ja Nokia mielipiteet tuli siitä paskasta Symbianista, mutta nyt kun oon saanu Lumia 800:en niin on kyllä mielipide muuttunu Nokiasta ihan päälaelleen. En vaihtaisi enää ainakaan Iphoneen. Muista älyköistä ei ole kokemusta.

14.

Kieltämättä, androidiluurit tuntuvat jotenkin tahmeilta kaikki jopa suoraan pakasta vedettynä puhumattakaan jos softia on menny asentelemaan. Ikäänkuin lagaavat vähän joka paikassa tosin kuin lumiat/iphonet. Tässä suurin syy miksi pysyn erossa niistä, todella pirun rasittavaa. Antaa halvan ja keskeneräisen räpellyksen fiilistä vaikka toimivatkin loistavasti muuten. Lisäksi muovisuus on aika no no, tuntuu ihan lelulta.

15.

Pakko vielä lisätä että suurin syy itsellä iphonen valintaan on Airplay + että löytyy jailbreikattu apple tv telkkarin vierestä jo entuudestaan. Kaikki toistuu näppärästi langattomasti luurista/pädistä. Onhan muillakin valmistajilla vastaavia räpellyksiä, mutta tässä tapauksessa ei parempaa ole.

16.

Pakko vielä lisätä että suurin syy itsellä iphonen valintaan on Airplay + että löytyy jailbreikattu apple tv telkkarin vierestä jo entuudestaan. Kaikki toistuu näppärästi langattomasti luurista/pädistä. Onhan muillakin valmistajilla vastaavia räpellyksiä, mutta tässä tapauksessa ei parempaa ole.

17.

Kohtuullisen paksua ainakin sanoa Nokiaa huonoksi Samsungin rinnalla. Kaikki joita tunnen joilla Samsungin luureja on ollut, ovat vaihtaneet niistä pois epävakauden takia. Ei ole mukava kun puhelin boottailee itsekseen monta kertaa viikossa. Samsung laatua.

18.

Meiän talosta löytyy htc luuria, löytyy samsungia, iphone ja sitten vielä lumia. Ehdottomasti lumia kaikista vakain ja mukavin. Tuo 920 pitänee ensi vuonna hankkia.

19.

Ainoa kiinnostava puhelin viime aikoina on ollut kyllä Note 2, mutta odotellaan vielä Jollan vastausta.

20.

Minua kaduttaa suunattomasti kun ostin aikoinani tämän iPhone 4s.än. Ensinnäkin koko Apple on yrityksen ihan saisse, eikä nämä puhelimetkaan mitään kummasia ole verrattuna muihin.

21.

Pakko myöntää että Androidit ovat selkeästi WP:tä ja iOS:ää bugisempia. Jopa puhtaalla Androidilla varustettu Galaxy Nexus bugaa kohtuuttoman usein. Samaa teki edellinen Nexus S. Tietysti jokaisessa älypuhelimessa on ja tulee aina olemaankin bugeja, mutta Androidissa ne tuntuvat olevan todellinen riesa. Jokainen tuntemani Androidin omistaja on tullut kysymään että miten heidän puhelimensa voisi korjata, kun se kaatuilee / ei suostu käynnistymään / toimii hitaasti. Silti käytän itse edelleen Androidia sen avoimuuden ja muokattavuuden vuoksi.

Lumia 920 vaikuttaa kuitenkin uusien ominaisuuksiensa puolesta selvästi houkuttelevimmalta vaihtoehdolta seuraavaksi puhelimeksi. Optinen kuvanvakain, hanskoilla toimiva kosketusnäyttö ja induktiolataus ovat todella tervetulleita ominaisuuksia mielikuvitksettomaksi käyneeseen matkapuhelinkisaan. Enää ei kisassa pärjää pelkillä lisäytimillä ja isommilla näytöillä vaan muilla erikoisominaisuuksilla sekä softan käytettävyydellä.

22.

Eihän tässä kysytty parasta puhelinta vaan MIELENKIINTOISINTA. Mikä teitä oikein vaivaa?
Mielenkiintoisin puhelin tulee Jollalta.

23.

@18: ”Ehdottomasti lumia kaikista vakain ja mukavin”

Iphone ei vakaa? Mulla iphoneja ollut nyt 3vuotta oikein kunnon aktiivikäytössä ja oikeasti ehkä 2-3 kertaa joutunut laitteen buuttaamaan ja sekin johtu jostain paskasta ilmaissoftasta jonka latasin appstoresta.

24.

Fan boy vauhdissa :)
920 on mielenkiintoisin ja jo tilattukin.Android tökkii,i-luurista ei kokemusta.900 ja 800 perheessä.Toimivat mainiosti.Padikin vaihtuu win8:iin kunhan niitä alkaa tulla myyntiin.Ei RT-versioo.

25.

Teinien keskuudessa on tämä iP4 yleistynty ja nyt kaikkilla pitää olla se huippupuhelin. Siis oikeasti kukaan uskottava Suomalainen EI käytä iphoneja. Paitsi peruskoulun ”cool” nelikymppinen rehtori. Siihen on monta syytä, pieni näyttö, huono hinta-laatu- suhde…
Mutta asiaan, ehdottomasti Lumia 920 on kiinnostavin, koska luotan nyt, että Nokia on väsännyt jonkun uskottavan ja laadukkaan pelin. Pimeä-kuvaus tuossa on erinomaista tasoa. Ja tuo systeemi vaikuttaa aika laadukkaalta. Taitaa tämä Android huuma olla pikkuhiljaa ohi…

26.

Eihän tässä ole mitään muita vaihtoehtoja kuin Nexus 4.

27.

Itsellä Lumia 800 käytössä ollut jonkin aikaa ja olen hyvin tyytyväinen. Ei tässä minun mielestäni ole suurempia eroja noihin muuta kuin hinta ja käyttöjärjestelmä. En ymmärrä miksi samankaltaisesta pitää maksaa väh. 2 kertaa enemmän. Ei sillä, etteikö olisi rahaa iPhoneen, mutta jääpähän sitä vähän sukanvarteenkin. Loppujen lopuksi oikeastaan se huono puoli Nokialaisissa on, että Windows Phoneen on vielä melko vähän sovelluksia, vaikka kuka niitä kaikkia ehtii kuitenkaan räplätä. Toisaalta en myöskään totaalisesti kieltäydy Applesta tai Samsungista, mutta omiin käyttötarkoituksiin ja hinnan puolesta tämä oli paras vaihtoehto. Hyvä vaan, että tällaista kinastelua syntyy ja Nokialla on kilpailua, ei tässä muuten edettäisi mihinkään :D. Mutta Nokia tällä hetkellä mielestäni mielenkiintoisin vaihtoehto.

28.

Vielä piti siitä, että onko esim. iPhone 5:ssä tullut käytännössä mitään uutta ja mullistavaa. Katselin iPhone 5:en ominaisuuksia, joita Applen sivuilla mainostetaan enkä löytänyt yhtään sellaista, jota ei ole jo jonkinlaisessa laitteessa. Nokiassa sen sijaa esim. PureMotion-näyttö ja langaton lataus, joita ei ole vielä muissa laitteissa. Pakko kyllä toisaalta myöntää, että iOS:ssä on paljon hyviä puolia mitä WP:ssä ei, mutta onhan WP vasta alkuvaiheilla. (Jos se nyt pääsee sieltä mihinkään)

29.

Mielenkiintoisin on kyllä ehdottomasti Note 2.

30.

Kyllähän noita langattomia latauksia muillakin ollu.
Ongelma niissä on yksinkertainen: epäkäytännöllisstä ja keskeneräistä tekniikkaa.

Puremotion näyttö no huh. Onhan se nokialle iso harppaus koska nokia paininut kokoajan siellä 6xx - 8xx resoluutioissa, mutta ei muille mikään merkittävä. Sitäpaitsi jälleen kerran aivan turhan iso näyttö. Pidän 4.3” ehdottomana maksimina ja tämän takia tykkään applen ideologiasta 3.5” ja 4” samalla käteen sopivalla leveydellä.

Se hyvä nokiassa on että on se ainakin tyylikkäämpi kuin samsungit ja htc:t mutta edelleen tykkään applen premiumlaatausesta zenistä. (Nämä tietenkin makuasioita) Ainoana plussana nokia 920 pidän näytön toimivuutta hanskoilla mutta silti en pidä tätä niin merkittävänä koska tähänkin asti (2007 -) pärjännyt niin kesät kuin talvetkin iPhonella.

Omalla kohdallani toki omistanut ja käyttänyt niin androidia ja wp7 (löytynyt desireitä, galaxy ässiä ja lg wp sekä N9 ja lumia 800). Androidien ongelma on sekavuus ja yllättävän useasti lagisuus. Lumiassa lagia ei ole näkynyt ja kaikessa yksinkertaisuudessan wp7.5 on tylsä ja epäselkeä ja tämän takia en jaksa käyttää sitä muuhun kuin puheluiden vastaamiseen ja satunnaisesti soittamiseen, viestien kirjottamiseen sekä surffailuun ja suurin ongelma on epäselkeä marketplace josta ei vaan jaksa ladata mitää, etenkään kuin niitä ei jaksa puhelimella käyttää (nämäkin asiat toimivat iphonella selkeämmin ja nopeammin).

Mutta vastasin lumian koska toivossa on hyvä elää että saisi tuulta allensa ja lähtisi kurssinousemaan.

31.

Nokia on siksi paska ettei sitä suunnitella eikä valmisteta enää Suomessa. Lisäksi ei kiinnosta pätkääkään wp palikkakäyttöliittymä ja niin ihanat oranssit keltaiset jne värit. Jos Nokia vielä aidosti olisi suomalainen ja käyttis olisi joku muu kuin wp niin kiinnostus kasvaisi huomattavasti.

32.

@11 Ainakin omalla kohdalla iPhone 5 valinta on aika selvä, koska Applen ekosysteemi on tuttu ja on paljon appeja, mitä käyttää aika usein.

Itsellä on Lumia 800 ja siinä yhtenä kivana (tai WM7ssa) on integroituvuus appien välillä. IOS härpättimissä sitä on VAIN jos Apple päättää, että sitä on. Toisaalta Microsoftin store on a) huono käyttöliittymältään b) aika ontto verrattuna app storen tai google markettiin.

iPhonen vauhti kyllä selvästi hidastuu androidin ajellessa ”normivauhtia” ja Nokialla taas mennään lujaa. Microsoftin peliliike siirtyä rautakauppiaaksi voi vaan viedä maton jalkojen alta, vaikka suunta tällä hetkellä on oikea.

33.

kaikki tärkeimmät puhelimallit omistaneena viimeisen parin vuoden aikana.. Lumia 920 niistä upein.

Tämän jutun kommentointi on suljettu.

Takaisin ylös