Muropaketti.com

Logitech myy Harmony-osastonsa ja lopettaa pelikonsolilaitteet

29.1.2013

Logitechin viimeisin vuosineljännes, verotettavan vuoden 2013 kolmas vuosineljännes, ei mennyt odotusten mukaisesti ja se teki 195 miljoonan dollarin edestä tappiota, kun analyytikot odottivat noin 50 miljoonan dollarin voittoa. Vuotta aiemmin voittoa kertyi 55 miljoonaa dollaria. Yrityksen toimitusjohtaja Bracken Darrell ei kuluttanut turhaan aikaa ja ilmoitti välittömästi strategisista muutoksista.

Darrellin mukaan tappiollista tulosta ei voida hyväksyä ja yritys tulee tekemään nopeita ratkaisuja kannattavuuden kasvattamiseksi. Logitech tulee jatkossa keskittymään entistä enemmän mobiilipuolen tuotteisiin taulutietokoneita ja älypuhelimia silmällä pitäen. Lisäksi päämääränä on jatkaa PC-puolen osaamista, jossa yrityksellä on vankka asema.

Yksi suurimmista strategisista muutoksista tulee olemaan Harmony-tuoteperheen kauko-ohjaimiin keskittyvän osaston myyminen. Myyntiprosessi on jo käynnissä, mutta mahdollisesta ostajasta ei ole toistaiseksi tietoa. Lisäksi vuoden loppuun mennessä Logitech tulee luopumaan kaiutintelakoista sekä pelikonsoleihin tarkoitetuista lisälaitteista.

Electronista, Logitech Q3 results down, to offload Harmony remotes

Ville Suvanto

 

Kommentit

Takaisin ylös