Muropaketti.com

Microsoft: ihmiset eivät huolehdi tietoturvasta

6.2.2013

salasanaMicrosoft on julkaissut vuosittaisen Microsoft Computing Safety Index -tutkimuksen tulokset, jotka ovat monilta osilta karua luettavaa tietoturvan näkökulmasta. Vaikka monet yritykset tarjoavat nykyään kehittyneitä teknologioita käyttäjien tietojen turvaamiseen, vain harvat hyödyntävät mahdollisuuksia.

Lehdistötiedotteesta selviää Microsoftin tutkimuksessa olleen 10 000 tietokonetta, älypuhelinta ja taulutietokonetta 20 maassa. 55 prosentilla tutkimukseen osallistuneista havaittiin vähintään kaksi tietoturvariskiä ja ainoastaan 16 prosenttia vastanneista kertoi käyttävänsä useampaa menetelmää tietojensa turvaamiseen.

45 prosenttia oli huolissaan identiteettivarkaudesta, mutta ainoastaan 34 prosentilla oli puhelimessaan käytössä PIN-koodi. Puolestaan 48 prosenttia oli huolissaan viruksista, mutta vain 53 prosentilla oli asennettuna virustorjuntaohjelma ja 44 prosenttia käytti palomuuria.

Microsoft antaa useita ohjenuoria tietoturvan kohentamiseen - käytä vahvoja salasanoja, lukitse puhelimesi PIN-koodilla ja älä maksa laskuja tai internetostoksia julkisella tietokoneella tai avoimen WLAN-yhteyden kautta.

Microsoft, Lehdistötiedote

Ville Suvanto

 

Kommentit

Takaisin ylös