Microsoft julkaisi Kinectin Windowsille

Microsoft julkaisi viime vuoden kesäkuussa beeta-asteen SDK-paketin 64- ja 32-bittisille Windows 7 -käyttöjärjestelmille ja marraskuussa yritys paljasti virallisesti tuovansa Kinectin tietokoneille. Nyt Microsoftin Kinectiä käsittelevältä blogisivustolta löytyy kirjoitus, jossa kerrotaan Kinectin viimein saapuneen Windows 7:lle ja laitteiden olevan myynnissä. Microsoftin ilmoittama suositushinta on 249 dollaria ja opiskelukäyttöön se irtoaa 100 dollaria edullisemmin.

Kinectin tietokoneversio on raudan ja ohjelmiston osalta hieman erilainen Xbox 360 -versioon verrattuna. Microsoftin omien sanojen mukaan se on optimoinut tiettyjä rautakomponentteja ja tehnyt firmwaresäätöjä, jotta Kinect soveltuu käytettäväksi paremmin tietokoneella. Luvassa on esimerkiksi lyhyempi USB-kaapeli, jotta toimivuus kyetään takaamaan erilaisissa tietokoneissa ja syvyyskameralla kyetään tunnistamaan 40 senttimetrin etäisyydeltä kohde ilman tarkkuuden menettämistä. Yhteen tietokoneeseen on mahdollista liittää maksimissaan neljä Kinect-sensoria.

640×480-resoluutioinen Kinect-sensori pitää sisällään RGB-kameran, syvyyssensorin, äänisensorit ja liikkeentunnistusteknologian, joka osaa seurata ihmiskehon liikkeitä 48 pisteellä. Lisäksi se on varustettu kasvojen- ja äänentunnistuksella.

Kinect for Windows Blog, Kinect for Windows is now Available!

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.