Microsoft nostaa Windows 8:n OEM-lisenssien hintoja

win8Microsoft julkaisee aivan pian Release Preview -testiversion tulevasta Windows 8 -käyttöjärjestelmästä ja se on suurella todennäköisyydellä viimeinen versio ennen virallista julkaisua. Julkaisu tulee nykyisten tietojen mukaan tapahtumaan kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä eli loka-joulukuussa.

Taiwanilaisen DigiTimes-sivuston uutisoinnin mukaan Microsoft olisi nostamassa Windows 8:n hintaa OEM-valmistajille. Noston suuruudesta ei ole tietoa, mutta ilmeisesti se tulee olemaan tuntuva. Ratkaisu on siitä mielenkiintoinen, että Apple on laskenut Mac OS X -käyttöjärjestelmänsä hintaa ja se on Windows 7:ään verrattuna selvästi edullisempi. OEM-valmistajat ovat tunnetusti maksaneet Windows-käyttöjärjestelmistä alennettuja hintoja verrattuna jälleenmyyntikanavien kautta myytäviin kuluttajaversioihin nähden.

Jos DigiTimesin huhut pitävät paikkansa ja Windows 8:n OEM-lisenssit kustantavat tuntuvasti enemmän kuin Windows 7:n, hinnankorotukset tulevat varmasti näkymään myös valmistietokoneiden hintalapuissa. Ratkaisu tiukentaa valmistajien asetelmaa entisestään varsinkin Ultrabook-konseptin mukaisissa kannettavissa, joiden hintataso on korkealla ja Intel on pyrkinyt kaikin keinoin laskemaan rimaa alemmas.

DigiTimes, Microsoft reportedly considers raising Windows 8 licensing fees

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.