Mozilla julkaisi Firefox 22:n

ff22Mozilla on julkaissut Firefox-selaimestaan 22-version, joka on saatavilla lukuisilla eri kielivaihtoehdoilla Windows-, Linux- ja OS X -käyttöjärjestelmille. Uudessa selaimessa on kytketty oletuksena käyttöön WebRTC, joka on ääni- ja videopuheluita sekä tiedostonjakoa tukeva protokolla. Lisäksi käyttöjärjestelmään on sisällytetty asm.js-optimointeja, joiden kerrotaan parantavan suorituskykyä merkittävästi. Asm.js:llä voidaan toteuttaa paljon suorituskykyä vaativia JavaScript-ohjelmia ilman erillisiä laajennuksia.

Windows-käyttöjärjestelmillä Firefox 22 osaa renderöidä tekstin suurempana korkearesoluutioisilla näytöillä ja OS X:llä Dockissa näkyy latausilmaisin. HTML5:n uudistukset mahdollistavat äänen ja videon toiston nopeuden säätämisen ja tuettuina ovat data- ja time-elementit.

Firefox 22:n virallisen julkaisun myötä Firefox 23 etenee beetavaiheeseen, Firefox 24 alfavaiheeseen ja Firefox 25 nightly-vaiheeseen. Firefox-selaimien seuraava julkaisupäivämäärä on ajoitettu elokuun 6. päivälle.

Mozilla, Release Notes

Mozilla, Download

Ville Suvanto

Kommentit