MTV3: Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmä videolla – paljon N9-herkkuja mukana

Kuvat: Ruutukaappaus MTV3:n videolta

MTV3 on saanut tilaisuuden videoida ennakkoon Jollan toimitusjohtaja Marc Dillonin esittelemänä uuden Sailfish-käyttöjärjestelmän ominaisuuksia ja sen käyttöliittymän toimintaa. Sailfish-käyttöjärjestelmää esitellään Nokian Dali-koodinimellisellä N950-kehityspuhelimella, jota ei koskaan julkaistu myyntiin, vaan jaettiin lainaan MeeGo-kehittäjille.

Sailfish-käyttöjärjestelmän lukitusruudussa näkyy kellonajan lisäksi oikeassa laidassa joukko ilmoituksia, jotka esitetään läpinäkyvinä ikoneina. Laitteen tilatiedot näkyvät hetkellisesti, kun laite avataan käyttöön lukitusruutua pyyhkäisemällä ylöspäin ja siirrytään kotiruudulle.

Kotiruudulle voidaan avata useita minikokoisia sovelluksia, jotka ovat interaktiivisia, vaikka ne eivät olisi koko ruudun kokoisina. Kun sovellus avataan ensimmäisen kerran, voidaan se työntää kotiruudulle pyyhkäisemällä näyttöä vasemmasta reunasta oikealle.

Kotiruudun alareunassa on sovellusten pikakäynnistin (application launcher), jossa on näkyvillä neljä pikakuvaketta, mutta pikakäynnistintä ylöspäin vetämällä päästään käsiksi sovellusvalikoimaan. Sovellusvalikoiman näkymä noudattaa Symbian- ja Harmattan-käyttöjärjestelmistä tuttua ikoniruudukkoa mustalla taustalla.

Käyttöliittymä näyttäisi videon perusteella hyödyntävän runsaasti pyyhkäisyeleitä kosketusnäytöllä ja odotetusti moniajoon ja sen hallintaan on panostettu rankalla kädellä. MTV3:n videon lopulla Dillon esittelee Ambience-ominaisuutta, jonka avulla käyttöliittymän värimaailma saadaan muutettua vastaamaan halutun kuvan värejä.

Käyttöliittymä vaikuttaa videolla pääosin kohtalaisen sulavalta, mutta näkymien siirtymisissä on havaittavissa ajoittain nykimistä. Toisaalta on huomioitava, että käyttöjärjestelmä ei ole vielä valmis ja sitä ei esitelty myyntiin tulevalla puhelinalustalla.

Noin kahden minuutin pituisen videoesittelyn Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmästä voit katsoa MTV3:n kotisivuilta Katsomo-palvelusta (vaatii Microsoftin Silverlightin)

MTV3, Tässä on Jollan uusi Sailfish-käyttöjärjestelmä

Sampsa Kurri

Kommentit

Kommentointi on suljettu.