Myös HIS esitteli kahden Tahiti-grafiikkapiirin näytönohjainta

Uutisoimme toukokuun puolella PowerColorin Radeon HD 7970 X2 Devil 13 -mallinimisestä näytönohjaimesta, joka ei ole AMD:n Radeon HD 7990, josta on huhuttu jo pidemmän aikaa, vaan yrityksen oma kahden Tahiti-grafiikkapiirin näytönohjain. HIS on nyt liittynyt samaan ryhmään esittelemällä Computex-messuilla HD 7970 X2 IceQ -näytönohjainta.

HD 7970 X2 IceQ perustuu piirilevyn ja coolerin osalta HIS:n omaan suunnitteluun, ja PowerColorin tavoin siinä on käytössä kaksi Tahiti-grafiikkapiiriä, jotka toimivat CrossFireX-tilassa. Piirilevyn takaosasta löytyy kolme kahdeksanpinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä ja grafiikkapiirien kellotaajuudet ovat korkeammat kuin yhden Tahiti-grafiikkapiirin Radeon HD 7970:ssä, mutta HIS ei ollut vielä paljastanut tarkempia kellotaajuuksia.

Näytönohjainta jäähdytetään kolmen korttipaikan korkuisella IceQ-tuoteperheen coolerilla, jossa on käytössä kaksi ilmeisesti 92 millimetrin tuuletinta. Kuvien perusteella käytössä on kaksi erillistä siiliä, joihin siirretään lämpöä grafiikkapiireistä kuparisilla lämpöputkilla. Edessä olevasta korttipaikkapaneelista kaksi ylintä on rei’itetty lämpimän ilman ulosmenoa varten ja alimmasta löytyy neljä Mini DisplayPort -liitintä sekä yksi kaksilinkkinen DVI-liitin.

HIS:n HD 7970 X2 IceQ saapuu nykyisten arvioiden mukaan myyntiin vasta heinäkuun lopulla, eikä sen hinnasta ole toistaiseksi tietoa.

techPowerUp!, HIS Radeon HD 7970 X2 IceQ Graphics Card Pictured

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.