Nokia TV -sovellus nyt ladattavissa Lumia-puhelimiin Suomessa

Nokia TV on Lumia 800

Nokian Lumia-puhelimille suunnattu Nokia TV -sovellus on nyt ladattavissa Lumia 710 ja 800 -puhelimiin. Tänään kauppoihin tulleesta Lumia 900 -mallista se löytyy esiasennettuna. Halvimmassa Lumia 610 -mallissa se ei toimi. Sovelluksen lataaminen (2 Mt) onnistuu ilmaiseksi Windows Phone Marketplacen kautta. Sovelluksen käyttö ei vaadi erillistä kirjautumista tai rekisteröintiä. Palvelun käyttö onnistuu sekä langattoman lähiverkon että 3G-matkapuhelinverkon kautta.

Nokia TV -sovelluksen kautta voi katsoa YLE:n (Areena), MTV3:n (Katsomo), Nelosen (Ruutu.fi), UrhoTV:n ja Voicen ohjelmatallenteita internetin välityksellä. Myöhemmin tarjonnan luvataan kasvavan muilla kotimaisilla ja ulkomaisilla ohjelmien tarjoajilla. “Olemme erittäin iloisia voidessamme innovoida ja kokeilla uusia viihdepalveluita tärkeiden yhteistyökumppaneidemme kanssa, ja tuoda tämän sovelluksen ensimmäisenä Nokia Lumia -älypuhelinten käyttäjille Suomessa. Nokia TV on käyttäjille ilmainen sovellus, joka tarjoaa pääsyn Internetin TV-palveluihin. Käyttäjä voi etsiä ja selailla yhdestä paikasta ohjelmia suomalaisten TV-kanavien Internet TV-palveluista ja katsoa ohjelmia Nokia Lumia -älypuhelimestaan“, kertoo Nokian viihdepalveluista vastaava johtaja Jyrki Rosenberg.

TaskuMuro testasi pikaisesti Nokia TV:tä Lumia 800 -älypuhelimella ja totesi palvelun toimivan pääosin sujuvasti ja selkeästi. Tarjonta on jaettu kanavittain ja sisältöä on mahdollista selata eri tavoin jaoteltuna tai hakea juuri tiettyä ohjelmaa. Kuvanlaatu on hyvä, vaikkakaan se ei hyödynnä näytön täyttä tarkkuutta. Ohjelmissa ei esiintynyt mainoksia, toisin kuin osassa palveluista netin kautta katsottuna. Pitkän veikkausliigaottelutallenteen kelauksessa sovellus jäi kertaalleen lataamaan niin pitkäksi aikaa, että toisto oli käynnistettävä uudelleen. TaskuMuro tutustuu Nokia TV:hen hieman tarkemmin kuvien kera kesäkuussa julkaistavan Lumia 900 -artikkelin yhteydessä.

Nokian lehdistötiedote

Juha Kokkonen

Kommentit

Kommentointi on suljettu.