NVIDIA vuoti kuvan ja tiedot tulevasta GeForce GTX 485 -näytönohjaimesta

Muropaketin aprillipila 2010 / Muropaketti’s April fool’s joke 2010

NVIDIA julkaisi vahingossa lehdistölle tarkoitetulla FTP:llään tietoja tulevasta GeForce GTX 485 -näytönohjaimesta, joka perustuu TSMC:n 40 nm:n tekniikalla valmistettavaan GF100-grafiikkapiirin B1-versioon. Kuvat ja tiedot on nyt poistettu FTP:ltä, mutta saimme napattua talteen pressikuvan ja ominaisuuslistauksen.

Kyseessä on kaikilla 512 CUDA-ytimellä varustettu GF100-grafiikkapiiri, joka toimii 850 MHz:n ja CUDA-ytimet 1750 MHz:n kellotaajuudella. GDDR5-muistimäärä on tuplattu 1586 megatavusta 3172 megatavuun ja muistit on asetettu toimimaan 1050 MHz:n kellotaajuudella. NVIDIA ilmoittaa GeForce GTX 485:n tehonkulutukseksi 350 wattia ja se on varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Kasvanutta tehonkulutusta ja lämmöntuottoa varten näytönohjaimen piirilevyn pituus on kasvanut 30 senttimetriin ja grafiikkapiirin jäähdytyssiilin pinta-alaa on kasvatettu 50 prosentilla. Kuten yllä olevasta FTP:lle vuotaneesta kuvasta näkyy, GeForce GTX 485:n jäähdytysratkaisussa on viisi lämpöputkea ja jäähdytyksen ulkokuoresta ulos tunkeva siili on massiivinen.

NVIDIA on ilmoittanut GeForce GTX 485:n suositushinnaksi 599 dollaria ja se tulee saataville tämän vuoden toisella neljänneksellä eli todennäköisesti kesäkuun lopulla. Alustavien suorituskykytietojen mukaan GeForce GTX 485 tulee viemään useimmissa peleissä AMD:n suorituskykyisintä ATI Radeon HD 5970 -näytönohjainta kuin litran mittaa.

GeForce GTX 485 -näytönohjaimesta on tulossa markkinoille myös EVGA:lta vesijäähdytetty GeForce GTX 480 BBQ WTF LOL Edition, joka on varustettu Swiftechin valmistamalla Hydro Copper -blokilla. Muropaketin saamien tietojen mukaan myös suomalainen Harvia Oy on neuvottelemassa yhteistyösopimuksesta NVIDIAn kanssa ja yritysten tavoitteena on valjastaa GF100-grafiikkapiirin lähes 100 asteinen rasituslämpötila hyötykäyttöön.

Kerro kommenteissa, mitä mieltä olet NVIDIAn GeForce GTX 485 -näytönohjaimen ominaisuuksista ja ottaako NVIDIA haltuunsa markkinoiden suorituskykyisimmän näytönohjaimen tittelin.

Sampsa Kurri

Kommentit

2.

Mua on helppo viedä… en huomannut koko Litran mitta-saraketta taulukossa, ja kun vastaan tuli GeForce GTX 480 BBQ WTF LOL Edition, kesti jopa 30 sekuntia tajuta. Kerroin jo veljellekin että kuunteles tätä GeForce GTX 480 BBQ WTF LOL Edition, sitten mietin että mitäs tämä on, aprillia perkele…

Vastaa tähän
3.

Juu, aika näytti.

gtx470 on tehoiltaan suunilleen hd 5870:veroinen ja gtx480 tehokkaampi.. 🙂

Ja ylikellotettuna gtx 480 on ylikellotettua hd 5870:tä 30% tehokkaampi.. 🙂

” Ylikellotettuna GeForce GTX 480 kasvattaa suorituskykyeron XFX:n ylikellotettuun Radeon HD 5870 XXX -näytönohjaimeen noin 30 prosenttiin”

Aika nolo juttu…

Vastaa tähän
4.

146,
Kiitokset selostuksesta! Aika nolo juttu kyllä, vähän kuin se 11cm joskus…

Vastaa tähän
5.

145)

Se selittyy aika hyvin tällä postauksella:


mdr 19.11.2009: ”Mahta sinua harmittaa, kun lähes varmuudella yksi Fermi GPU vie HD 5970 kuin litran mittaa..”

mdr 5.3.2010: ”Tosin täytyy olla tosi dorka jos kuvittelee, että nvidialta ei tulisi 2 GPU:n ratkaisua, tullessaan se pyyhkii sitten 5970:llä tylysti lattiaa..”

MWHAHA! OWNED.

mdr, mistäs nyt pissii? Vielä viime vuoden puolellahan sä tosiaan olit useaan otteeseen ja isoon ääneen sitä mieltä, että yksikin Fermi GPU tulee viemään varmuudella HD 5970:ntä kuin litran mittaa. Siis tähän tyyliin:
http://plaza.fi/muropaketti/artikkelit/naytonohjaimet/ati-radeon-hd-5970-hemlock,kommentit?p=2#kommentti-98

Eikös olekin v*ttumainen tunne kun huomaa että on vedetty NV:n hypeosaston puolesta kuin pässiä narussa? Taisit muuten unohtaa myös sen tosiseikan, että NV on koko ajan selitellyt myöhästymisiään sillä, että tarjoavat kuluttajille suoraan loppuun asti viilatut ajurit. Eli ajureissa tuskin on enää ihan niin paljon viilattavaa kuin mitä sä toivoisit. Eikun hups, ethän sä ole tota voinut unohtaa, kun oot siitäkin täällä meuhkannut isoon ääneen… :-/

Ei se mitään, lueskellaan lisää uutisia. Mitä enemmän niitä tulee, sitä hauskempaa mulla on sun, Ventolinin, jarfinin, Fraunhoferin, teppo3000:n ja mitänäitänytolikaan-koomikkojen kustannuksella, jotka kuvittelitte että Mooren laki hakataan tällä sukupolvenvaihdoksella ainakin 6,2-kertaisesti. Et voi väittää etteikö näille tän tyylisille jutuille joutuisi vähän putoilemaan:
http://plaza.fi/muropaketti/videoita-nvidian-fermin-suorituskyvysta,?p=1#kommentti-41
http://plaza.fi/muropaketti/videoita-nvidian-fermin-suorituskyvysta,?p=1#kommentti-50
http://plaza.fi/muropaketti/nvidia-tyytyvainen-fermin-suorituskykyyn#kommentti-22

Anteeksi. Olin kyllä tarpeettoman ilkeä. Tiedän miten paljon tällainen harmittaa, vaikka te ette sitä tietty voikaan ikipäivänä tunnustaa. :-

-Manala

Mihin vastaus oli tuttua “Litran mitta” laatua:


Joo, olet kyllä ihan pelle jätkä, oikein semmoinen punaisen leirin oma pelle-päällikkö jota kaikki alamaisesi varmasti nyt palvoo, koska päässäsi sattui muutama punainen lego palikka loksahtaa paikoilleen ja tajusit mitä joskus kuukausia sitten olen sanonut.

Olet selvästi jollakin tavalla tyhmä ja suhtaudut näihin keskusteluihin selvästi aivan liian vakavasti.

Heh..Mitä merkitystä sillä on jos kuukausia sitten olen jotakin mieltä jostakin ollut ja sitten nyky tiedon perusteella korjaan mielipidettäni, se on mielestäni ihan normaalia.

Kato, vähän sama juttu kun se, että sinustakin varmaan piti tulla lääkäri, lentäjä tai jotakin muuta hienoo, mutta tulikin tuommoinen onneton luuseri.

Mutta..joo heh ATI fanit dissaa koska tällä hetkellä Nvidian toiseksi tehokkain piiri ei näyttäisi olevan Benchmarkkien perusteella kuin suunilleen ATI:n tehokkaimman piirin veroinen, peli suorituskyky sitten erikseen, aika näyttää.

5.3.2010 klo 20.15, mdr

Ja aika näytti.. 🙂

Vastaa tähän
6.

@47
Samaa ihmettelen. MIKÄ LÄPPÄ TOI LITRAN MITTA ON?????

Vastaa tähän
8.

Mä otin eka todesta tän uutisen, sitten vasta ku luin kommentteja ni tajusin että kyseessä on pilasta 😀

Vastaa tähän
9.

@ hyvä harvia….ja kuravettä kyytiin sinne 2.5l ämpäriin…

Vastaa tähän
10.

Tällähän sais grillibileet pystyyn. Pari sisäfilepihviä GTX 485 päälle paistumaan.

Vastaa tähän
11.

@137

Ihan hauska juttuhan toi on.. ja kyllä musta tossa ‘uutisessa’ oikeestaan vitsaillaan emempikin kummankin leirien kannattajien hervottomille jutuille (ihan hyväntahtoisesti kuitenkin) kuin välttämättä tuolle kortille .. tai no kyl gtx480 saa myös osansa.

Vastaa tähän
12.

Parhaat naurut vähään aikaan 😀

Vastaa tähän
13.

Älkää naurako. Nvidia puskee vielä tuommoisen pihalle vaikka täl hetkel vitsi onkin.

Vastaa tähän
14.

No eiköhän tämä “huumori” kerro kumman merkin fanipoikia toimituksessa ollaan.

Vastaa tähän
16.

Aloin ihmettelemään piirilevyn PCI-E kontaktien oikealla puolella olevaa profiilimuutoksen sijaintia. Oikeassa kortissa se avartanee riittävästi lukitusklipsulle tilaa worst case scenaarioissa, mutta tässä “uudessa” 485:ssa se on karannut tarpeettomana entistä oikeammalle pienen pixeliviivan kera. Seuraavaa pääsiäistä odotellessa, vaikka kyllähän Harvia toi ajatuksen, että nyt on v***ssa matoja.

Loistavaa huumoria tylsän harmaaseen elämään.

Vastaa tähän
17.

Kohta Atilta tulee nopeampi kortti, mitä GTX485

Vastaa tähän
18.

Melkein uskoin.

Vastaa tähän
20.

Tää oli aprillipila pojat 😀

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.