NVIDIAn toimitusjohtaja: “hyvä taulutietokone on parempi kuin halpa tietokone”

Kannettavat tietokoneet ovat kehittyneet vuosien saatossa merkittävästi ja markkinoilla on hyvin suorituskykyisiä ratkaisuja, jotka on kohdistetut lähinnä työpöytäkoneen korvaajiksi. Lisäksi viime vuosina markkinat ovat pyrkineet kohti pitkällä akunkestolla, monipuolisilla ominaisuuksilla ja pienellä koolla varustettuja kannettavia, kuten Applen MacBook Aireja ja Intelin Ultrabook-konseptin mukaisia malleja.

Taulutietokoneet ovat muuttaneet tilannetta ja niiden määrä on räjähdysmäisessä kasvussa. Applen iPadit ovat saaneet kilpailijoita kaikilta suurilta valmistajilta ja markkinoilla on eri käyttötarkoituksiin suunnattuja malleja. NVIDIAn toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang on kommentoinut oman näkemyksensä: “hyvä taulutietokone on parempi kuin halpa tietokone.”

NVIDIA on kohdistanut uudestaan markkinoitaan hiljattain ja sen liikevaihdosta 30 prosenttia tulee muista kuin tietokoneille suunnatuista piireistä. Käytännössä se tarkoittaa Tegra-järjestelmäpiirejä, joita käytetään muun muassa taulutietokoneissa ja älypuhelimissa.

Nvidia CEO: Consumers realize a great tablet is better than a cheap PC

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.