Panasonic julkisti ensimmäiset kuvat Euroopan markkinoille suunnatusta älypuhelimestaan

Panasonicin älypuhelin

Panasonic on esitellyt prototyypin älypuhelimesta, jonka se aikoo julkaista maailmanlaajuisille markkinoille. TaskuMuro uutisoi aiemmin Panasonicin suunnitelmista laajentaa tarjontaansa Japanin markkinoiden ulkopuolelle ensi vuoden aikana.

Renderöidyissä kuvissa esiintyy myyntiversion prototyyppi kahdessa eri värissä – mustana ja hopeana. Laitteen kerrotaan noudattavan “ultra-ohutta muotoilua”, mutta tarkempia mittoja ei ole vielä paljastettu. Näytön koko on 4,3 tuumaa ja se käyttää AMOLED-tekniikkaa sekä qHD-resoluutiota (960×540). Lisäksi puhelin on pöly- ja vesisuojattu ja siitä löytyy NFC-tuki. Kameran tarkkuudesta tai käyttöjärjestelmästä ei ole varmaa tietoa, mutta käyttöjärjestelmän arvellaan olevan Android.

Puhelin tullaan julkaisemaan ensimmäisenä Euroopan markkinoille maaliskuussa 2012 ja myöhemmin luvassa on myös muita Panasonic-älypuhelinmalleja. Panasonic tavoittelee Euroopassa 1,5 miljoonan puhelimen myyntiä vuonna 2012 ja odottaa luvun kymmenkertaistuvan vuoteen 2016 mennessä.

Panasonic, Panasonic to Expand Smartphone Business to European Market

GSMArena, Details released for Europe-bound Panasonic smartphone

Juha Kokkonen

Kommentit

Kommentointi on suljettu.