Muropaketti.com

Toimitus ja blogi

22.6.2011, 10.05

Muropaketin ja TaskuMuron uutisia ja artikkeleita tuottaa io-media Oy. Sivuston omistaa ja teknisestäylläpidosta vastaa Otavamedia Oy. Muropaketin Hintavertailun eli Hinta.fi-palvelun tuottaa Suomen Hintavertailu Oy.

Toimitus on työskennellyt tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin keskittyvien nettijulkaisuiden parissa 15 vuoden ajan. Tietoa Muropaketista ja sen historiasta löytyy Wikipediasta.

 

Sampsa Kurri

Sampsa perusti helmikuussa 1999 tietotekniikka-aiheisen Muropaketti-sivuston, jonka Sonera Plaza Oy osti osaksi internet-portaaliaan ja eDome-pelisivustoa joulukuussa 2000. Tämän jälkeen harrastus vaihtui lähes täysipäiväiseksi sivuston parissa työskentelyksi. Nykyisin Muropaketti on Suomen suurin IT-sivusto yli 300 000 viikkokävijällä.

Vuodesta 2003 lähtien Sampsa on tuottanut sisältöä ja kehittänyt Muropakettia, TaskuMuroa ja MuroBBS-keskustelufoorumia perustamansa yrityksen, io-media Oy:n kautta. Vuoden 2012 syksyllä Muropaketin oheen lanseerattiin Hinta.fi-osoitteessa toimiva tekniikkaan keskittyvä hintavertailu, jota kehittää Suomen Hintavertailu Oy.

Töiden ohella Sampsa valmistui Tampereen teknillisestä yliopistosta tietotekniikan linjalta diplomi-insinööriksi vuonna 2010 ja kirjoitti diplomityönsä aiheesta ”Mikroprosessorin ylikellottaminen”. Vapaa-aika kuluu nykyään perheen parissa ja harrastuksiin lukeutuvat golf ja salibandy.

Twitter

sampsa.kurri [a] muropaketti.com

 

Juha Kokkonen

JuhaJuha toimi yhtenä Skenegroupin kantavista voimista keväästä 2003 lähtien vuoden 2006 lopulle asti. Muropaketin tiimiin Juha liittyi syyskuussa 2006 ja tällä hetkellä hänen vastuualueeseen kuuluu TaskuMuron mobiiliuutiset ja -artikkelit sekä Muropaketin kotelo-, jäähdytys- ja lisätarvikeartikkelit.

Tietotekniikan opintoja Juhalle on kertynyt kahden lukukauden ajalta Tampereen teknillisessä yliopiston Porin yksiköstä, mutta nykyään opinnot jatkuvat Tampereella talotekniikkaan liittyvissä merkeissä. Vapaa-ajalla Juha pelaa salibandyä 3. divisioonassa, harrastaa vanhoja BMW-merkkisiä autoja ja kannattaa intohimoisesti Rauman Lukkoa.

Twitter

juha.kokkonen [a] io-media.fi

 

Petrus Laine

Petrus Laine on pyörinyt alun perin 3dfx:n innoittamana useilla ulkomaisilla tietokoneaiheisilla foorumeilla sekä Muropaketissa vuosituhannen vaihteesta lähtien. Suurimmaksi osaksi itseoppinut tietokoneharrastaja on toiminut aiemmin Muropaketin uutistoimituksessa lomittajana ja liittyi vakituiseksi tiimin jäseneksi heinäkuussa 2013. Vapaa-ajallaan Petrus harrastaa tietokoneen ja muun tekniikan lisäksi muun muassa ruuanlaittoa, elokuvien katselua sekä ulkoilua.

petrus.laine [a] io-media.fi

 

Juha Jäntti

Juha Jäntti on pitkän linjan tietokoneharrastaja. Kiinnostus rautaan ja pelaamiseen on peräisin jo Commodore 64 -ajoilta. Muropaketin tiimiin Juha liittyi syksyllä 2013 kirjoittamaan artikkeleita tietokonekomponenteista sivutoimisesti. Juha aloitti 2009 tietotekniikan opinnot Tampereen teknillisessä yliopistossa. Tällä hetkellä hän työskentelee opintojen ohessa kokopäiväisesti sulautettujen järjestelmien parissa. Vapaa-aika kuluu tv-sarjojen katselun, PC-pelien ja musiikin kuuntelun yhteydessä sekä Muropaketin omaa MuroBBS-foorumia selaillessa.

juha.jantti [a] io-media.fi

 

Antti Valkeinen

Antti Valkeinen aloitteli tietokoneharrastuksen 80-luvun lopun Atari 520ST- ja Amiga 500 -huumassa. 90-luvun PC-vallankumous syöksi miehen lopulta x86-rautaan ja 2000-luvun taitteen jälkeen alkoi aktiivinen kirjoittaminen mm Metku.net- ja Skenegroup.net-sivustoilla. Muropaketin tiimiin Antti liittyi ensimmäistä kertaa 2004, mutta muutaman vuoden kirjoittelun jälkeen kotiseudut kutsuivat miehen kotiin ja tietokoneaiheisten uutisten sekä artikkelien kirjoittaminen jäi. Reilun seitsemän vuoden evakko ei kuitenkaan merkinnyt tietokoneharrastuksen loppumista ja niinpä paluu Muropaketin toimitukseen tapahtui vuoden 2013 lopussa.

Vapaa-ajalla harrastuksiin kuuluvat vanhat 7-sarjan BMW:t, kalastus, vaeltaminen ja B-luokan elokuvat. Tällä hetkellä viittä vaille valmis LVI-insinööri tekee opinnäytetyötä ja toiveissa on valmistuminen keväällä 2014 ennenkuin leipätyö kaukolämpöpuolella taas kutsuu tekijäänsä.

antti.valkeinen [a] io-media.fi

 

Kristian Vättö

Kristianin kiinnostus tietokoneisiin heräsi hänen liityttyään vuoden 2008 lopussa MacRumors-sivuston foorumeille seuratakseen huhuja uudesta iMac-tietokoneesta. Kristian kirjoitti aktiivisesti foorumeilla usean vuoden ajan ja toimi jonkin aikaa myös moderaattorina ennen kuin varsinainen toimittajan ura sai alkunsa. Huhtikuussa 2011 Kristian aloitti AnandTech-sivuston uutistoimittajana ja vuotta myöhemmin siirtyi uutistoimittajan roolista SSD-asemien arvostelijaksi. Syksyllä 2013 hän aloitti SSD-asemien arvostelun AnandTechin ohella myös Muropaketissa.

Kristian opiskelee tällä hetkellä toista vuotta taloustiedettä Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa. Vapaa-aika kuluu opiskelijatapahtumien, tv-sarjojen ja kuntosalilla ähkimisen parissa.

Twitter

kristian.vatto [a] io-media.fi

 

Teemu Hynninen

Teemu kiinnostui mobiililaitteista jo nuorena ja innostui bloggaamisesta 2000-luvun puolivälissä. Muutamien kokeilujen jälkeen hän päätyi perustamaan maaliskuussa 2008 MobiiliBlogi.com-sivuston, jonka parissa vierähti seuraavat viisi ja puoli vuotta. Vuoden 2013 marraskuussa Teemu liittyi TaskuMuron vahvuuteen, jossa nykyisin kirjoittaa uutisia tutuksi tulleella tyylillään. Vapaa-aika Teemulla kuluu elokuvien, musiikin ja lenkkeilyn parissa.

Twitter

teemu.hynninen [a] io-media.fi

Muropaketin testilabrassa ajetaan parhaillaan testejä myöhemmin tammikuussa julkaistavalla kuluttajahintaisella näytönohjaimella vihreästä leiristä. Mukana on tuttuun tapaan suorituskyky-, tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Kommentit

TaskuMurossa testataan tammikuussa kaksi edullista Windows 8.1 -taulutietokonetta. Mukana ovat 7-tuumaisella näytöllä varustettu ja 99 euron hintainen Linx 7 sekä Wiskyn 7,85-tuumaisella näytöllä ja 167 euron hinnalla varustettu laite. Tutustumme artikkelissa laitteiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin, vertailemme niitä toisiinsa sekä selvitämme, mitä mahdollisia puutteita edullisissa laitteissa on.

Tokmanni, Linx7 Windows Tablet

Jimm’s, Wisky 7.85”

Kommentit

Pienten vaikeuksien jälkeen G-Sync-näyttöjen testaus on viimein saatu käyntiin ja Asuksen 27-tuumainen 1440p-resoluutiolla ja 144 Hz:n virkistystaajuudella varustettu ROG Swift PG278Q sekä AOC:n 24-tuumainen Full HD -resoluutioinen 144 Hz:n G2460PG ovat saapuneet allekirjoittaneen testiin.

Luvassa on kokeilupainotteinen katsaus NVIDIAn G-Sync-näyttötekniikkaan ja valmistajien tekniikalla varustettuihin näyttöihin. Nopeiden 144 Hz:n TN-paneelilla varustettujen G-Sync-näyttöjen vertailukohtana on varsinainen koreaihme eli PLS-paneelilla varustettu QNIX:n 27-tuumainen 1440p-resoluutiolla varustettu QX2710LED-näyttö, joka ylikellottui ongelmitta 100 Hz:n nopeuksille.

Kommentit

Muropaketin pikkujouluihin valmistaudutaan tutkimalla Asuksen kompaktia konsoli-PC:tä. Minikokoinen ja pelikelponen Asus ROG RG8 on rakennettu pääosin mobiiliraudasta ja pitää sisällään energiatehokkaan täysverisen NVIDIA GeForce GTX 750 Ti -näytönohjaimen, kahdeksan gigatavua muistia, teratavun kiintolevyn sekä kaksiytimisen Core i7 -mobiiliprosessorin.

Olisikohan tämä nyt sitten Desktop Replacement -kannettavan korvaava pöytäkone, Steam-konsoli vai HTPC tehokkaalla näytönohjaimella? Testit aloitettiin vetämällä HDMI-piuha kiinni tykkiin ja siirtämällä pelikansio NAS-purkilta GR8:n kiintolevylle. Artikkeli minipelikoneesta luvassa joulukuussa.

Asus GR8-tuotesivu

Kommentit

Luureja jonoksi asti

5.11.2014, 00.35

Jono

Vuoden lähestyessä hiljalleen loppuaan TaskuMuron ja Muropaketin toimistolla pitää kiirettä. TaskuMuron puolelle testivuoroa odottavia puhelimia riittää pöydällä lähes jonoksi asti, eikä kaikille mielenkiintoisille uutuuksille ole löytynyt toistaiseksi edes tilaa kalenterista.

TaskuMurossa aloitimme marraskuun kahdella Lumia-artikkelilla ja kuun loppupuoliskolla on luvassa vielä testi Samsung Galaxy Note 4 -puhelimesta. Joulukuun alkupuolelle pyrimme saamaan valmiiksi artikkelit Huawein Ascend Mate 7- ja Honor 6 -malleista. Muropaketin puolelle allekirjoittaneella on ohjelmassa miditornikotelovertailu marraskuulle sekä mini-ITX-kotelovertailu joulukuulle.

Kommentit

Muropaketin lokakuun kotelotestejä jatketaan testiin saapuneella pienikokoisella BitFenix Pandoralla, joka keräsi runsaasti mielenkiintoa julkaisu-uutisessa. Siistin ja simppelin näköinen Pandora kätkee sisäänsä tilat Micro ATX- tai Mini-ITX -emolevylle, pelikelpoiselle näytönohjaimelle tai kahdelle ja joukolle massamuisteja. Kokomustan komistuksen erikoisimpia ominaisuuksia lienee kuitenkin etupaneelin alle piilotettu LCD-näyttö, johon voi mukana tulevalla softalla laittaa näytille haluamansa kuvan tai logon. Testeissä esitellään kotelon ominaisuudet, rakennetaan kokoonpano paikoilleen ja suoritetaan joukko lämpötila- ja melumittauksia. Vertailukohtana Pandoralle on Muron testeissä hyvin menestynyt Fractal Designin Node 804.

Pandora-testin jälkeen pureudutaan Coolermasterin NovaTouch TKL -näppäimistöön pinnallisesti ja pinnan alta. Minimalististä tyylisuuntaa edustava NovaTouch TKL käyttää monista muista premium-näppäimistöistä poiketen hybridinäppäimiä, joiden oleellisimpiin ominaisuuksiin kuuluu valmistajan mukaan hiljainen näppäinääni, tarkka vaste joka näppäimessä sekä tietysti kilpailijoita parempi kestävyys. Verrokkina käytössä on toinen minimalistinen näppäimistöedustaja Das Keyboard Model S Professional ruskeilla Cherry MX -näppäimillä.

Kommentit

Muropaketin testilabraan saapui MSI:n GTX 980 Gaming 4G- ja Inno3D:n Herculez X3 GTX 980 OC -näytönohjaimet ja marraskuussa on luvassa testi valmistajien omiin suunnitelmiin perustuvista GeForce GTX 980 -mallesta. Testaamme erot suorituskyvyssä, grafiikkapiirin lämpötilassa, melutasossa ja ylikellotuspotentiaalissa. Jo aiemmin testiimme saapui Asuksen Strix GTX 980 -malli.

Kommentit

Galaxy Alpha ja Lumia 830

TaskuMuron toimituksen lokakuu on kiireinen, sillä viimeistelemme parhaillaan paritestiä Sonyn Xperia Z3- ja Z3 Compact -puhelimista ja loppukuusta luvassa on katsaukset Samsungin Galaxy Alpha- sekä Microsoftin Lumia 735- ja 830-malleihin. Lokakuussa testattavissa puhelimissa yhtenä kantavana teemana on alumiinia hyödyntävä rakenne, sillä kolmessa viidestä on käytetty metallista kehystä. Laitteiden rakenteellinen toteutus poikkeaa kuitenkin mukavasti toisistaan, joten toistensa kopioista ei ole missään tapauksessa kyse.

Kommentit

NVIDIA julkaisi 19. syyskuuta GM204-grafiikkapiiriin perustuvan GeForce GTX 980 -näytönohjaimen ja aluksi myyntiin tuli vain yrityksen omaan referenssisuunnitteluun perustuvia malleja.

Näytönohjainvalmistajien omiin jäähdytysratkaisuihin ja piirilevysuunnitelmiin perustuvat mallit ovat kuitenkin tekemässä tuloaan myyntiin. Muropaketin testilabraan ensimmäisenä saapui Asuksen Strix GeForce GTX 980, joka on grafiikkapiirin osalta tehtaalla ylikellotettu 1279 MHz:n Boost-kellotaajuudelle (+64 MHz).

Odotamme testiin ja vertailtavaksi myös Gigabyten Windforce- ja MSI:n Twin Frozr V -jäähdytyksellä varustettuja GeForce GTX 980 -näytönohjaimia.

Kommentit

Muropaketin testilabrassa syyskiireet tuotejulkistusten kanssa jatkuvat ja artikkeleita työstetään valmiiksi liukuhihnalta. Aikatauluissa on tullut pieniä viivästyksiä, mutta lokakuun aikana pyritään purkamaan suurin tulppa artikkelisumasta.

Parhaillaan työn alla ovat NVIDIAn GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet, joita seuraavat AMD:n Tonga-grafiikkapiirillä varustettu Radeon R9 285 ja uusi FX-8370-prosessori. Lisäksi eri tahoilla on testissä myös sekalainen joukko uutta rautaa, kuten Asuksen ROG PG278Q -näyttö, Bitfenixin Pandora-kotelo sekä Samsung Galaxy Alpha- ja Microsoftin Lumia 730 -puhelimet. Myös eri kokoisia koteloita katsastetaan loka-marraskuussa ja odottelemme myös mielenkiintoisen edullisemman hintaluokan SSD-aseman julkaisua.

Nyt takaisin sorvin ääreen.

Kommentit

Xperia Z3 -mallit

Lokakuun alkupuoliskolla TaskuMuroon on luvassa testiartikkeli Sonyn syyskuun alussa esittelemistä Xperia Z3 -älypuhelimista, jotka saapuvat kauppoihin syys-lokakuun taitteessa. Viime viikolla testiin saapuivat sekä oranssinpunainen 4,6-tuumainen Z3 Compact että pronssinvärinen 5,2-tuumainen perusmalli. Kuten kuvasta voi päätellä, laitteiden välinen kokoero on selkeä. Ensimmäisenä käytännön testausvuorossa on ollut Compact-malli, joka on yllättänyt positiivisesti näppärällä koollaan ja yhden käden käytettävyydellään. On suorastaan kummallista, ettei muilta Android-valmistajilta löydy vastaavaa high-end-mallia.

Kommentit

Muropaketin testilabrassa eletään kiireistä aikaa. Heinä-elokuussa testirintamalla oli hiljaista, mutta elokuun lopulla ja syyskuun alussa tuotejulkaisuja alkoi tulla kuin sieniä sateella. Intel julkaisi Haswell-E-tehoprosessorit ja sen myötä emolevyvalmistajat X99-emolevyt. AMD puolestaan lanseerasi Tonga-grafiikkapiirin ja Radeon R9 285 -näytönohjaimen sekä uudet FX-prosessorit (8370). Tuorein julkaisu on NVIDIAn uudet GeForce GTX 900 -sarjan näytönohjaimet.

NVIDIAn uutuudet saapuivat myös Muropaketin testipenkkiin ja ne on tarkoitus testata vielä syyskuun aikana. Ensimmäisenä jono alkaa purkautua kuitenkin Haswell-E-artikkelista, joka julkaistaan tämän viikon aikana.

Saimme NVIDIAlta testiin GeForce GTX 980 -referenssinäytönohjaimen ja Asukselta GeForce GTX 970 -näytönohjaimesta Strix DirectCU II OC -mallin. Vertailukohtina testeissä ovat GeForce GTX 780 Ti, GeForce GTX 770, Radeon R9 290X ja Radeon R9 285.

Kommentit

AMD esitteli hiljattain järjestetyn AMD30Live-nettilähetyksen yhteydessä uuden Tonga-grafiikkapiiriin perustuvan Radeon R9 285 -näytönohjaimen, joka saapuu myyntiin 2. syyskuuta. Kyseinen näytönohjain saapui juuri Muropaketin testilabraan ja artikkeli on luvassa syyskuussa.

Radeon R9 285:ssä on 1792 Stream-prosessoria, sen kellotaajuus on maksimissaan 918 megahertsiä ja 256-bittisen muistiväylän jatkeena on kaksi tai neljä gigatavua 1375 megahertsin GDDR5-muistia. Näytönohjaimen TDP-arvo on 190 wattia ja se on varustettu kahdella kuusipinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 249 dollaria.

Kommentit

Kamerapuhelimet

TaskuMuron toimituksessa on parhaillaan menossa melkoinen jumppa kuuden high-end-älypuhelimen kanssa, sillä valmistelemme kuun lopulla julkaistavaa vertailutestiä niiden kuvausominaisuuksista. Testissä on mukana tänä vuonna julkaistuista huippumalleista yleisimpiä, eli osanottajat HTC:n, LG:n, Nokian, Samsungin ja Sonyn mallistosta. Osanottajien tekninen kirjo on laaja, sillä megapikselimäärä liikkuu neljän ja 20,7 välillä ja myös muussa toteutuksessa on merkittäviä eroja. Lisäksi mukana on Nokian vuoden vanha Lumia 1020, jota pidämme edelleen kuvanlaadultaan markkinoiden parhaana kamerapuhelimena.

Vertailun sisältö ja rakenne on jo pitkälti valmiina ja osa kuvista otettuna, mutta mielipiteitä sisällön ja yksityiskohtien suhteen otetaan lukijoilta edelleen mielellään vastaan.

Kommentit

Muropaketin testiin saapui Microsoftin taulutietokoneen ja kannettavan risteymä Surface Pro 3. Kolmannen sukupolven Surface saapuu kotimaisiin kauppoihin ja ennakkotilaajille 28. elokuuta. Samoihin aikoihin on luvassa myös Muropaketin katsaus laitteeseen ja jutussa on mukana myös tärkeimmät lisälaitteet: Type Cover -näppäimistö ja telakointiasema.

Edellisestä Surface Pro 2 -versiosta ohentunut ja keventynyt moniosaaja on saanut joukon mielenkiintoisia uudistuksia, kuten 12-tuumaisen 3:2-kuvasuhteen näytön, jonka resoluutio on 2160x1440 pikseliä. Testiyksilönä on kultaista keskitietä edustava noin 1000 euron hintainen malli 128 gigan SSD-levyllä, 4 gigatavun keskusmuistilla ja kaksiytimisellä Intel Core i5 -prosessorilla. Suorituskykyä ja ominaisuuksia verrataan pääasiassa Muropaketissa viime vuoden lopussa testattuun Surface Pro 2:een. Artikkelin sisältöön voi vielä ehdottaa pureskeltavia aiheita kommenteissa.

Kommentit

Nightjar & Zalman

Muropaketin melumittauksissa käytettävää testivälineistöä on hiljattain hieman päivitetty uusien komponenttien muodossa. Saimme Zalmanilta ZM-MFC3-tuuletinsäätimen PWM-tuulettimien säätämiseen ilman tietokonekokoonpanoa sekä Silverstonelta Nightjar 520W -passiivivirtalähteen tuulettimien pyörittämiseen melumittausten aikana. Laitteet ovat käytössä Muropaketin seuraavissa kotelo- ja cooleriartikkeleissa.

Tähän asti melumittauksia tehdessä PWM-tuulettimien säädössä perinteisellä tuuletinsäätimellä on esiintynyt ongelmia, sillä jännitettä laskemalla tuulettimien kierrosnopeutta ei monesti ole ollut mahdollista laskea riittävän alas. Zalmanin MFC3 on yksi harvoista PWM-ohjaussignaalin kautta nopeuden säätöä tukevista tuuletinsäätimistä, joten sen avulla tuulettimien melutason mittaaminen pitäisi tulevissa artikkeleissa onnistua myös valmistajan ilmoittamilla miniminopeuksilla.

Nightjar 520W on puolestaan täyspassiivinen ATX-virtalähde, joka kykenee tarjoamaan 80Plus Platinum -tason hyötysuhteen. Lisäksi se on varustettu täysin modulaarisilla kaapeleilla, joten ylimääräiset johdot eivät roiku tiellä mittauksia tehdessä. Nightjar on teoriassa täysin äänetön, mutta käytännössä sen sisäiset komponentit tuottavat vaimeaa sirinää, joka on havaittavissa aivan laitteen pinnalta kuunnellessa. Kyseessä on joka tapauksessa selvä parannus aiempaan, sillä tähän asti käyttämämme hiljainen aktiivijäähdytteinen virtalähde jouduttiin eristämään mahdollisimman huolellisesti mittauskohteesta mittavirheiden eliminoimiseksi.

Zalman ZM-MFC3 -tuotesivu

Silverstone Nightjar 520W -tuotesivu

Kommentit

Enthoo Luxe ja NZXT H630

Muropaketin artikkelikalenteriin on hahmoteltu loppuvuoden ajaksi laaja kattaus eri koko- ja hintaluokan kotelovertailuja, joista ensimmäisenä on vuorossa noin 150 euron tornikoteloiden testi. Kyseisessä vertailussa on mukana kolme koteloa, joista kuvassa näkyvät kaksi ensimmäistä saapui eilen pelipaikalle. Kolmas osanottaja on tulossa Corsairin mallistosta. Artikkelia voidaan odottaa julkaistavaksi syyskuussa. Ennen sitä allekirjoittaneella on ohjelmassa vuotuinen mekaanisten näppisten ryhmätesti.

Kerro oheisessa kyselyssä minkälaisen koteloartikkelin haluaisit nähdä seuraavaksi Muropaketissa.

Kommentit

Lumia 930

Nokia esitteli Lumia 930 -huippumallinsa huhtikuun alussa yli kolme kuukautta sitten, mutta TaskuMuro sai oman testikappaleen käsiinsä vasta viime viikon alussa. Laitteen testiartikkeli on luvassa heinäkuun lopussa ja siinä käydään tuttuun tapaan läpi kaikki puhelimen tärkeimmät ominaisuudet. Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmää ja Lumia Cyan -päivitystä käsittelevä artikkeli julkaistaan samaan aikaan erillisenä juttuna.

Lumia 930:n muovinen takakuori ei ole käyttäjän irrotettavaksi tarkoitettua mallia, mutta laitteen kuvausten yhteydessä päätimme mielenkiinnosta yrittää sen avaamista yksinkertaisilla puhelintyökaluilla. Kuori lähtikin lopulta varsin helposti irti imukupin ja litteäpäisen muovityökalun avulla. Artikkelissa pääsemmekin kurkistamaan ”kiinteäksi” tarkoitetun takakuoren alle muutaman kuvan voimin.

Kommentit

Muropaketin testilabrassa vietetään kiireistä kesää kuuman raudan merkeissä. Testipenkkiin saapui odotettu Intelin Pentium G3258 Anniversary Edition -prosessori, joka on alhaisen hintatason ja kerroinlukottomuuden vuoksi varsinaista herkkua budjettiylikellottajille. Inteliltä saapui testiin myös Core i5-4690K, joka on uusien kerroinlukottomien Haswell Refresh (Devil’s Canyon) -prosessoreiden halvin malli. Luvassa on ylikellotuspainotteiset testit Pentium Anniversary Edition- ja Core i5-4690K -prosessoreilla sekä pikainen katsaus MSI:n ja Asuksen Z97-ylikellotusemolevyihin. Näiden lisäksi kokeilemme myös Intelin Core i7-4790K Devil’s Canyon -prosessorin lämmönlevittäjän irrottamista kuumailmapuhaltimella ja vaikutusta lämpötiloihin ja ylikellottuvuuteen.

MSI:ltä saapui testeihin noin 170 euron hintainen Z97 MPOWER -emolevy, joka kuuluu OC-sarjaan ja on kohdistettu ylikellottajille.

Asus puolestaan lähetti testipenkkiin noin 340 euron hintaisen Republic of Gamers -tuoteperheeseen kuuluvan Maximus VII Formula -emolevyn, joka on suunnattu erityisesti ylikellottajille ja pelaajille.

Kommentit

LG G3

TaskuMuron toimistolle saapui viime viikolla odotettu paketti, kun LG:n G3-huippumalli saapui testiin. Testikappale on väriltään tummanharmaa Metallic Black, joka on värivaihtoehdoista eniten ainakin allekirjoittaneen mieleen. G3 on ollut päivittäisessä käytössä nyt muutaman vuorokauden ajan ja se on jo onnistunut vakuuttamaan usemman eri ominaisuuden osalta. Akunkesto ei kuitenkaan ole ollut aivan odotusten mukainen parin ensimmäisen latauskerran pohjalta, mutta teemme asiasta lopulliset johtopäätökset vasta muutaman viikon käytön jälkeen. TaskuMuron LG G3 -artikkeli pyritään saamaan julki heinäkuun puolivälin tienoilla.

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös