Muropaketti.com

Toimitus ja blogi

22.6.2011, 10.05

Muropaketin ja TaskuMuron uutisia ja artikkeleita tuottaa io-media Oy. Sivuston omistaa ja teknisestäylläpidosta vastaa Otavamedia Oy. Muropaketin Hintavertailun eli Hinta.fi-palvelun tuottaa Suomen Hintavertailu Oy.

Toimitus on työskennellyt tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin keskittyvien nettijulkaisuiden parissa 15 vuoden ajan. Tietoa Muropaketista ja sen historiasta löytyy Wikipediasta.

 

Sampsa Kurri

Sampsa perusti helmikuussa 1999 tietotekniikka-aiheisen Muropaketti-sivuston, jonka Sonera Plaza Oy osti osaksi internet-portaaliaan ja eDome-pelisivustoa joulukuussa 2000. Tämän jälkeen harrastus vaihtui lähes täysipäiväiseksi sivuston parissa työskentelyksi. Nykyisin Muropaketti on Suomen suurin IT-sivusto yli 300 000 viikkokävijällä.

Vuodesta 2003 lähtien Sampsa on tuottanut sisältöä ja kehittänyt Muropakettia, TaskuMuroa ja MuroBBS-keskustelufoorumia perustamansa yrityksen, io-media Oy:n kautta. Vuoden 2012 syksyllä Muropaketin oheen lanseerattiin Hinta.fi-osoitteessa toimiva tekniikkaan keskittyvä hintavertailu, jota kehittää Suomen Hintavertailu Oy.

Töiden ohella Sampsa valmistui Tampereen teknillisestä yliopistosta tietotekniikan linjalta diplomi-insinööriksi vuonna 2010 ja kirjoitti diplomityönsä aiheesta ”Mikroprosessorin ylikellottaminen”. Vapaa-aika kuluu nykyään perheen parissa ja harrastuksiin lukeutuvat golf ja salibandy.

Twitter

sampsa.kurri [a] muropaketti.com

 

Juha Kokkonen

Juha 2014Juha toimi yhtenä Skenegroupin kantavista voimista keväästä 2003 lähtien vuoden 2006 lopulle asti. Muropaketin tiimiin Juha liittyi syyskuussa 2006 ja tällä hetkellä hänen vastuualueeseen kuuluu TaskuMuron mobiiliuutiset ja -artikkelit sekä Muropaketin kotelo-, jäähdytys- ja lisätarvikeartikkelit.

Tietotekniikan opintoja Juhalle on kertynyt kahden lukukauden ajalta Tampereen teknillisessä yliopiston Porin yksiköstä, mutta nykyään hän viimeistelee insinööriopintojaan Tampereella LVI-talotekniikkaan liittyvissä merkeissä. Vapaa-ajalla Juha pelaa salibandyä 3. divisioonassa, harrastaa 80-luvun Bemareita ja seuraa intohimoisesti Rauman Lukon edesottamuksia jääkiekkokaukaloissa.

Twitter

juha.kokkonen [a] io-media.fi

 

Petrus Laine

Petrus Laine on pyörinyt alun perin 3dfx:n innoittamana useilla ulkomaisilla tietokoneaiheisilla foorumeilla sekä Muropaketissa vuosituhannen vaihteesta lähtien. Suurimmaksi osaksi itseoppinut tietokoneharrastaja on toiminut aiemmin Muropaketin uutistoimituksessa lomittajana ja liittyi vakituiseksi tiimin jäseneksi heinäkuussa 2013. Vapaa-ajallaan Petrus harrastaa tietokoneen ja muun tekniikan lisäksi muun muassa ruuanlaittoa, elokuvien katselua sekä ulkoilua.

petrus.laine [a] io-media.fi

 

Juha Jäntti

Juha Jäntti on pitkän linjan tietokoneharrastaja. Kiinnostus rautaan ja pelaamiseen on peräisin jo Commodore 64 -ajoilta. Muropaketin tiimiin Juha liittyi syksyllä 2013 kirjoittamaan artikkeleita tietokonekomponenteista sivutoimisesti. Juha aloitti 2009 tietotekniikan opinnot Tampereen teknillisessä yliopistossa. Tällä hetkellä hän työskentelee opintojen ohessa kokopäiväisesti sulautettujen järjestelmien parissa. Vapaa-aika kuluu tv-sarjojen katselun, PC-pelien ja musiikin kuuntelun yhteydessä sekä Muropaketin omaa MuroBBS-foorumia selaillessa.

juha.jantti [a] io-media.fi

 

Antti Valkeinen

Antti Valkeinen aloitteli tietokoneharrastuksen 80-luvun lopun Atari 520ST- ja Amiga 500 -huumassa. 90-luvun PC-vallankumous syöksi miehen lopulta x86-rautaan ja 2000-luvun taitteen jälkeen alkoi aktiivinen kirjoittaminen mm Metku.net- ja Skenegroup.net-sivustoilla. Muropaketin tiimiin Antti liittyi ensimmäistä kertaa 2004, mutta muutaman vuoden kirjoittelun jälkeen kotiseudut kutsuivat miehen kotiin ja tietokoneaiheisten uutisten sekä artikkelien kirjoittaminen jäi. Reilun seitsemän vuoden evakko ei kuitenkaan merkinnyt tietokoneharrastuksen loppumista ja niinpä paluu Muropaketin toimitukseen tapahtui vuoden 2013 lopussa.

Vapaa-ajalla harrastuksiin kuuluvat vanhat 7-sarjan BMW:t, kalastus, vaeltaminen ja B-luokan elokuvat. Tällä hetkellä viittä vaille valmis LVI-insinööri tekee opinnäytetyötä ja toiveissa on valmistuminen keväällä 2014 ennenkuin leipätyö kaukolämpöpuolella taas kutsuu tekijäänsä.

antti.valkeinen [a] io-media.fi

 

Kristian Vättö

Kristianin kiinnostus tietokoneisiin heräsi hänen liityttyään vuoden 2008 lopussa MacRumors-sivuston foorumeille seuratakseen huhuja uudesta iMac-tietokoneesta. Kristian kirjoitti aktiivisesti foorumeilla usean vuoden ajan ja toimi jonkin aikaa myös moderaattorina ennen kuin varsinainen toimittajan ura sai alkunsa. Huhtikuussa 2011 Kristian aloitti AnandTech-sivuston uutistoimittajana ja vuotta myöhemmin siirtyi uutistoimittajan roolista SSD-asemien arvostelijaksi. Syksyllä 2013 hän aloitti SSD-asemien arvostelun AnandTechin ohella myös Muropaketissa.

Kristian opiskelee tällä hetkellä toista vuotta taloustiedettä Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa. Vapaa-aika kuluu opiskelijatapahtumien, tv-sarjojen ja kuntosalilla ähkimisen parissa.

Twitter

kristian.vatto [a] io-media.fi

 

Pekko Lainiala

Pekon kiinnostus tietokoneharrastukseen heräsi yläasteen seitsemännellä luokalla, kun ensimmäisen oman tietokoneen rakentaminen oli ajankohtaista. Vinkkejä komponenttien valitsemiseen ja kotelon modaamiseen haettiin tuolloin muun muassa Muropaketista.

Yläasteen jälkeen hän opiskeli itselleen ICT-asentajan tutkinnon, mutta kiinnostus kirjoittamiseen on herännyt vasta nykyisen AMK-tutkinnon myötä. Tällä hetkellä Pekko opiskelee viimeistä vuotta Satakunnan ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelmassa suuntautuen yritysviestintään. Vapaa-aika kuluu tv-sarjojen, elokuvien, keskustelufoorumien sekä PC-pelien parissa.

Pekko liittyi Muropaketin toimituksen riveihin joulukuussa 2014 ja kirjoittaa osa-aikaisesti mobiililaitteisiin liittyviä testiartikkeleita TaskuMuroon.

pekko.lainiala [a] io-media.fi

 

Logitechin viime tiistaina julkaisema MX Master -hiiri saapui jo loppuviikosta Muropaketin toimituksen tutkittavaksi. Uutuus on seuraaja loppuvuonna 2009 julkaistulle Performance MX -mallille. MX Masterin keskeisiä ominaisuuksia ovat 1000 DPI:n Darkfield Laser -sensori, erillinen ohjelmoitava peukalorulla, sisäinen 500 mAh akku sekä mahdollisuus liittää jopa kolmeen eri laitteeseen Unifying-vastaanottimien tai Bluetoothin avulla.

Otimme MX Masterin välittömästi päivittäiseen toimistokäyttöön mahdollisimman kattavien havaintojen saamiseksi. Artikkelissa tutustumme MX Masterin ominaisuuksiin, muotoiluun sekä käyttökokemuksiin. Vertailemme hiirtä myös edeltäjämalli Performance MX:ään sekä testaamme sitä mobiililaitteiden parina. Kerro kommenteissa minkälaisia seikkoja haluaisit itse artikkelissa huomioitavan?

Logitech MX Master saapuu Suomessa kauppoihin huhtikuun aikana 99 euron hintaan. Pyrimme julkaisemaan testikatsauksen huhtikuun aikana.

Kommentit

Muropaketissa testattiin helmikuussa kattavasti 240 mm:n jäähdyttimellä varustetut nestecoolerit prosessorille usealta eri valmistajalta. Jatko-osana työn alla on Corsairin uusi mallisto (H110i GT, H100i GTX ja H80i GT), jotka eroavat toisistaan eri kokoisilla jäähdyttimillä: 120, 240 ja 280 mm. Testiartikkeli on luvassa vielä maaliskuun puolella.

Corsair, Hydro-nestekiertojen tuotesivu

Kommentit

HTPC-kotelot

Muropaketin toimituksessa on viime päivinä käynyt ovi kuriirien toimesta varsin vilkkaasti ja artikkeleita on työn alla useita. Eilen pääsimme aloittamaan HTPC-kotelovertailun, kun testikolmikon viimeinen puuttuva palanen saapui perille. Testissä on mukana täysikokoisen ATX-emolevyn vetävät ”hifilevyiset” HTPC-kotelot Cooltekiltä, Fractal Designiltä ja Silverstonelta. Alunperin mukaan piti hankkia myös kotelo Lian Liltä, mutta se jäi lopulta saatavuusongelmien vuoksi pois vertailujoukosta. HTPC-kotelovertailu on julkaisukunnossa maaliskuun aikana.

Kommentit

Galaxy Edge

TaskuMuron toimitukseen saapui viime viikolla pitkään odotettu vieras, kun Samsung Galaxy Note Edgen testikappale saapui vihdoin perille kuriirin kyydissä. Laitteen piti alun perin saapua testiin jo joulukuussa, mutta rajallisen saatavuuden vuoksi kohtaaminen lykkääntyi aina helmikuun puolelle saakka.

Galaxy Note Edgen mielenkiintoinen erikoisuus on 5,6-tuumainen QHD-näyttö (1600x2560), jonka oikea reuna kaartuu puhelimen kyljen puolelle. Samsung on luonnollisesti yhdistänyt kaarevaan osaan joukon lisäominaisuuksia, joihin tulevassa artikkelissa onkin tarkoitus paneutua. Lisäksi kerromme havaintoja ja mietteitä reunastaan kaarevan näytön hyödyllisyydestä jokapäiväisessä käytössä. Laitteen yleisen arvioinnin jätämme vähemmälle, sillä kyse on näyttöä lukuun ottamatta pitkälti samasta puhelimesta, kuin joulukuussa testaamamme Note 4.

Uuteen näyttötekniikkaan keskittyvä katsaus Galaxy Note Edgestä nähdään näillä näkymin TaskuMurossa helmi-maaliskuun taitteen tienoilla. Suositushinnaltaan 899 euron arvoinen Note Edge maksaa Muropaketin hintavertailun mukaan tällä hetkellä edullisimmillaan noin 830 euroa.

Kommentit

Saimme järjestettyä Verkkokauppa.comin avustuksella TaskuMuron testiin Googlen Nexus 6 -puhelimen ja Nexus 9 -taulutietokoneen. Molemmat on varustettu Androidin uusimmalla 5.0 Lollipop -versiolla. Nexus 6 on Motorolan ja Nexus 9 puolestaan HTC:n käsialaa. Testaamme molemmat laitteet helmikuussa erillisissä artikkeleissa ja esittelemme samalla, minkälaisia uudistuksia Lollipop tuo mukanaan Androidille.

Google, Nexus-tuotesivu

Kommentit

Muropaketin testipenkissä aloitellaan parhaillaan uusien 240 mm:n kennolla varustettujen esitäytettyjen nestejäähdytteisten prosessoricoolerien testejä. Tällä kertaa testiin saatiin mukaan Alphacoolin Eisberg 240, Cooler Masterin Nepton 240M, Corsairin H105 ja Fractal Designin Kelvin S24. Vertailukohdaksi valittiin Muropaketin testeissä aikaisemmin vierailleet Corsairin H100i –nestekierto ja ilmajäähdytteisten coolerien huippua edustava Noctuan NH-D15.

Helmikuussa julkaistavassa artikkelissa on luvassa nestekiertojen esittely ja lämpötilamittaukset ylikellotetulla Intelin kuusiytimisellä Core i7-5930K –prosessorilla, joka tarjoaa taatusti riittävän lämpökuorman. Mittaamme myös melutason kokoonpano kasattuna Corsairin 750D –koteloon.

Kommentit


Pelikannettavien terävin ja kallein kärki on saanut pellin alle NVIDIAn uuteen Maxwell-arkkitehtuuriin perustuvat opeat ja energiatehokkaat GeForce GTX 800M- ja 900M-sarjan mobiilinäytönohjaimet.

Saimme Muropaketin testiin Asuksen päivitetyn G751JY-pelikannettavan, joka on päivitetty GeForce GTX 980M -näytönohjaimella ja muutamalla muulla kaivatulla parannuksella viime kesänä Muropaketissa testattuun G750:een nähden. Vertailukohtana artikkelissa on Acerin kolmen kilon Aspire Nitro VN7-791G -malli, jossa on IPS-näyttöpaneeli ja GeForce GTX 860M -näytönohjain. Pelikannettavaksi pienikokoinen Nitro on näytönohjainta lukuunottamatta ominaisuuksiltaan Asus G751JY:tä vastaava, mutta 600 euroa edullisempi.

Artikkeli uusista pelikannettavista luvassa helmikuun alussa.

Hinta.fi, Acer VN7-791G

Hinta.fi, ASUS ROG G751JY

Kommentit

Muropaketin testilabrassa ajetaan parhaillaan testejä myöhemmin tammikuussa julkaistavalla kuluttajahintaisella näytönohjaimella vihreästä leiristä. Mukana on tuttuun tapaan suorituskyky-, tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Kommentit

TaskuMurossa testataan tammikuussa kaksi edullista Windows 8.1 -taulutietokonetta. Mukana ovat 7-tuumaisella näytöllä varustettu ja 99 euron hintainen Linx 7 sekä Wiskyn 7,85-tuumaisella näytöllä ja 167 euron hinnalla varustettu laite. Tutustumme artikkelissa laitteiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin, vertailemme niitä toisiinsa sekä selvitämme, mitä mahdollisia puutteita edullisissa laitteissa on.

Tokmanni, Linx7 Windows Tablet

Jimm’s, Wisky 7.85”

Kommentit

Pienten vaikeuksien jälkeen G-Sync-näyttöjen testaus on viimein saatu käyntiin ja Asuksen 27-tuumainen 1440p-resoluutiolla ja 144 Hz:n virkistystaajuudella varustettu ROG Swift PG278Q sekä AOC:n 24-tuumainen Full HD -resoluutioinen 144 Hz:n G2460PG ovat saapuneet allekirjoittaneen testiin.

Luvassa on kokeilupainotteinen katsaus NVIDIAn G-Sync-näyttötekniikkaan ja valmistajien tekniikalla varustettuihin näyttöihin. Nopeiden 144 Hz:n TN-paneelilla varustettujen G-Sync-näyttöjen vertailukohtana on varsinainen koreaihme eli PLS-paneelilla varustettu QNIX:n 27-tuumainen 1440p-resoluutiolla varustettu QX2710LED-näyttö, joka ylikellottui ongelmitta 100 Hz:n nopeuksille.

Kommentit

Muropaketin pikkujouluihin valmistaudutaan tutkimalla Asuksen kompaktia konsoli-PC:tä. Minikokoinen ja pelikelponen Asus ROG RG8 on rakennettu pääosin mobiiliraudasta ja pitää sisällään energiatehokkaan täysverisen NVIDIA GeForce GTX 750 Ti -näytönohjaimen, kahdeksan gigatavua muistia, teratavun kiintolevyn sekä kaksiytimisen Core i7 -mobiiliprosessorin.

Olisikohan tämä nyt sitten Desktop Replacement -kannettavan korvaava pöytäkone, Steam-konsoli vai HTPC tehokkaalla näytönohjaimella? Testit aloitettiin vetämällä HDMI-piuha kiinni tykkiin ja siirtämällä pelikansio NAS-purkilta GR8:n kiintolevylle. Artikkeli minipelikoneesta luvassa joulukuussa.

Asus GR8-tuotesivu

Kommentit

Luureja jonoksi asti

5.11.2014, 00.35

Jono

Vuoden lähestyessä hiljalleen loppuaan TaskuMuron ja Muropaketin toimistolla pitää kiirettä. TaskuMuron puolelle testivuoroa odottavia puhelimia riittää pöydällä lähes jonoksi asti, eikä kaikille mielenkiintoisille uutuuksille ole löytynyt toistaiseksi edes tilaa kalenterista.

TaskuMurossa aloitimme marraskuun kahdella Lumia-artikkelilla ja kuun loppupuoliskolla on luvassa vielä testi Samsung Galaxy Note 4 -puhelimesta. Joulukuun alkupuolelle pyrimme saamaan valmiiksi artikkelit Huawein Ascend Mate 7- ja Honor 6 -malleista. Muropaketin puolelle allekirjoittaneella on ohjelmassa miditornikotelovertailu marraskuulle sekä mini-ITX-kotelovertailu joulukuulle.

Kommentit

Muropaketin lokakuun kotelotestejä jatketaan testiin saapuneella pienikokoisella BitFenix Pandoralla, joka keräsi runsaasti mielenkiintoa julkaisu-uutisessa. Siistin ja simppelin näköinen Pandora kätkee sisäänsä tilat Micro ATX- tai Mini-ITX -emolevylle, pelikelpoiselle näytönohjaimelle tai kahdelle ja joukolle massamuisteja. Kokomustan komistuksen erikoisimpia ominaisuuksia lienee kuitenkin etupaneelin alle piilotettu LCD-näyttö, johon voi mukana tulevalla softalla laittaa näytille haluamansa kuvan tai logon. Testeissä esitellään kotelon ominaisuudet, rakennetaan kokoonpano paikoilleen ja suoritetaan joukko lämpötila- ja melumittauksia. Vertailukohtana Pandoralle on Muron testeissä hyvin menestynyt Fractal Designin Node 804.

Pandora-testin jälkeen pureudutaan Coolermasterin NovaTouch TKL -näppäimistöön pinnallisesti ja pinnan alta. Minimalististä tyylisuuntaa edustava NovaTouch TKL käyttää monista muista premium-näppäimistöistä poiketen hybridinäppäimiä, joiden oleellisimpiin ominaisuuksiin kuuluu valmistajan mukaan hiljainen näppäinääni, tarkka vaste joka näppäimessä sekä tietysti kilpailijoita parempi kestävyys. Verrokkina käytössä on toinen minimalistinen näppäimistöedustaja Das Keyboard Model S Professional ruskeilla Cherry MX -näppäimillä.

Kommentit

Muropaketin testilabraan saapui MSI:n GTX 980 Gaming 4G- ja Inno3D:n Herculez X3 GTX 980 OC -näytönohjaimet ja marraskuussa on luvassa testi valmistajien omiin suunnitelmiin perustuvista GeForce GTX 980 -mallesta. Testaamme erot suorituskyvyssä, grafiikkapiirin lämpötilassa, melutasossa ja ylikellotuspotentiaalissa. Jo aiemmin testiimme saapui Asuksen Strix GTX 980 -malli.

Kommentit

Galaxy Alpha ja Lumia 830

TaskuMuron toimituksen lokakuu on kiireinen, sillä viimeistelemme parhaillaan paritestiä Sonyn Xperia Z3- ja Z3 Compact -puhelimista ja loppukuusta luvassa on katsaukset Samsungin Galaxy Alpha- sekä Microsoftin Lumia 735- ja 830-malleihin. Lokakuussa testattavissa puhelimissa yhtenä kantavana teemana on alumiinia hyödyntävä rakenne, sillä kolmessa viidestä on käytetty metallista kehystä. Laitteiden rakenteellinen toteutus poikkeaa kuitenkin mukavasti toisistaan, joten toistensa kopioista ei ole missään tapauksessa kyse.

Kommentit

NVIDIA julkaisi 19. syyskuuta GM204-grafiikkapiiriin perustuvan GeForce GTX 980 -näytönohjaimen ja aluksi myyntiin tuli vain yrityksen omaan referenssisuunnitteluun perustuvia malleja.

Näytönohjainvalmistajien omiin jäähdytysratkaisuihin ja piirilevysuunnitelmiin perustuvat mallit ovat kuitenkin tekemässä tuloaan myyntiin. Muropaketin testilabraan ensimmäisenä saapui Asuksen Strix GeForce GTX 980, joka on grafiikkapiirin osalta tehtaalla ylikellotettu 1279 MHz:n Boost-kellotaajuudelle (+64 MHz).

Odotamme testiin ja vertailtavaksi myös Gigabyten Windforce- ja MSI:n Twin Frozr V -jäähdytyksellä varustettuja GeForce GTX 980 -näytönohjaimia.

Kommentit

Muropaketin testilabrassa syyskiireet tuotejulkistusten kanssa jatkuvat ja artikkeleita työstetään valmiiksi liukuhihnalta. Aikatauluissa on tullut pieniä viivästyksiä, mutta lokakuun aikana pyritään purkamaan suurin tulppa artikkelisumasta.

Parhaillaan työn alla ovat NVIDIAn GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet, joita seuraavat AMD:n Tonga-grafiikkapiirillä varustettu Radeon R9 285 ja uusi FX-8370-prosessori. Lisäksi eri tahoilla on testissä myös sekalainen joukko uutta rautaa, kuten Asuksen ROG PG278Q -näyttö, Bitfenixin Pandora-kotelo sekä Samsung Galaxy Alpha- ja Microsoftin Lumia 730 -puhelimet. Myös eri kokoisia koteloita katsastetaan loka-marraskuussa ja odottelemme myös mielenkiintoisen edullisemman hintaluokan SSD-aseman julkaisua.

Nyt takaisin sorvin ääreen.

Kommentit

Xperia Z3 -mallit

Lokakuun alkupuoliskolla TaskuMuroon on luvassa testiartikkeli Sonyn syyskuun alussa esittelemistä Xperia Z3 -älypuhelimista, jotka saapuvat kauppoihin syys-lokakuun taitteessa. Viime viikolla testiin saapuivat sekä oranssinpunainen 4,6-tuumainen Z3 Compact että pronssinvärinen 5,2-tuumainen perusmalli. Kuten kuvasta voi päätellä, laitteiden välinen kokoero on selkeä. Ensimmäisenä käytännön testausvuorossa on ollut Compact-malli, joka on yllättänyt positiivisesti näppärällä koollaan ja yhden käden käytettävyydellään. On suorastaan kummallista, ettei muilta Android-valmistajilta löydy vastaavaa high-end-mallia.

Kommentit

Muropaketin testilabrassa eletään kiireistä aikaa. Heinä-elokuussa testirintamalla oli hiljaista, mutta elokuun lopulla ja syyskuun alussa tuotejulkaisuja alkoi tulla kuin sieniä sateella. Intel julkaisi Haswell-E-tehoprosessorit ja sen myötä emolevyvalmistajat X99-emolevyt. AMD puolestaan lanseerasi Tonga-grafiikkapiirin ja Radeon R9 285 -näytönohjaimen sekä uudet FX-prosessorit (8370). Tuorein julkaisu on NVIDIAn uudet GeForce GTX 900 -sarjan näytönohjaimet.

NVIDIAn uutuudet saapuivat myös Muropaketin testipenkkiin ja ne on tarkoitus testata vielä syyskuun aikana. Ensimmäisenä jono alkaa purkautua kuitenkin Haswell-E-artikkelista, joka julkaistaan tämän viikon aikana.

Saimme NVIDIAlta testiin GeForce GTX 980 -referenssinäytönohjaimen ja Asukselta GeForce GTX 970 -näytönohjaimesta Strix DirectCU II OC -mallin. Vertailukohtina testeissä ovat GeForce GTX 780 Ti, GeForce GTX 770, Radeon R9 290X ja Radeon R9 285.

Kommentit

AMD esitteli hiljattain järjestetyn AMD30Live-nettilähetyksen yhteydessä uuden Tonga-grafiikkapiiriin perustuvan Radeon R9 285 -näytönohjaimen, joka saapuu myyntiin 2. syyskuuta. Kyseinen näytönohjain saapui juuri Muropaketin testilabraan ja artikkeli on luvassa syyskuussa.

Radeon R9 285:ssä on 1792 Stream-prosessoria, sen kellotaajuus on maksimissaan 918 megahertsiä ja 256-bittisen muistiväylän jatkeena on kaksi tai neljä gigatavua 1375 megahertsin GDDR5-muistia. Näytönohjaimen TDP-arvo on 190 wattia ja se on varustettu kahdella kuusipinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 249 dollaria.

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös