Muropaketti.com

Toimitus ja blogi

22.6.2011, 10.05

Muropaketin ja TaskuMuron uutisia ja artikkeleita tuottaa io-media Oy. Sivuston omistaa ja teknisestä ylläpidosta vastaa Otavamedia Oy. Muropaketin Hintavertailun eli Hinta.fi-palvelun tuottaa Suomen Hintavertailu Oy.

Toimitus on työskennellyt tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin keskittyvien nettijulkaisuiden parissa 15 vuoden ajan. Tietoa Muropaketista ja sen historiasta löytyy Wikipediasta.

 

Sampsa Kurri

Sampsa perusti helmikuussa 1999 tietotekniikka-aiheisen Muropaketti-sivuston, jonka Sonera Plaza Oy osti osaksi internet-portaaliaan ja eDome-pelisivustoa joulukuussa 2000. Tämän jälkeen harrastus vaihtui lähes täysipäiväiseksi sivuston parissa työskentelyksi. Nykyisin Muropaketti on Suomen suurin IT-sivusto yli 300 000 viikkokävijällä.

Vuodesta 2003 lähtien Sampsa on tuottanut sisältöä ja kehittänyt Muropakettia, TaskuMuroa ja MuroBBS-keskustelufoorumia perustamansa yrityksen, io-media Oy:n kautta. Vuoden 2012 syksyllä Muropaketin oheen lanseerattiin Hinta.fi-osoitteessa toimiva tekniikkaan keskittyvä hintavertailu, jota kehittää Suomen Hintavertailu Oy.

Töiden ohella Sampsa valmistui Tampereen teknillisestä yliopistosta tietotekniikan linjalta diplomi-insinööriksi vuonna 2010 ja kirjoitti diplomityönsä aiheesta ”Mikroprosessorin ylikellottaminen”. Vapaa-aika kuluu nykyään perheen parissa ja harrastuksiin lukeutuvat golf ja salibandy.

Twitter

sampsa.kurri [a] muropaketti.com

 

Juha Kokkonen

Juha 2014Juha toimi yhtenä Skenegroupin kantavista voimista keväästä 2003 lähtien vuoden 2006 lopulle asti. Muropaketin tiimiin Juha liittyi syyskuussa 2006 ja tällä hetkellä hänen vastuualueeseen kuuluu TaskuMuron mobiiliuutiset ja -artikkelit sekä Muropaketin kotelo-, jäähdytys- ja lisätarvikeartikkelit.

Tietotekniikan opintoja Juhalle on kertynyt kahden lukukauden ajalta Tampereen teknillisessä yliopiston Porin yksiköstä, mutta nykyään hän viimeistelee insinööriopintojaan Tampereella LVI-talotekniikkaan liittyvissä merkeissä. Vapaa-ajalla Juha pelaa salibandyä 3. divisioonassa, harrastaa 80-luvun Bemareita ja seuraa intohimoisesti Rauman Lukon edesottamuksia jääkiekkokaukaloissa.

Twitter

juha.kokkonen [a] io-media.fi

 

Petrus Laine

Petrus Laine on pyörinyt alun perin 3dfx:n innoittamana useilla ulkomaisilla tietokoneaiheisilla foorumeilla sekä Muropaketissa vuosituhannen vaihteesta lähtien. Suurimmaksi osaksi itseoppinut tietokoneharrastaja on toiminut aiemmin Muropaketin uutistoimituksessa lomittajana ja liittyi vakituiseksi tiimin jäseneksi heinäkuussa 2013. Vapaa-ajallaan Petrus harrastaa tietokoneen ja muun tekniikan lisäksi muun muassa ruuanlaittoa, elokuvien katselua sekä ulkoilua.

petrus.laine [a] io-media.fi

 

Antti Valkeinen

Antti Valkeinen aloitteli tietokoneharrastuksen 80-luvun lopun Atari 520ST- ja Amiga 500 -huumassa. 90-luvun PC-vallankumous syöksi miehen lopulta x86-rautaan ja 2000-luvun taitteen jälkeen alkoi aktiivinen kirjoittaminen mm Metku.net- ja Skenegroup.net-sivustoilla. Muropaketin tiimiin Antti liittyi ensimmäistä kertaa 2004, mutta muutaman vuoden kirjoittelun jälkeen kotiseudut kutsuivat miehen kotiin ja tietokoneaiheisten uutisten sekä artikkelien kirjoittaminen jäi. Reilun seitsemän vuoden evakko ei kuitenkaan merkinnyt tietokoneharrastuksen loppumista ja niinpä paluu Muropaketin toimitukseen tapahtui vuoden 2013 lopussa.

Vapaa-ajalla harrastuksiin kuuluvat vanhat 7-sarjan BMW:t, kalastus, vaeltaminen ja B-luokan elokuvat. Tällä hetkellä viittä vaille valmis LVI-insinööri tekee opinnäytetyötä ja toiveissa on valmistuminen keväällä 2014 ennenkuin leipätyö kaukolämpöpuolella taas kutsuu tekijäänsä.

antti.valkeinen [a] io-media.fi

 

Pekko Lainiala

Pekon kiinnostus tietokoneharrastukseen heräsi yläasteen seitsemännellä luokalla, kun ensimmäisen oman tietokoneen rakentaminen oli ajankohtaista. Vinkkejä komponenttien valitsemiseen ja kotelon modaamiseen haettiin tuolloin muun muassa Muropaketista.

Yläasteen jälkeen hän opiskeli itselleen ICT-asentajan tutkinnon, mutta kiinnostus kirjoittamiseen on herännyt vasta nykyisen AMK-tutkinnon myötä. Tällä hetkellä Pekko opiskelee viimeistä vuotta Satakunnan ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelmassa suuntautuen yritysviestintään. Vapaa-aika kuluu tv-sarjojen, elokuvien, keskustelufoorumien sekä PC-pelien parissa.

Pekko liittyi Muropaketin toimituksen riveihin joulukuussa 2014 ja kirjoittaa osa-aikaisesti mobiililaitteisiin liittyviä testiartikkeleita TaskuMuroon.

pekko.lainiala [a] io-media.fi

 

Eero Mäensivu

Eeron tietokoneharrastus ja kiinnostus pelaamiseen ovat Muropaketin avustuksella saaneet alkunsa jo ala-asteella. Vapaa-ajalla harrastuksiin kuuluvat moottorilla varustetut kaksipyöräiset sekä laskuvarjohyppääminen, mutta aikaa löytyy aina myös tietokoneharrastukselle.

Tällä hetkellä Eero suorittaa opintoja Tampereen ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikan koulutusohjelmassa. Eero liittyi Muropaketin toimitukseen syyskuussa 2015 ja kirjoittaa osa-aikaisesti artikkeleita tietokonekomponenteista.

eero.maensivu [a] io-media.fi

 

Kameravertailu

TaskuMurossa alun perin elokuun lopulla tai syyskuun alkupuoliskolla julkaistavaksi kaavailtu kamerapuhelinvertailu on valitettavasti päätetty hyllyttää. Syynä tähän on aikataulukiireet, viivästysten myötä alkusyksyn aikana merkittävästi muuttunut markkinatilanne sekä tekniset ongelmat.

Artikkelin julkaisu myöhästyi alkuperäisestä suunnitelmastaan muutaman testilaitteen saapumisen viivästymisen sekä muuttuneiden aikataulujen vuoksi. Syyskuun aikana markkinoille julkaistiin uusia lippulaivapuhelimia, joiden myötä muutama testiin valittu laite muuttui vanhentuneen tekniikan edustajiksi. Tämä on osittain jopa hullunkurista, sillä esimerkiksi mukaan valittu Sonyn Xperia Z3+ tuli Suomessa myyntiin vasta heinäkuun alussa, eli vain kolme kuukautta sitten.

Teknisiä ongelmia ilmeni ensin Huawei Honor 7:n kanssa, jonka havaittiin ottavan HDR-kuvia ajoittain myös silloin, kun HDR-kuvaustila ei ollut käytössä. Viimeisenä naulana arkkuun tuli käyttämämme iPhone 6 Plus testilaite, joka hukkasi kaikki useamman viikon aikana ottamamme testikuvat muististaan, joka tarkoitti käytännössä sitä, että kaikkien laitteiden kuvat olisi pitänyt ottaa kokonaan uudestaan (tai vaihtoehtoisesti jättää iPhone pois vertailusta).

Keskitymme TaskuMurossa ainakin seuraavan parin kuukauden ajan syksyn uutuuspuhelimien testaamiseen ja pohdimme kameravertailua uudelleen, kun testiruuhka on laantunut. Myöhemmin mahdollisesti toteutettavaan kamerapuhelinvertailuun tulee olemaan tarjolla myös lukuisia mielenkiintoisia uutuuksia, kuten 23 megapikselin kameralla varustettu Sony Xperia Z5, uudella 12 megapikselin kameralla varustettu Apple iPhone 6s Plus sekä tiettävästi 20 megapikselin PureView-kameralla varustettu Microsoft Lumia 950 (XL).

Pahoittelemme vertailuartikkelin peruuntumisesta mahdollisesti aiheutunutta harmia.

Kommentit

140 mm matalat coolerit

Muropaketin toimistolla testataan parhaillaan 140 mm tuulettimella varustettuja matalaprofiilisia prosessoricoolereita elokuun lopussa julkaistavaa artikkelia varten. Mukana on osanottajat Cryorigiltä, Raijintekiltä ja Thermalrightilta. Kaikkia kolmea yhdistää horisontaalinen lämpöputkien varassa oleva rivastorakenne sekä ohut 140 mm:n tuuletin. Testiryhmän hintahaarukka asettuu 43 ja 65 euron välimaastoon.

Kommentit

Kotelot

Jostain kelvottomasta syystä johtuen Muropaketin blogi on viime aikoina jäänyt olemattomalle ylläpidolle, joten teen nyt muutoksen parempaan suuntaan. Vaikka kesällä tietokoneet ja tekniset vimpaimet jäävät monella vähemmälle huomiolle, paiskitaan Muropaketin toimistolla töitä normaaliin tapaan. Allekirjoittaneelta on luvassa vielä heinäkuun aikana LG Watch Urbane -älykellon testi TaskuMuron puolelle sekä nopealla aikataululla toteutettava mini-ITX-kotelotesti Muropaketin puolelle.

Kotelovertailussa mukana ovat Silverstonen Fortress FTZ01- sekä Fractal Designin Node 202, jotka kumpikin julkaistiin hiljattain. Molemmat ovat matalia ja melko pienikokoisia mini-ITX-koteloita, mutta niiden suunnittelussa on otettu huomioon tehokkaiden komponenttien tarpeet. Molempiin mahtuu pelikäyttöä ajatellen täysimittainen näytönohjain, mutta prosessoricoolerilta vaaditaan matalaa profiilia ja virtalähteeksi sopii vain SFX-kokoinen malli. Saimmekin Silverstonelta testikokoonpanoa varten 600 wattisen SX600-G-virtalähteen, jonka hyötysuhde täyttää 80Plus Gold -tason vaatimukset.

Kommentit

Logitechin viime tiistaina julkaisema MX Master -hiiri saapui jo loppuviikosta Muropaketin toimituksen tutkittavaksi. Uutuus on seuraaja loppuvuonna 2009 julkaistulle Performance MX -mallille. MX Masterin keskeisiä ominaisuuksia ovat 1000 DPI:n Darkfield Laser -sensori, erillinen ohjelmoitava peukalorulla, sisäinen 500 mAh akku sekä mahdollisuus liittää jopa kolmeen eri laitteeseen Unifying-vastaanottimien tai Bluetoothin avulla.

Otimme MX Masterin välittömästi päivittäiseen toimistokäyttöön mahdollisimman kattavien havaintojen saamiseksi. Artikkelissa tutustumme MX Masterin ominaisuuksiin, muotoiluun sekä käyttökokemuksiin. Vertailemme hiirtä myös edeltäjämalli Performance MX:ään sekä testaamme sitä mobiililaitteiden parina. Kerro kommenteissa minkälaisia seikkoja haluaisit itse artikkelissa huomioitavan?

Logitech MX Master saapuu Suomessa kauppoihin huhtikuun aikana 99 euron hintaan. Pyrimme julkaisemaan testikatsauksen huhtikuun aikana.

Kommentit

Muropaketissa testattiin helmikuussa kattavasti 240 mm:n jäähdyttimellä varustetut nestecoolerit prosessorille usealta eri valmistajalta. Jatko-osana työn alla on Corsairin uusi mallisto (H110i GT, H100i GTX ja H80i GT), jotka eroavat toisistaan eri kokoisilla jäähdyttimillä: 120, 240 ja 280 mm. Testiartikkeli on luvassa vielä maaliskuun puolella.

Corsair, Hydro-nestekiertojen tuotesivu

Kommentit

HTPC-kotelot

Muropaketin toimituksessa on viime päivinä käynyt ovi kuriirien toimesta varsin vilkkaasti ja artikkeleita on työn alla useita. Eilen pääsimme aloittamaan HTPC-kotelovertailun, kun testikolmikon viimeinen puuttuva palanen saapui perille. Testissä on mukana täysikokoisen ATX-emolevyn vetävät ”hifilevyiset” HTPC-kotelot Cooltekiltä, Fractal Designiltä ja Silverstonelta. Alunperin mukaan piti hankkia myös kotelo Lian Liltä, mutta se jäi lopulta saatavuusongelmien vuoksi pois vertailujoukosta. HTPC-kotelovertailu on julkaisukunnossa maaliskuun aikana.

Kommentit

Galaxy Edge

TaskuMuron toimitukseen saapui viime viikolla pitkään odotettu vieras, kun Samsung Galaxy Note Edgen testikappale saapui vihdoin perille kuriirin kyydissä. Laitteen piti alun perin saapua testiin jo joulukuussa, mutta rajallisen saatavuuden vuoksi kohtaaminen lykkääntyi aina helmikuun puolelle saakka.

Galaxy Note Edgen mielenkiintoinen erikoisuus on 5,6-tuumainen QHD-näyttö (1600x2560), jonka oikea reuna kaartuu puhelimen kyljen puolelle. Samsung on luonnollisesti yhdistänyt kaarevaan osaan joukon lisäominaisuuksia, joihin tulevassa artikkelissa onkin tarkoitus paneutua. Lisäksi kerromme havaintoja ja mietteitä reunastaan kaarevan näytön hyödyllisyydestä jokapäiväisessä käytössä. Laitteen yleisen arvioinnin jätämme vähemmälle, sillä kyse on näyttöä lukuun ottamatta pitkälti samasta puhelimesta, kuin joulukuussa testaamamme Note 4.

Uuteen näyttötekniikkaan keskittyvä katsaus Galaxy Note Edgestä nähdään näillä näkymin TaskuMurossa helmi-maaliskuun taitteen tienoilla. Suositushinnaltaan 899 euron arvoinen Note Edge maksaa Muropaketin hintavertailun mukaan tällä hetkellä edullisimmillaan noin 830 euroa.

Kommentit

Saimme järjestettyä Verkkokauppa.comin avustuksella TaskuMuron testiin Googlen Nexus 6 -puhelimen ja Nexus 9 -taulutietokoneen. Molemmat on varustettu Androidin uusimmalla 5.0 Lollipop -versiolla. Nexus 6 on Motorolan ja Nexus 9 puolestaan HTC:n käsialaa. Testaamme molemmat laitteet helmikuussa erillisissä artikkeleissa ja esittelemme samalla, minkälaisia uudistuksia Lollipop tuo mukanaan Androidille.

Google, Nexus-tuotesivu

Kommentit

Muropaketin testipenkissä aloitellaan parhaillaan uusien 240 mm:n kennolla varustettujen esitäytettyjen nestejäähdytteisten prosessoricoolerien testejä. Tällä kertaa testiin saatiin mukaan Alphacoolin Eisberg 240, Cooler Masterin Nepton 240M, Corsairin H105 ja Fractal Designin Kelvin S24. Vertailukohdaksi valittiin Muropaketin testeissä aikaisemmin vierailleet Corsairin H100i –nestekierto ja ilmajäähdytteisten coolerien huippua edustava Noctuan NH-D15.

Helmikuussa julkaistavassa artikkelissa on luvassa nestekiertojen esittely ja lämpötilamittaukset ylikellotetulla Intelin kuusiytimisellä Core i7-5930K –prosessorilla, joka tarjoaa taatusti riittävän lämpökuorman. Mittaamme myös melutason kokoonpano kasattuna Corsairin 750D –koteloon.

Kommentit


Pelikannettavien terävin ja kallein kärki on saanut pellin alle NVIDIAn uuteen Maxwell-arkkitehtuuriin perustuvat opeat ja energiatehokkaat GeForce GTX 800M- ja 900M-sarjan mobiilinäytönohjaimet.

Saimme Muropaketin testiin Asuksen päivitetyn G751JY-pelikannettavan, joka on päivitetty GeForce GTX 980M -näytönohjaimella ja muutamalla muulla kaivatulla parannuksella viime kesänä Muropaketissa testattuun G750:een nähden. Vertailukohtana artikkelissa on Acerin kolmen kilon Aspire Nitro VN7-791G -malli, jossa on IPS-näyttöpaneeli ja GeForce GTX 860M -näytönohjain. Pelikannettavaksi pienikokoinen Nitro on näytönohjainta lukuunottamatta ominaisuuksiltaan Asus G751JY:tä vastaava, mutta 600 euroa edullisempi.

Artikkeli uusista pelikannettavista luvassa helmikuun alussa.

Hinta.fi, Acer VN7-791G

Hinta.fi, ASUS ROG G751JY

Kommentit

Muropaketin testilabrassa ajetaan parhaillaan testejä myöhemmin tammikuussa julkaistavalla kuluttajahintaisella näytönohjaimella vihreästä leiristä. Mukana on tuttuun tapaan suorituskyky-, tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Kommentit

TaskuMurossa testataan tammikuussa kaksi edullista Windows 8.1 -taulutietokonetta. Mukana ovat 7-tuumaisella näytöllä varustettu ja 99 euron hintainen Linx 7 sekä Wiskyn 7,85-tuumaisella näytöllä ja 167 euron hinnalla varustettu laite. Tutustumme artikkelissa laitteiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin, vertailemme niitä toisiinsa sekä selvitämme, mitä mahdollisia puutteita edullisissa laitteissa on.

Tokmanni, Linx7 Windows Tablet

Jimm’s, Wisky 7.85”

Kommentit

Pienten vaikeuksien jälkeen G-Sync-näyttöjen testaus on viimein saatu käyntiin ja Asuksen 27-tuumainen 1440p-resoluutiolla ja 144 Hz:n virkistystaajuudella varustettu ROG Swift PG278Q sekä AOC:n 24-tuumainen Full HD -resoluutioinen 144 Hz:n G2460PG ovat saapuneet allekirjoittaneen testiin.

Luvassa on kokeilupainotteinen katsaus NVIDIAn G-Sync-näyttötekniikkaan ja valmistajien tekniikalla varustettuihin näyttöihin. Nopeiden 144 Hz:n TN-paneelilla varustettujen G-Sync-näyttöjen vertailukohtana on varsinainen koreaihme eli PLS-paneelilla varustettu QNIX:n 27-tuumainen 1440p-resoluutiolla varustettu QX2710LED-näyttö, joka ylikellottui ongelmitta 100 Hz:n nopeuksille.

Kommentit

Muropaketin pikkujouluihin valmistaudutaan tutkimalla Asuksen kompaktia konsoli-PC:tä. Minikokoinen ja pelikelponen Asus ROG RG8 on rakennettu pääosin mobiiliraudasta ja pitää sisällään energiatehokkaan täysverisen NVIDIA GeForce GTX 750 Ti -näytönohjaimen, kahdeksan gigatavua muistia, teratavun kiintolevyn sekä kaksiytimisen Core i7 -mobiiliprosessorin.

Olisikohan tämä nyt sitten Desktop Replacement -kannettavan korvaava pöytäkone, Steam-konsoli vai HTPC tehokkaalla näytönohjaimella? Testit aloitettiin vetämällä HDMI-piuha kiinni tykkiin ja siirtämällä pelikansio NAS-purkilta GR8:n kiintolevylle. Artikkeli minipelikoneesta luvassa joulukuussa.

Asus GR8-tuotesivu

Kommentit

Luureja jonoksi asti

5.11.2014, 00.35

Jono

Vuoden lähestyessä hiljalleen loppuaan TaskuMuron ja Muropaketin toimistolla pitää kiirettä. TaskuMuron puolelle testivuoroa odottavia puhelimia riittää pöydällä lähes jonoksi asti, eikä kaikille mielenkiintoisille uutuuksille ole löytynyt toistaiseksi edes tilaa kalenterista.

TaskuMurossa aloitimme marraskuun kahdella Lumia-artikkelilla ja kuun loppupuoliskolla on luvassa vielä testi Samsung Galaxy Note 4 -puhelimesta. Joulukuun alkupuolelle pyrimme saamaan valmiiksi artikkelit Huawein Ascend Mate 7- ja Honor 6 -malleista. Muropaketin puolelle allekirjoittaneella on ohjelmassa miditornikotelovertailu marraskuulle sekä mini-ITX-kotelovertailu joulukuulle.

Kommentit

Muropaketin lokakuun kotelotestejä jatketaan testiin saapuneella pienikokoisella BitFenix Pandoralla, joka keräsi runsaasti mielenkiintoa julkaisu-uutisessa. Siistin ja simppelin näköinen Pandora kätkee sisäänsä tilat Micro ATX- tai Mini-ITX -emolevylle, pelikelpoiselle näytönohjaimelle tai kahdelle ja joukolle massamuisteja. Kokomustan komistuksen erikoisimpia ominaisuuksia lienee kuitenkin etupaneelin alle piilotettu LCD-näyttö, johon voi mukana tulevalla softalla laittaa näytille haluamansa kuvan tai logon. Testeissä esitellään kotelon ominaisuudet, rakennetaan kokoonpano paikoilleen ja suoritetaan joukko lämpötila- ja melumittauksia. Vertailukohtana Pandoralle on Muron testeissä hyvin menestynyt Fractal Designin Node 804.

Pandora-testin jälkeen pureudutaan Coolermasterin NovaTouch TKL -näppäimistöön pinnallisesti ja pinnan alta. Minimalististä tyylisuuntaa edustava NovaTouch TKL käyttää monista muista premium-näppäimistöistä poiketen hybridinäppäimiä, joiden oleellisimpiin ominaisuuksiin kuuluu valmistajan mukaan hiljainen näppäinääni, tarkka vaste joka näppäimessä sekä tietysti kilpailijoita parempi kestävyys. Verrokkina käytössä on toinen minimalistinen näppäimistöedustaja Das Keyboard Model S Professional ruskeilla Cherry MX -näppäimillä.

Kommentit

Muropaketin testilabraan saapui MSI:n GTX 980 Gaming 4G- ja Inno3D:n Herculez X3 GTX 980 OC -näytönohjaimet ja marraskuussa on luvassa testi valmistajien omiin suunnitelmiin perustuvista GeForce GTX 980 -mallesta. Testaamme erot suorituskyvyssä, grafiikkapiirin lämpötilassa, melutasossa ja ylikellotuspotentiaalissa. Jo aiemmin testiimme saapui Asuksen Strix GTX 980 -malli.

Kommentit

Galaxy Alpha ja Lumia 830

TaskuMuron toimituksen lokakuu on kiireinen, sillä viimeistelemme parhaillaan paritestiä Sonyn Xperia Z3- ja Z3 Compact -puhelimista ja loppukuusta luvassa on katsaukset Samsungin Galaxy Alpha- sekä Microsoftin Lumia 735- ja 830-malleihin. Lokakuussa testattavissa puhelimissa yhtenä kantavana teemana on alumiinia hyödyntävä rakenne, sillä kolmessa viidestä on käytetty metallista kehystä. Laitteiden rakenteellinen toteutus poikkeaa kuitenkin mukavasti toisistaan, joten toistensa kopioista ei ole missään tapauksessa kyse.

Kommentit

NVIDIA julkaisi 19. syyskuuta GM204-grafiikkapiiriin perustuvan GeForce GTX 980 -näytönohjaimen ja aluksi myyntiin tuli vain yrityksen omaan referenssisuunnitteluun perustuvia malleja.

Näytönohjainvalmistajien omiin jäähdytysratkaisuihin ja piirilevysuunnitelmiin perustuvat mallit ovat kuitenkin tekemässä tuloaan myyntiin. Muropaketin testilabraan ensimmäisenä saapui Asuksen Strix GeForce GTX 980, joka on grafiikkapiirin osalta tehtaalla ylikellotettu 1279 MHz:n Boost-kellotaajuudelle (+64 MHz).

Odotamme testiin ja vertailtavaksi myös Gigabyten Windforce- ja MSI:n Twin Frozr V -jäähdytyksellä varustettuja GeForce GTX 980 -näytönohjaimia.

Kommentit

Muropaketin testilabrassa syyskiireet tuotejulkistusten kanssa jatkuvat ja artikkeleita työstetään valmiiksi liukuhihnalta. Aikatauluissa on tullut pieniä viivästyksiä, mutta lokakuun aikana pyritään purkamaan suurin tulppa artikkelisumasta.

Parhaillaan työn alla ovat NVIDIAn GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet, joita seuraavat AMD:n Tonga-grafiikkapiirillä varustettu Radeon R9 285 ja uusi FX-8370-prosessori. Lisäksi eri tahoilla on testissä myös sekalainen joukko uutta rautaa, kuten Asuksen ROG PG278Q -näyttö, Bitfenixin Pandora-kotelo sekä Samsung Galaxy Alpha- ja Microsoftin Lumia 730 -puhelimet. Myös eri kokoisia koteloita katsastetaan loka-marraskuussa ja odottelemme myös mielenkiintoisen edullisemman hintaluokan SSD-aseman julkaisua.

Nyt takaisin sorvin ääreen.

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös