Muropaketti.com

Toimitus ja blogi

22.6.2011, 10.05

Muropaketin ja TaskuMuron uutisia ja artikkeleita tuottaa io-media Oy. Sivuston omistaa ja teknisestäylläpidosta vastaa Otavamedia Oy. Muropaketin Hintavertailun eli Hinta.fi-palvelun tuottaa Suomen Hintavertailu Oy.

Toimitus on työskennellyt tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin keskittyvien nettijulkaisuiden parissa 15 vuoden ajan. Tietoa Muropaketista ja sen historiasta löytyy Wikipediasta.

 

Sampsa Kurri

Sampsa perusti helmikuussa 1999 tietotekniikka-aiheisen Muropaketti-sivuston, jonka Sonera Plaza Oy osti osaksi internet-portaaliaan ja eDome-pelisivustoa joulukuussa 2000. Tämän jälkeen harrastus vaihtui lähes täysipäiväiseksi sivuston parissa työskentelyksi. Nykyisin Muropaketti on Suomen suurin IT-sivusto yli 200 000 viikkokävijällä.

Vuodesta 2003 lähtien Sampsa on tuottanut sisältöä ja kehittänyt Muropakettia, TaskuMuroa ja MuroBBS-keskustelufoorumia perustamansa yrityksen, io-media Oy:n kautta. Vuoden 2012 syksyllä Muropaketin oheen lanseerattiin tietotekniikkaan, mobiililaitteisiin, viihde-elektroniikkaan ja peleihin keskittyvä hintavertailu, jota kehittää Suomen Hintavertailu Oy.

Töiden ohella Sampsa valmistui Tampereen teknillisestä yliopistosta tietotekniikan linjalta diplomi-insinööriksi vuonna 2010 ja kirjoitti diplomityönsä aiheesta ”Mikroprosessorin ylikellottaminen”. Vapaa-aika kuluu nykyään perheen parissa ja harrastuksiin lukeutuvat golf, salibandy ja jalkapallo.

Twitter

sampsa.kurri [a] muropaketti.com

 

Juha Kokkonen

JuhaJuha toimi yhtenä Skenegroupin kantavista voimista keväästä 2003 lähtien vuoden 2006 lopulle asti. Muropaketin tiimiin Juha liittyi syyskuussa 2006 ja tällä hetkellä hänen vastuualueeseen kuuluu TaskuMuron mobiiliuutiset ja -artikkelit sekä Muropaketin kotelo-, jäähdytys- ja lisätarvikeartikkelit.

Tietotekniikan opintoja Juhalle on kertynyt kahden lukukauden ajalta Tampereen teknillisessä yliopiston Porin yksiköstä, mutta nykyään opinnot jatkuvat Tampereella talotekniikkaan liittyvissä merkeissä. Vapaa-ajalla Juha pelaa salibandyä 3. divisioonassa, harrastaa vanhoja BMW-merkkisiä autoja ja kannattaa intohimoisesti Rauman Lukkoa.

Twitter

juha.kokkonen [a] io-media.fi

 

Teemu Hynninen

Teemu kiinnostui mobiililaitteista jo nuorena ja innostui bloggaamisesta 2000-luvun puolivälissä. Muutamien kokeilujen jälkeen hän päätyi perustamaan maaliskuussa 2008 MobiiliBlogi.com-sivuston, jonka parissa vierähti seuraavat viisi ja puoli vuotta. Vuoden 2013 marraskuussa Teemu liittyi TaskuMuron vahvuuteen, jossa hän jatkaa uutisten ja artikkeleiden kirjoittamista tutuksi tulleella tyylillään. Vapaa-aika Teemulla kuluu elokuvien, musiikin ja lenkkeilyn parissa.

Twitter

teemu.hynninen [a] io-media.fi

 

Petrus Laine

Petrus Laine on pyörinyt alun perin 3dfx:n innoittamana useilla ulkomaisilla tietokoneaiheisilla foorumeilla sekä Muropaketissa vuosituhannen vaihteesta lähtien. Suurimmaksi osaksi itseoppinut tietokoneharrastaja on toiminut aiemmin Muropaketin uutistoimituksessa lomittajana ja liittyi vakituiseksi tiimin jäseneksi heinäkuussa 2013. Vapaa-ajallaan Petrus harrastaa tietokoneen ja muun tekniikan lisäksi muun muassa ruuanlaittoa, elokuvien katselua sekä ulkoilua.

petrus.laine [a] io-media.fi

 

Ville Suvanto

Ville Suvanto aloitti uutisten kirjoittamisen Haamurajaan vuonna 2001 ja siirtyi sen jälkeen kirjoittamaan uutisia ja artikkeleita perustamalleen Nollapiste-sivustolle. Työt Muropaketissa alkoivat vuoden 2003 helmikuussa ja elokuussa 2013 Ville siirtyi uusiin töihin, mutta kirjoittaa Muropakettiin uutisia sivutoimisena. Ville valmistui tietotekniikan insinööriksi keväällä 2011. Vapaa-ajalla harrastuksiin kuuluvat maastopyöräily, musiikki ja jalkapallo monessa muodossa sekä muun muassa elokuvien katselu.

ville.suvanto [a] io-media.fi

 

Juha Jäntti

Juha Jäntti on pitkän linjan tietokoneharrastaja. Kiinnostus rautaan ja pelaamiseen on peräisin jo Commodore 64 -ajoilta. Muropaketin tiimiin Juha liittyi syksyllä 2013 kirjoittamaan artikkeleita tietokonekomponenteista sivutoimisesti. Juha aloitti 2009 tietotekniikan opinnot Tampereen teknillisessä yliopistossa. Tällä hetkellä hän työskentelee opintojen ohessa kokopäiväisesti sulautettujen järjestelmien parissa. Vapaa-aika kuluu tv-sarjojen katselun, PC-pelien ja musiikin kuuntelun yhteydessä sekä Muropaketin omaa MuroBBS-foorumia selaillessa.

juha.jantti [a] io-media.fi

 

Antti Valkeinen

Antti Valkeinen aloitteli tietokoneharrastuksen 80-luvun lopun Atari 520ST- ja Amiga 500 -huumassa. 90-luvun PC-vallankumous syöksi miehen lopulta x86-rautaan ja 2000-luvun taitteen jälkeen alkoi aktiivinen kirjoittaminen mm Metku.net- ja Skenegroup.net-sivustoilla. Muropaketin tiimiin Antti liittyi ensimmäistä kertaa 2004, mutta muutaman vuoden kirjoittelun jälkeen kotiseudut kutsuivat miehen kotiin ja tietokoneaiheisten uutisten sekä artikkelien kirjoittaminen jäi. Reilun seitsemän vuoden evakko ei kuitenkaan merkinnyt tietokoneharrastuksen loppumista ja niinpä paluu Muropaketin toimitukseen tapahtui vuoden 2013 lopussa.

Vapaa-ajalla harrastuksiin kuuluvat vanhat 7-sarjan BMW:t, kalastus, vaeltaminen ja B-luokan elokuvat. Tällä hetkellä viittä vaille valmis LVI-insinööri tekee opinnäytetyötä ja toiveissa on valmistuminen keväällä 2014 ennenkuin leipätyö kaukolämpöpuolella taas kutsuu tekijäänsä.

antti.valkeinen [a] io-media.fi

 

Kristian Vättö

kristian.vatto [a] io-media.fi

Galaxy Alpha ja Lumia 830

TaskuMuron toimituksen lokakuu on kiireinen, sillä viimeistelemme parhaillaan paritestiä Sonyn Xperia Z3- ja Z3 Compact -puhelimista ja loppukuusta luvassa on katsaukset Samsungin Galaxy Alpha- sekä Microsoftin Lumia 735- ja 830-malleihin. Lokakuussa testattavissa puhelimissa yhtenä kantavana teemana on alumiinia hyödyntävä rakenne, sillä kolmessa viidestä on käytetty metallista kehystä. Laitteiden rakenteellinen toteutus poikkeaa kuitenkin mukavasti toisistaan, joten toistensa kopioista ei ole missään tapauksessa kyse.

Kommentit (4)

NVIDIA julkaisi 19. syyskuuta GM204-grafiikkapiiriin perustuvan GeForce GTX 980 -näytönohjaimen ja aluksi myyntiin tuli vain yrityksen omaan referenssisuunnitteluun perustuvia malleja.

Näytönohjainvalmistajien omiin jäähdytysratkaisuihin ja piirilevysuunnitelmiin perustuvat mallit ovat kuitenkin tekemässä tuloaan myyntiin. Muropaketin testilabraan ensimmäisenä saapui Asuksen Strix GeForce GTX 980, joka on grafiikkapiirin osalta tehtaalla ylikellotettu 1279 MHz:n Boost-kellotaajuudelle (+64 MHz).

Odotamme testiin ja vertailtavaksi myös Gigabyten Windforce- ja MSI:n Twin Frozr V -jäähdytyksellä varustettuja GeForce GTX 980 -näytönohjaimia.

Kommentit (8)

Muropaketin testilabrassa syyskiireet tuotejulkistusten kanssa jatkuvat ja artikkeleita työstetään valmiiksi liukuhihnalta. Aikatauluissa on tullut pieniä viivästyksiä, mutta lokakuun aikana pyritään purkamaan suurin tulppa artikkelisumasta.

Parhaillaan työn alla ovat NVIDIAn GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet, joita seuraavat AMD:n Tonga-grafiikkapiirillä varustettu Radeon R9 285 ja uusi FX-8370-prosessori. Lisäksi eri tahoilla on testissä myös sekalainen joukko uutta rautaa, kuten Asuksen ROG PG278Q -näyttö, Bitfenixin Pandora-kotelo sekä Samsung Galaxy Alpha- ja Microsoftin Lumia 730 -puhelimet. Myös eri kokoisia koteloita katsastetaan loka-marraskuussa ja odottelemme myös mielenkiintoisen edullisemman hintaluokan SSD-aseman julkaisua.

Nyt takaisin sorvin ääreen.

Kommentit (4)

Xperia Z3 -mallit

Lokakuun alkupuoliskolla TaskuMuroon on luvassa testiartikkeli Sonyn syyskuun alussa esittelemistä Xperia Z3 -älypuhelimista, jotka saapuvat kauppoihin syys-lokakuun taitteessa. Viime viikolla testiin saapuivat sekä oranssinpunainen 4,6-tuumainen Z3 Compact että pronssinvärinen 5,2-tuumainen perusmalli. Kuten kuvasta voi päätellä, laitteiden välinen kokoero on selkeä. Ensimmäisenä käytännön testausvuorossa on ollut Compact-malli, joka on yllättänyt positiivisesti näppärällä koollaan ja yhden käden käytettävyydellään. On suorastaan kummallista, ettei muilta Android-valmistajilta löydy vastaavaa high-end-mallia.

Kommentit (11)

Muropaketin testilabrassa eletään kiireistä aikaa. Heinä-elokuussa testirintamalla oli hiljaista, mutta elokuun lopulla ja syyskuun alussa tuotejulkaisuja alkoi tulla kuin sieniä sateella. Intel julkaisi Haswell-E-tehoprosessorit ja sen myötä emolevyvalmistajat X99-emolevyt. AMD puolestaan lanseerasi Tonga-grafiikkapiirin ja Radeon R9 285 -näytönohjaimen sekä uudet FX-prosessorit (8370). Tuorein julkaisu on NVIDIAn uudet GeForce GTX 900 -sarjan näytönohjaimet.

NVIDIAn uutuudet saapuivat myös Muropaketin testipenkkiin ja ne on tarkoitus testata vielä syyskuun aikana. Ensimmäisenä jono alkaa purkautua kuitenkin Haswell-E-artikkelista, joka julkaistaan tämän viikon aikana.

Saimme NVIDIAlta testiin GeForce GTX 980 -referenssinäytönohjaimen ja Asukselta GeForce GTX 970 -näytönohjaimesta Strix DirectCU II OC -mallin. Vertailukohtina testeissä ovat GeForce GTX 780 Ti, GeForce GTX 770, Radeon R9 290X ja Radeon R9 285.

Kommentit (2)

AMD esitteli hiljattain järjestetyn AMD30Live-nettilähetyksen yhteydessä uuden Tonga-grafiikkapiiriin perustuvan Radeon R9 285 -näytönohjaimen, joka saapuu myyntiin 2. syyskuuta. Kyseinen näytönohjain saapui juuri Muropaketin testilabraan ja artikkeli on luvassa syyskuussa.

Radeon R9 285:ssä on 1792 Stream-prosessoria, sen kellotaajuus on maksimissaan 918 megahertsiä ja 256-bittisen muistiväylän jatkeena on kaksi tai neljä gigatavua 1375 megahertsin GDDR5-muistia. Näytönohjaimen TDP-arvo on 190 wattia ja se on varustettu kahdella kuusipinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 249 dollaria.

Kommentit (21)

Kamerapuhelimet

TaskuMuron toimituksessa on parhaillaan menossa melkoinen jumppa kuuden high-end-älypuhelimen kanssa, sillä valmistelemme kuun lopulla julkaistavaa vertailutestiä niiden kuvausominaisuuksista. Testissä on mukana tänä vuonna julkaistuista huippumalleista yleisimpiä, eli osanottajat HTC:n, LG:n, Nokian, Samsungin ja Sonyn mallistosta. Osanottajien tekninen kirjo on laaja, sillä megapikselimäärä liikkuu neljän ja 20,7 välillä ja myös muussa toteutuksessa on merkittäviä eroja. Lisäksi mukana on Nokian vuoden vanha Lumia 1020, jota pidämme edelleen kuvanlaadultaan markkinoiden parhaana kamerapuhelimena.

Vertailun sisältö ja rakenne on jo pitkälti valmiina ja osa kuvista otettuna, mutta mielipiteitä sisällön ja yksityiskohtien suhteen otetaan lukijoilta edelleen mielellään vastaan.

Kommentit (43)

Muropaketin testiin saapui Microsoftin taulutietokoneen ja kannettavan risteymä Surface Pro 3. Kolmannen sukupolven Surface saapuu kotimaisiin kauppoihin ja ennakkotilaajille 28. elokuuta. Samoihin aikoihin on luvassa myös Muropaketin katsaus laitteeseen ja jutussa on mukana myös tärkeimmät lisälaitteet: Type Cover -näppäimistö ja telakointiasema.

Edellisestä Surface Pro 2 -versiosta ohentunut ja keventynyt moniosaaja on saanut joukon mielenkiintoisia uudistuksia, kuten 12-tuumaisen 3:2-kuvasuhteen näytön, jonka resoluutio on 2160x1440 pikseliä. Testiyksilönä on kultaista keskitietä edustava noin 1000 euron hintainen malli 128 gigan SSD-levyllä, 4 gigatavun keskusmuistilla ja kaksiytimisellä Intel Core i5 -prosessorilla. Suorituskykyä ja ominaisuuksia verrataan pääasiassa Muropaketissa viime vuoden lopussa testattuun Surface Pro 2:een. Artikkelin sisältöön voi vielä ehdottaa pureskeltavia aiheita kommenteissa.

Kommentit (17)

Nightjar & Zalman

Muropaketin melumittauksissa käytettävää testivälineistöä on hiljattain hieman päivitetty uusien komponenttien muodossa. Saimme Zalmanilta ZM-MFC3-tuuletinsäätimen PWM-tuulettimien säätämiseen ilman tietokonekokoonpanoa sekä Silverstonelta Nightjar 520W -passiivivirtalähteen tuulettimien pyörittämiseen melumittausten aikana. Laitteet ovat käytössä Muropaketin seuraavissa kotelo- ja cooleriartikkeleissa.

Tähän asti melumittauksia tehdessä PWM-tuulettimien säädössä perinteisellä tuuletinsäätimellä on esiintynyt ongelmia, sillä jännitettä laskemalla tuulettimien kierrosnopeutta ei monesti ole ollut mahdollista laskea riittävän alas. Zalmanin MFC3 on yksi harvoista PWM-ohjaussignaalin kautta nopeuden säätöä tukevista tuuletinsäätimistä, joten sen avulla tuulettimien melutason mittaaminen pitäisi tulevissa artikkeleissa onnistua myös valmistajan ilmoittamilla miniminopeuksilla.

Nightjar 520W on puolestaan täyspassiivinen ATX-virtalähde, joka kykenee tarjoamaan 80Plus Platinum -tason hyötysuhteen. Lisäksi se on varustettu täysin modulaarisilla kaapeleilla, joten ylimääräiset johdot eivät roiku tiellä mittauksia tehdessä. Nightjar on teoriassa täysin äänetön, mutta käytännössä sen sisäiset komponentit tuottavat vaimeaa sirinää, joka on havaittavissa aivan laitteen pinnalta kuunnellessa. Kyseessä on joka tapauksessa selvä parannus aiempaan, sillä tähän asti käyttämämme hiljainen aktiivijäähdytteinen virtalähde jouduttiin eristämään mahdollisimman huolellisesti mittauskohteesta mittavirheiden eliminoimiseksi.

Zalman ZM-MFC3 -tuotesivu

Silverstone Nightjar 520W -tuotesivu

Kommentit (3)

Enthoo Luxe ja NZXT H630

Muropaketin artikkelikalenteriin on hahmoteltu loppuvuoden ajaksi laaja kattaus eri koko- ja hintaluokan kotelovertailuja, joista ensimmäisenä on vuorossa noin 150 euron tornikoteloiden testi. Kyseisessä vertailussa on mukana kolme koteloa, joista kuvassa näkyvät kaksi ensimmäistä saapui eilen pelipaikalle. Kolmas osanottaja on tulossa Corsairin mallistosta. Artikkelia voidaan odottaa julkaistavaksi syyskuussa. Ennen sitä allekirjoittaneella on ohjelmassa vuotuinen mekaanisten näppisten ryhmätesti.

Kerro oheisessa kyselyssä minkälaisen koteloartikkelin haluaisit nähdä seuraavaksi Muropaketissa.

Kommentit (14)

Lumia 930

Nokia esitteli Lumia 930 -huippumallinsa huhtikuun alussa yli kolme kuukautta sitten, mutta TaskuMuro sai oman testikappaleen käsiinsä vasta viime viikon alussa. Laitteen testiartikkeli on luvassa heinäkuun lopussa ja siinä käydään tuttuun tapaan läpi kaikki puhelimen tärkeimmät ominaisuudet. Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmää ja Lumia Cyan -päivitystä käsittelevä artikkeli julkaistaan samaan aikaan erillisenä juttuna.

Lumia 930:n muovinen takakuori ei ole käyttäjän irrotettavaksi tarkoitettua mallia, mutta laitteen kuvausten yhteydessä päätimme mielenkiinnosta yrittää sen avaamista yksinkertaisilla puhelintyökaluilla. Kuori lähtikin lopulta varsin helposti irti imukupin ja litteäpäisen muovityökalun avulla. Artikkelissa pääsemmekin kurkistamaan ”kiinteäksi” tarkoitetun takakuoren alle muutaman kuvan voimin.

Kommentit (8)

Muropaketin testilabrassa vietetään kiireistä kesää kuuman raudan merkeissä. Testipenkkiin saapui odotettu Intelin Pentium G3258 Anniversary Edition -prosessori, joka on alhaisen hintatason ja kerroinlukottomuuden vuoksi varsinaista herkkua budjettiylikellottajille. Inteliltä saapui testiin myös Core i5-4690K, joka on uusien kerroinlukottomien Haswell Refresh (Devil’s Canyon) -prosessoreiden halvin malli. Luvassa on ylikellotuspainotteiset testit Pentium Anniversary Edition- ja Core i5-4690K -prosessoreilla sekä pikainen katsaus MSI:n ja Asuksen Z97-ylikellotusemolevyihin. Näiden lisäksi kokeilemme myös Intelin Core i7-4790K Devil’s Canyon -prosessorin lämmönlevittäjän irrottamista kuumailmapuhaltimella ja vaikutusta lämpötiloihin ja ylikellottuvuuteen.

MSI:ltä saapui testeihin noin 170 euron hintainen Z97 MPOWER -emolevy, joka kuuluu OC-sarjaan ja on kohdistettu ylikellottajille.

Asus puolestaan lähetti testipenkkiin noin 340 euron hintaisen Republic of Gamers -tuoteperheeseen kuuluvan Maximus VII Formula -emolevyn, joka on suunnattu erityisesti ylikellottajille ja pelaajille.

Kommentit (2)

LG G3

TaskuMuron toimistolle saapui viime viikolla odotettu paketti, kun LG:n G3-huippumalli saapui testiin. Testikappale on väriltään tummanharmaa Metallic Black, joka on värivaihtoehdoista eniten ainakin allekirjoittaneen mieleen. G3 on ollut päivittäisessä käytössä nyt muutaman vuorokauden ajan ja se on jo onnistunut vakuuttamaan usemman eri ominaisuuden osalta. Akunkesto ei kuitenkaan ole ollut aivan odotusten mukainen parin ensimmäisen latauskerran pohjalta, mutta teemme asiasta lopulliset johtopäätökset vasta muutaman viikon käytön jälkeen. TaskuMuron LG G3 -artikkeli pyritään saamaan julki heinäkuun puolivälin tienoilla.

Kommentit (10)

Viime syksynä Muropaketissa katsastettiin Asuksen ja MSI:n Haswell-pelikannettavat ja nyt kesän 2014 uutuusmallien rinnalle mukaan saatiin saksalainen XMG. Luvassa on nopea katsaus Asuksen ja MSI:n päivitettyihin ominaisuuksiin ja syvempi luotaus XMG:n sielunelämään ja käytettävyyteen.

MSI:ltä mukana on 1500 euron GT70 2PC-1076NE, jonka tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu Intel Core i7-4800MQ-prosessori, Nvidian Geforce GTX 870M -näytönohjain, 8 gigatavua DDR3 -muistia ja 1 teratavun kiintolevy. Asuksen noin 1600 euron hintaisen G750JZ-T4043H-mallin poikkeavat ominaisuudet ovat Intel Core i7-4700HQ -prosessori, Nvidian tehokkain GTX 880M-mobiilinäytönohjain ja 750 gigatavun kiintolevy. XMG hyökkää tuttua parivaljakkoa vastaan Intel Core i7-4710MQ -prosessorilla, 16 gigatavulla DDR3 -muistia, Nvidian GTX 880M -näytönohjaimella ja 128 Gt SSD + 750 Gt HDD -combolla. Yhteistä kaikille on 17,3” Full HD -näyttö ja massiivinen rakenne.

Pelikannettavat mielletään helposti pienen joukon huvitukseksi, mutta asiahan on tätä monimutkaisempi: Mikäli paperin kulmaan aletaan raapustella listaa vähintään 17” Full HD -näytöstä, SSD + HDD -levycomboista, optisesta asemasta ja riittävästä suorituskyvystä, ollaan helposti tilanteessa jossa pelikelpoinen näytönohjain tulee ikään kuin kylkiäisenä. Haittapuolena on selkeimmin hintaluokka, joka näillä raskaansarjan laitteilla pyörii 1400-2000 euron kieppeillä. Vanhempia 700-sarjan näytönohjaimilla varustettuja malleja saa tänä päivänä alennuksesta jopa tuhannen euron pintaan.

Kommentit (4)

Tätä on odotettu. Vuoden kiinnostavimpien laitejulkistuksien joukkoon lukeutuva OnePlus One -älypuhelin on saapunut TaskuMuron testiin. Kyseessä on vuoden 2013 joulukuussa perustetun tuoreen kiinalaisyhtiön tuote, jonka taustavoimista löytyy Oppon entinen johtaja (Vice President), Pete Lau.

Huhtikuussa esitelty OnePlus One on mielenkiintoinen lippulaivatason älypuhelin, joka perustuu Android 4.4 KitKat -pohjaiseen CyanogenMod 11S -käyttöjärjestelmään. Mukana on 5,5 tuuman full hd -kosketusnäyttö, Snapdragon 801 -piirisarja, kolme gigatavua RAM-käyttömuistia, 16 tai 64 gigatavua tallennustilaa, 4G-yhteydet (1800, 2600 Mhz:n taajuudet), 13 megapikselin takakamera ja 3100 milliampeeritunnin akku. Kokonaisuus on rakennettu magnesium-rungon ympärille ja se on virallisilta mitoiltaan 152,9 x 75,9 x 8,9 millimetriä. Painoa uutuudella on 162 grammaa.

Puhelimen virallinen myyntihinta OnePlussan omassa verkkokaupassa on 269 (16GB) ja 299 (64GB) euroa. Puhelinta ei voi kuitenkaan ostaa yhtiöltä tuosta noin vaan, sillä OnePlus myy Onea toistaiseksi ainoastaan kuluttajille jakamiensa kutsujen perusteella.

OnePlus Onen meille testiin toimitti TabletShop.fi, jonka valikoimista löytyy Kiinassa vapaasti myynnissä oleva versio laitteesta 399 euron hintaan. Valmistajan kotimaassa saatavuus on parempi, eikä puhelimen hankkimiseen vaadita erillistä kutsua. Niinpä Kiinassa laitteita liikkuu jo selvästi muuta maailmaa enemmän.

Puhelimen kiinaversio on muutamaa pientä poikkeusta lukuun ottamatta sama, kuin niin sanottu kansainvälinen variantti. Siitä löytyy esiasennettuna Oppon puhelimista tuttu Color OS -käyttöliittymä, mutta meille toimitettuun versioon on asennettu CyanogenMod 11S, joten pääsemme tutustumaan OnePlussan käyttöympäristöön. Lisäksi kiinaversiosta puuttuvat Yhdysvaltojen LTE-yhteydet, mutta tämän ei pitäisi vaikuttaa suomalaisten kuluttajien elämään. Testi laitteesta pyritään saamaan valmiiksi heinäkuun aikana.

Alla muutama kuva laitteesta ja sen myyntipakkauksesta:

Kommentit (7)

Japanilainen Sony päivittää älypuhelinmallistonsa kärkeä tiheään. Vuoden 2013 alussa julkaistun Xperia Z:n jälkeen yhtiö on esitellyt markkinoille uuden lippulaivan keskimäärin kuuden kuukauden välein. Niinpä toukokuussa kauppoihin rantautui Xperia Z2, joka on uskollinen Sonyn nykyiselle muotokielelle ja pitää sisällään tukun japanilaisvalmistajan teknologioita. Näihin kuuluvat muun muassa näytön värimaailmaa parantava Live Colour LED ja kameran Exmor RS -kenno. Testi Xperia Z2:sta on luvassa heinäkuun alussa. Siinä käymme läpi laitteen ominaisuuksia rakenteesta ohjelmistoon.

Kommentit (15)

Lumia 630

Microsoft toi viime viikon torstaina Suomessa myyntiin ensimmäisen Windows Phone 8.1 -pohjaisen älypuhelimensa - edullisen hintaluokan Lumia 630:n. Myös TaskuMuro sai oman testikappaleensa torstaina ja paketissa lähettäjäksi oli ensimmäistä kertaa merkitty Microsoft Mobile Oy. Paketin sisältä paljastui pieni yllätys, sillä Lumia 630:n pakkaus ei noudattanutkaan Nokian pitkään käyttämää pirteän sinistä väritystä, vaan litteäpintainen valkoinen pahvirasia oli pääväriltään valkoinen. Ainakin testikappaleen pakkauksesta löytyi kuitenkin vielä Nokian logo ja Nokia Lumia 630 -teksti. Lumia 630:n pikatesti nähdään TaskuMurossa kesäkuun alussa.

Kommentit (5)

TaskuMurossa jatketaan taulutietokoneiden ahkeraa testaamista. Juuri kun allekirjoittanut sai julkaistua artikkelin Samsungin parivaljakosta, saapui eilen paketti taiwanilaiselta Asukselta. Sieltä paljastui seitsemäntuumainen Fonepad 7 LTE -tabletti sekä PadFone mini 4.3, jossa yhdistyvät taulutietokone ja älypuhelin.

FonePad 7 LTE on perinteinen taulutietokone, jossa on LTE-yhteydet ja täysimittaiset puhelintoiminnot. PadFone mini 4.3 on puolestaan seitsemäntuumaisesta tablet-telakasta ja 4,3 tuuman älypuhelimesta muodostuva kokonaisuus. Siinä puhelin voidaan muuttaa helposti taulutietokoneeksi sujauttamalle se tablet-telakan takana olevaan sille sopivaan paikkaan. Tämä kuvastaa hyvin molempien tuotteiden perimmäistä ideaa, joka on yhdistää kaksi laitetta yhteen kokonaisuuteen.

Ominaisuuksiltaan parivaljakko edustaa keskitasoa. Fonepad 7 LTE:ssä on Intelin tuplaytimellinen Atom-piirisarja ja 1280 x 800 pikselin näyttö. PadFone mini 4.3 luottaa puolestaan Snapdragon 400 -neliydinpiirisarjaan. Puhelimessa on 960 x 540 ja tablet-telakassa 1280 x 800 pikselin näyttö.

Tulevassa testissä käymme läpi laitteita yleisesti eri osa-alueilla ja pyrimme selvittämään, mihin käyttötarkoitukseen ne sopivat parhaiten. Testi Asuksen uutukaisista julkaistaan kesäkuun alussa.

Kommentit (3)

NH-D15

Muropaketin toimistolla on viimeisen parin viikon ajan työstetty high-end-tornicoolerien vertailutestiä, jonka alkuperäiseen osanottajajoukkoon kuuluivat Cryorigin, BeQuietin, Thermalrightin ja Silverstonen mallit.

Noctua julkaisi oman NH-D15-huippumallisan kuluvan kuun alkupuolella artikkelivalmisteluiden ollessa jo käynnissä, mutta päätimme ujuttaa uutuuden mukaan testijoukkoon sen merkittävyyden takia. NH-D15 saapui toimitukseen maanantaina ja siitä syystä huhtikuun loppupuolelle kaavailtu artikkeli viivästyy noin viikon verran.

Välillä aikataulut venyvät ja paukkuvat, mutta uskomme kuitenkin, että ainakin tällä kertaa lopputulos on pienen lisäodotuksen arvoinen.

Kommentit (6)

Monet kasaavat uuden PC-kokoonpanon ikkunalliseen koteloon ja usein komponentteja saatetaan valita miellyttävän väriteeman mukaisesti. Kun komponentit on saatu paikoilleen, asennus viimeistellään kytkemällä tarvittavat virtajohdot paikoilleen. Nykypäivän virtalähteissä liittimien johtimet on yleensä niputettu yhteen punomalla, mutta usein laadussa, taipuisuudessa ja näyttävyydessä on toivomisen varaa.

Saimme testilabraan kokeiltavaksi nipun Bitfenixin Alchemy-kaapeleita, joissa jokainen johdin punottu erikseen ja saatavilla on useita eri värivaihtoehtoja. Värejä yhdistelemällä kaapelointiin voi luoda haluamansa värikokonaisuuden. Kaapelit kytketään virtalähteen omien kaapeleiden jatkeeksi, joten kotelosta on syytä löytyä jonkin verran tyhjää tilaa ylimääräisen kaapeliosuuden säilömiseksi. Alchemy-kaapelit ovat erittäin taipuisia, suorastaan veteliä ja ne on laadukkaasti punottu.

Muropaketin testikokoonpanoista otetaan aina kuva artikkeliin, joten kokoonpano pyritään pitämään siistinä. Alchemy-kaapeleilla kokoonpanosta saadaan kuvausta varten hieman näyttävämpi.

Kommentit (11)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös