Uusimmat

AMD esitteli Radeon Pro SSG:n: SSD-asemilla terästetty näytönohjain vaativiin töihin

26.07.2016 06:15 Petrus Laine

AMD Radeon Pro SSG

AMD esitteli Siggraph 2016 -tapahtumassa pitämässään Capsaicin-tapahtumassa virallisesti Radeon Pro -tuoteperheen ja sen uuden, YInMn-sinisen värimaailman. Polaris-arkkitehtuuriin perustuvan Radeon Pro WX -sarjan lisäksi yhtiö esitteli myös täysin uuden tyyppisen ammattilaisnäytönohjaimen: Radeon Pro SSG:n.

Monissa tilanteissa, kuten esimerkkinä käytetyssä videoeditoinnissa, yksi suurimmista pullonkauloista on näytönohjaimen ja kiintolevyn pitkä ja monimutkainen välimatka. Näytönohjaimen muisti ei riitä monille kuormille millään, ja vaikka kiintolevyt tarjoavat enemmän kuin tarpeeksi tilaa, se on hitaan väylän päässä, ja ohjelmilta vaaditaan erilaisia temppuja sen hyödyntämiseksi. AMD aikoo taklata ongelman Radeon Pro SSG -näytönohjaimella. Alun perin Project Deltana tunnettu Radeon Pro SSG on ollut kehityksessä vuodesta 2013.

AMD Radeon Pro SSG -diagrammi

Radeon Pro SSG -näytönohjaimesta löytyy Fiji-grafiikkapiirin ja sen HBM-muistin lisäksi kaksi M.2-paikkaa SSD-asemille. Näytönohjain tukee vähintään yhden teratavun tallennustilaa, mutta on mahdollista, että rajoitus riippuu vain M.2-SSD-asemien nykykapasiteeteista. SSD-asemat ovat suoraan yhteydessä grafiikkapiiriin ja tarjoavat riittävästi kaistaa vaativimpiinkin tilanteisiin.

AMD Radeon Pro SSG -suorituskyky

AMD demonstroi Radeon Pro SSG:n hyötyä pakkaamattomalla 8K-videoeditoinnilla. Työasema, jota Koduri kehui parhaaksi mitä rahalla saa, pyöritti 8K-materiaalia 17 FPS:n nopeudella. Sama työasema varustettuna Radeon Pro SSG:lle suoriutui samasta materiaalista peräti 92 FPS:n nopeudella, eli yli kolminkertaisella nopeudella reaaliaikaiseen nähden. Suorituskykymittauksen mukaan se kykenee käsittelemään näytönohjaimille sijoitettujen SSD-asemien dataa 4,59 Gt:n sekuntinopeudella, kun perinteisillä ratkaisulla kaistaa on tarjolla vain 0,85 Gt/s.

Radeon Pro SSG:n saapumisesta varsinaisille markkinoille ei ole vielä tietoa, mutta sen Developer Kit -versiot tulevat tilattavaksi välittömästi.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat