Uusimmat

AMD:n grafiikkapiirien roadmap vuoti julki

21.04.2016 18:53 Petrus Laine

AMD:n grafiikkapiirien roadmap lähivuosille

AMD:n grafiikkapiirien roadmapista on vuotanut nettiin uusi versio. Videocardzin haltuunsa saama dia on alun perin kuluvan vuoden maaliskuulta. Käytännössä roadmap ei kerro mitään uutta, mitä AMD ei olisi paljastanut jo Capsaicin-tapahtumassa.

Roadmapin mukaan Polaris 10 ja Polaris 11 jakavat tämän vuoden koko tarjonnan, mutta todennäköisesti Fury-sarja jatkaa Radeon-valikoiman keihään kärkenä Vegan julkaisuun asti. Vegasta ei paljasteta vielä montako piiriä on luvassa, mutta se tulee olemaan vallalla oleva arkkitehtuuri vuonna 2017. Vegan uudistukseksi mainitaan vanhaan tapaan HBM2-muistit, ja sitä vuonna 2018 seuraavalle Naville puolestaan luvataan seuraavan sukupolven muisteja, aivan kuten Capsaicin-tapahtumassa.

Itse roadmapin vuosiluvuista ei kannata lähteä arvuuttelemaan julkaisuaikatauluja. Aiempien AMD:n roadmappien perusteella esimerkiksi vuoden 2017 Vega saatetaan julkaista yhtä hyvin vuoden 2016, kuin vaikka vuoden 2017 puolivälissäkin, sama pätee luonnollisesti Naviin ja vuosiin 2017 ja 2018. Polariksesta puolestaan tiedetään, että näytönohjaimet julkaistaan tämän vuoden puolivälin tienoilla, vaikka ne onkin merkitty roadmapissa kattamaan koko vuosi.