Uusimmat

AMD:n Ryzen-prosessoria tukevat AM4-emolevyt julki CESissä

05.01.2017 12:42 Muropaketin toimitus

AMD:n uuden AM4-prosessorikannan ensimmäiset emolevyt ovat tulleet julki CES-messuilla Las Vegasissa. Uudet emolevyt avaavat tietä joulukuussa virallisesti julkistetulle Ryzen-prosessorille. Uusista emolevyistä löytyy kaksikanavainen DDR4-muistiohjain, tuki NVMe-kiintolevyille, M.2-liitäntä SATA-laitteille ja USB 3.1 -standardille.

Suurin osa uusista emolevyistä on varustettu tehokäyttäjille suunnatulla X370-piirisarjalla, mutta myös kevyemmin varusteltuja B350- ja A320-piirisarjan emolevyjä on tulossa. Merkittävimmistä valmistajista Asukselta on tulossa ainoastaan yksi B350-piirisarjan emolevy, kun muilla on tarjolla useita emolevyjä eri piirisarjoilla.

Tarkempia yksityiskohtia on tällä hetkellä tiedossa ainoastaan MSI:n emolevyistä. X370-levystä löytyy kaksi M.2-liitäntää, U.2-liitäntä ja kuusi SATA 3 -liitäntää. Ulkoisiin liitäntöihin kuuluu neljä USB 3.1 -liitäntää, joista yksi on C-tyyppiä, sekä kahdeksan USB 3.0 -liitäntää.

Lisää kuvia uusista emolevyistä löytyy esimerkiksi Techpowerupin ja AnandTechin uutisista. Tarkempia tietoja muiden valmistajien emolevyistä odotetaan vielä CES-messujen aikana.

Muropaketin uusimmat