Uusimmat

Applen uudet MacBook Pro -kannettavat kärsivät näytönohjainongelmista

30.11.2016 08:41 Muropaketin toimitus

apple-macbook-pro-graphics-corruption-20161128

Apple julkaisi aiemmin tänä syksynä uudet MacBook Pro -kannettavat uuden Touch Bar -kosketusnäytön kera. Kaikki ei mennyt kuitenkaan tässä julkaisussa putkeen, sillä useat käyttäjät ovat raportoineet erilaisista näytönohjaimiin liittyvistä ongelmista uusissa kannettavissaan.

9to5Mac-sivusto on uutisoinut useiden käyttäjien kokemista erilaisista MacBook Pron näytönohjaimeen liittyvistä ongelmista. Uusissa MacBook Pro -kannettavissa on mallista riippuen joko Intelin integroitu tai AMD:n erillinen näytönohjain. Käyttäjäraporttien mukaan ongelmia esiintyy useimmiten Adoben ohjelmilla, jotka hyödyntävät Adobe Media Encoderia, sekä Applen omalla Photos-sovelluksella. Toistaiseksi ei ole varmuutta, onko kyse ohjelma-, ajuri- vai rautatason ongelmista.

9to5Mac on julkaissut sivuillaan käyttäjäkyselyn, jossa käyttäjiä pyydetään raportoimaan mahdollisista näytönohjaimeen liittyvistä ongelmista uusilla MacBook Pro -kannettavilla. Uutista kirjoitettaessa ongelmia uuden MacBook Pron kanssa oli kokenut 2233 käyttäjää, kun ilman ongelmia oli selvinnyt 2011 käyttäjää.

Eniten ongelmia on ollut 15-tuumaisella MacBook Prolla, joka on varustettu Radeon 460 -näytönohjaimella (930 käyttäjää), kun toiseksi eniten ongelmia on aiheuttanut 13-tuumainen MacBook Pro Touch Bar -kosketusnäytöllä ja Intelin integroidulla grafiikkaohjaimella (499 käyttäjää). Samat mallit komeilevat myös ongelmattomien kokemusten kärjessä 689:n ja 562:n käyttäjän voimin.