Uusimmat

CryEngineen tuki Vulkan-rajapinnalle ja monen näytönohjaimen tuki DirectX 12 -rajapinnalle

22.08.2016 16:25 Petrus Laine

Crytek CryEngine: Climb VR

Nykypäivän pelimarkkinat käyttävät yhä laajemmin ja laajemmin joko oman studion tai kolmannen osapuolen pelimoottoria sen sijasta, että jokaiselle pelille kehitettäisiin oma moottorinsa. Yksi suosituista pelimoottoreista on Crytekin kehittämä ilmainen CryEngine.

Crytek on julkaissut nyt CryEnginen seuraavien versioiden merkittävimpiä päivityksiä. Pelaajien kannalta mielenkiintoisimmat lienevät rajapintatuet, sillä uusien, tehokkaampien DirectX 12- ja Vulkan-rajapintojen käyttö vaatii kehittäjiltä huomattavasti uuden opettelua. Valmiin rajapintaa tukevan pelimoottorin käyttö vähentää kehittäjän tarvetta uuden opettelulle.

CryEnginen seuraava merkittävä versio on 5.2. Versio 5.2:n julkaisun pitäisi tapahtua aivan näillä hetkillä. Pelimoottorin uusi versio tuo mukanaan parannellun tuen DirectX 12 -rajapinnalle. Mukana ovat muun muassa natiivi tuki Scaleform Flash -teknologialle DirectX 12 -rajapinnalla, uusia sumu-, pilvi ja vesiteknologioita, sekä tuki useamman näytönohjaimen käytölle VR:llä ja ilman DirectX 12 -rajapinnalla.

5.2:ta ja sen aliversiota seuraa lokakuussa julkaistava 5.3. CryEngine 5.3 lupaa tuoda mukanaan tuen Vulkan-rajapinnalle, sekä natiivit partikkelit DirectX 12 -rajapinnalla. Mukana on myös lukuisia muita parannuksia renderöintimoottoriin. Voit tutustua tuleviin muutoksiin tarkemmin CryEnginen Roadmap-sivuilla.