Uusimmat

Dlodlon Glass V1 -VR-lasit muistuttavat enemmän aurinkolaseja kuin kookkaita kilpailijoitaan

25.08.2016 16:22 Petrus Laine

Dlodlo Glass V1 -VR-lasit

Tähän mennessä julkaistut ja esitellyt virtuaalilasit ovat olleet järjestään suurikokoisia möhkäleitä. Kiinalainen Dlodlo aikoo muuttaa tämän trendin kertarysäyksellä tulevilla V1-virtuaalilaseillaan.

Dlodlo esitteli Glass V1-virtuaalilasinsa hiljattain New Yorkissa pidetyssä tapahtumassa, jossa Upload VR -sivusto pääsi ihmettelemään niitä myös lähietäisyydeltä. Dlodlo Glass V1 -VR-lasit muistuttavat lähinnä aurinkolaseja, ja ne voisivat hyvin mennä kadulla kävellessäkin läpi sellaisina. Painoakin laseilla on vain noin 88 grammaa.

Dlodlo Glass V1 -VR-lasit on varustettu hyvinkin kilpailukykyisillä ominaisuuksilla. Siitä löytyy kaksi 1200×1200 -resoluutioista näyttöä, jotka kykenevät 90 hertsin virkistystaajuuteen. Hyvin pienistä näytöistä johtuen niiden pikselitiheys on yli 800 PPI:tä. Näkökenttää lasit tarjoavat virtuaalimaailmaan 105 asteen edestä. Se, missä Glass V1 -VR-lasit jäävään jälkeen kilpailijoistaan on liikkeentunnistus. Ulkopuolisten sensoreiden ja kameroiden puutteen vuoksi laseissa ei ole varsinaista liikkeentunnistusta, vaan sisäiset sensorit tarjoavat vain asennontunnistuksen. Lasit voivat vastaanottaa kuvansa sekä tietokoneelta että mobiililaitteilta.

Dlodlon Glass V1 -VR-lasit tullaan tuomaan Kickstarteriin näillä näkymin ensi kuun aikana, ja yhtiö aikoo saada lasinsa myyntiin jo lokakuussa. Glass V1 -VR-lasien suositushinnaksi kaavaillaan 559 dollaria.