Uusimmat

Epic Gamesin Tim Sweeney syyttää Microsoftia PC-pelaamisen monopolisoinnista

04.03.2016 18:20 Petrus Laine

20160304timsweeneyEpic Gamesin Tim Sweeney on avautunut The Guardian -lehdessä, syyttäen Microsoftia PC-pelaamisen monopolisoinnista. Epic Games on tunnettu muun muassa Unreal Engine -pelimoottoristaan ja Unreal- sekä Gears of War -pelisarjoista.

Sweeneyn mukaan Microsoft rajoittaa käyttäjien oikeuksia asentaa täysiverisiä PC-ohjelmia, sekä kehittäjien ja julkaisijoiden mahdollisuuksia suoraan kanssakäymiseen asiakkaidensa kanssa. Lausunnollaan Sweeney viittaa Microsoftin Universal Windows Platform -alustaan. Sweeneyn mukaan Microsoft on julkaissut UWP-alustalle ominaisuuksia, joita ei voi saada käyttöön perinteisissä Win32-ohjelmissa, ja jatkaa että UWP-alustaa voi tukea vain Windows Storen kautta. Sweeney kuitenkin myöntää, että kyllin syvältä asetuksista kaivaessa UWP-ohjelmia voidaan asentaa myös muualta, kuin Windows Storesta.

Microsoftin Kevin Gallo totesi The Guardianille antamassaan vastineessa, että Universal Windows Platform on kaikille kehittäjille avoin alusta, ja sitä voidaan tukea minkä tahansa kaupan kautta, ei vain Windows Storen. Oletusasetuksilla UWP-ohjelmien asentaminen muualta kuin Windows Storesta ei kuitenkaan onnistu. Asentaakseen niitä muista lähteistä, pitää käyttäjän asettaa päälle sovellusten ohilataaminen (sideload apps) Windowsin asetuksista (Windowsin Asetukset > Päivittäminen ja Suojaus > Kehittäjille > Ohilataa sovellukset).

The Guardian, Gears of War developer tells games industry: we must fight Microsoft