Uusimmat

Futuremark julkaisi 3DMark Stress Testin paljastamaan throttlaavat tietokoneet

14.06.2016 21:07 Petrus Laine

3DMark Stress Test

Futuremark on julkaissut uuden lisäyksen 3DMark-testiohjelmistoonsa. Futuremark on alun perin suomalainen testiohjelmistoihin erikoistunut yritys, joka toimii nykyään osana kansainvälistä UL-konsernia.

3DMarkin tuorein lisäys on Stress Test -testi, jonka tehtävänä on selvittää koko PC:n vakaus. Stress Test käyttää hyväkseen Sky Diver-, Fire Strike-, Fire Strike Extreme- ja Fire Strike Ultra -testejä. Testejä pyöritetään jatkuvalla loopilla tietty määrä kertoja, ja mikäli esimerkiksi tietokoneen prosessori tai näytönohjain joutuu testin aikana laskemaan kellotaajuuttaan, mikä vaikuttaa suorituskykyyn negatiivisesti, on testi hylätty. Hyväksyttyyn tulokseen riittää tosin 97 % tulos, eli pienet heittelyt sallitaan. Uutiskuvassa on Futuremarkin esimerkkikuva tuloksesta, joka ei läpäissyt testiä.

3DMark Stress Test tulee ilmaiseksi saataville 3DMark Advanced- tai Professional-version omistajille, mutta ilmaisversiota käyttävät jäävät nuolemaan näppejään. Advanced-versiossa Stress Test -testiosuus pyörittää testejä 20 kertaa, mikä kestää noin 10 minuuttia, ja Professional-versiossa käyttäjä voi itse asettaa testien pyörityskerrat 2 ja 5000 kerran välille. 3DMark Stress Testille on varmasti kysyntää markkinoilla, sillä yhä useampi uusista näytönohjaimista on osoittanut merkkejä kellotaajuuksien laskusta pidemmässä rasituksessa.