Uusimmat

Hakkerit mursivat Sonyn PlayStation 4 -konsolin pyörittämään Linuxia

05.01.2016 13:37 Petrus Laine

20160105sonyps4linux

Sonyn PlayStation 4 -konsoli on ollut aika-ajoin erilaisten hakkerointiuutisten kohteena. Käytännössä kuitenkin ensimmäinen todella merkittävä askel saavutettiin vasta viime vuoden lopulla Fail0verflow-ryhmän toimesta.

Fail0verflow on onnistunut kiertämään PlayStation 4:n turvamekanismit ja ajamaan konsolilla kustomoitua Linux-versiota. Hakkeriryhmällä on vielä pitkä matka edessään, ennen kuin PS4-Linux on täysin toimivassa kunnossa, mutta jo nyt sillä kyetään pyörittämään esimerkiksi joitain 2D-käsikonsoliemulaattoreita ongelmitta. Myös tuoreempien indiepelien kerrotaan toimivan, mutta koska ryhmä ei ole saanut 3D-kiihdytystä toimimaan, ne renderöidään ohjelmallisesti, mikä on hidasta.

32. Chaos Communication Congress tapahtumassa alun perin esitetyssä videossa käydään läpi PlayStation 4 -konsolin erikoisuuksia, mihin asti on päästy ja mitä on vielä tekemättä. Ryhmä näkee realistisena mahdollisuutena esimerkiksi SteamOS-käyttöjärjestelmän pyörittämisen konsolilla tulevaisuudessa. Fail0verflow painottaa, että he eivät halua edistää piraattien yrityksiä saada laittomia pelikopioita toimimaan konsolilla, vaan tuoda siihen täysin toimivan Linux-käyttöjärjestelmän.

fail0verflow, Console Hacking 2015: Liner Notes