Uusimmat

Huhu: AMD valmistaa vain 8-ytimisiä Zen-prosessoreita

06.05.2016 08:29 Petrus Laine

Zen-yksikön rakenne

Zen on AMD:n tuleva x86-arkkitehtuuri, jolla yhtiö tähtää takaisin prosessorikilvan kärkikahinoihin. AMD:n odotetaan julkaisevan ensimmäiset Zen-prosessorit kuluvan vuoden lopulla.

Italialaisen Bits and Chips -sivuston lähteiden mukaan AMD toisi markkinoille aluksi vain kahdeksanytimisen mallin Zen-arkkitehtuurista. Kahdeksanytimisestä mallista tullaan sivuston mukaan leikkaamaan eri markkinoita varten myös kuusiytimisiä malleja, jolloin myös osittain vioittuneita yksilöitä voidaan myydä hieman edullisempaan hintaan. Täysin poissuljettuna ratkaisuna sivuston lähteet ei pidä myöskään neliytimisiä leikeltyjä malleja, mutta ne olisi varattu lähteiden mukaan vain OEM-valmistajille.

Kahdeksanytiminen Zen tarkoittaa käytännössä kahta Zen-yksikköä. AMD on aiemmin kertonut, että yksi Zen-yksikkö tulee sisältämään neljä Zen-prosessoriydintä, sekä niiden jakaman L3-tason välimuistin. Zen tukee Hyper-threadin-teknologian kaltaista SMT-teknologiaa (Simultaneous multithreading), jonka avulla kukin ydin voi ajaa kahta säiettä samanaikaisesti.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat