Uusimmat

Huhu: Apple pyrkii mukaan VR-markkinoille

31.01.2016 13:45 Petrus Laine

20160131applevrar

Virtuaalitodellisuus on tekemässä kovaa vauhtiaan tuloaan kuluttajamarkkinoille, kun sekä Oculus että HTC saavat omat virtuaalilasinsa myyntiin lähikuukausina. Microsoft puolestaan pyrkii avaamaan peliä lisätyn todellisuuden puolella HoloLens-AR-laseillaan.

Myös Applen kerrotaan tutkivan mahdollisuuksia liittyä sekä VR- että AR-markkinoille. Yhtiön kerrotaan laajentaneen salaiseksi kuvailtua kehitysosastoaan, jossa sadat työntekijät työstävät erilaisia VR- ja AR-lasien prototyyppejä. Financial Times -lehden mukaan Apple on rekrytoinut asiantuntijoita projektiinsa muun muassa Microsoftilta ja Lytrolta, jonka lisäksi yhtiö on ostanut lisättyyn todellisuuteen ja virtuaalitodellisuuteen keskittyviä yrityksiä kuten Metaio, Faceshift, Emotient ja Flyby Media.

Toistaiseksi ei ole selvää, millaisella aikataululla Apple aikoo saada tuotteistaan valmiita markkinoille, tai edes tulevatko ne ikinä pääsemään prototyyppivaihetta pidemmälle. Yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook on kuitenkin kertonut, ettei usko VR:n jäävän niche-ilmiöksi, mikä voisi kieliä Applen aikovan tosissaan saada oman osansa tulevista markkinoista.

Mac Rumors, Apple Has Secret Team Working on Virtual Reality Headset