Uusimmat

Huhu: NVIDIA esittelee Pascal-näytönohjaimet Computex-messuilla

25.02.2016 11:28 Petrus Laine

20160225pascal

Ruotsalainen SweClockers on saanut kuulla omilta lähteiltään, että NVIDIA tulisi esittelemään Pascal-arkkitehtuurin virallisesti Computex 2016 -messuilla. Computex 2016 -messut pidetään Taiwanissa 31. toukokuuta – 4. kesäkuuta.

Huhujen mukaan kyseessä ei tulisi olemaan varsinainen julkaisu, vaan varsinainen julkaisu tapahtuisi kesäkuun puolivälin tienoilla. SweClockers kuitenkin huomauttaa asiasta varauksin, sillä NVIDIA on ilmeisesti törmännyt uusiin vaikeuksiin, mikä siirtäisi julkaisua myöhemmäksi. SweClockersin lähteiden mukaan NVIDIAn Pascal-julkaisu Computexissa tulee keskittymään lähinnä pelikannettaviin, joten mahdollisesti esiteltävät näytönohjaimet tuskin tulevat olemaan Pascal-linjaston aivan terävintä kärkeä.

NVIDIA on itse kuvaillut Pascal-arkkitehtuuria suurin piirtein Maxwell-arkkitehtuuriksi, johon on lisätty tuki 3D-muisteille, NVLink-väylälle ja FP16-tarkkuudelle. 3D-muistit tarkoittavat lähes varmuudella HBM2-muisteja (High Bandwidth Memory 2), vaikka teoriassa myös esimerkiksi HMC-muistit (Hybrid Memory Cube) voisivat olla vaihtoehto. NVLink-väylä on NVIDIAn kehittämä nopea väylä PCI Expressin korvaajaksi. PC-käyttäjille siitä voi tosin olla iloa vain nopeampien SLI-siltojen muodossa, sillä väylän käyttäminen muuhun vaatii tukea myös prosessorivalmistajalta, ja ainakin toistaiseksi ainut mukaan lähtenyt prosessorivalmistaja on IBM. FP16 eli ns. puolikas tarkkuus mahdollistaa tiettyjen laskentatoimitusten suorittamisen aiempaa nopeammin tai energiatehokkaammin. FP16-tarkkuudesta odotetaan olevan hyötyä etenkin mobiililaitteissa sekä neuroverkoissa.

SweClockers, Nvidia Geforce ”Pascal” to Computex 2016 (Google Translate)