Uusimmat

Kräkkeriryhmä 3DM lyö hanskat tiskiin markkinatutkimuksen nimissä

09.02.2016 18:36 Petrus Laine

20160209birdsister

Pelipiratismi on ikuinen puheenaihe, jossa enemmän tai vähemmän hyviä argumentteja puolesta ja vastaan riittää ajasta ikuisuuteen. Viime aikoina suosiota kerännyt Denuvo-suojausjärjestelmä on aiheuttanut harmaita hiuksia monelle kräkkeriryhmälle jopa siihen pisteeseen, että asiasta on avauduttu julkisesti.

Kiinalaisen kräkkeriryhmä 3DM:n nimimerkki Bird Sister, joka tunnetaan myös nimellä Phoenix, kertoi kräkkeriryhmän pitäneen kokouksen ja sopineensa, että kiinalaisesta uudesta vuodesta lähtien he eivät tule kräkkeröimään ainuttakaan peliä ainakaan vuoteen. Ryhmä palaa asiaan vuoden kuluttua tarkasteltuaan vaikuttaako heidän poissaolonsa skenestä pelien todelliseen myyntiin, vai ei. Kiinalainen uusi vuosi oli eilen. Seuraavan vuoden 3DM tulee keskittymään vain pelien kääntämiseen ja lokalisointiin kiinalaisille markkinoille.

3DM on aiemmin avautunut Bird Sisterin suulla julkisesti nimenomaan Denuvosta. Vaikka 3DM on aiemmin kräkkeröinyt joitain Denuvolla suojattuja pelejä, oli ryhmän pääkräkkeri Jun lyömässä jo hanskoja tiskiin Just Cause 3:n suojauksen kanssa. Junin mukaan erityisesti Denuvon viimeinen suojausvaihe on liki mahdoton purkaa. Bird Sisterin mukaan Denuvolla suojatut pelit voidaan jatkossakin purkaa, mutta hän uskoo, että nykyisellä suojausteknologioiden kehitystahdilla pelejä ei voida kräkkeröidä auki kahden vuoden kuluttua.

TorrentFreak, Pirate Group Suspends New Cracks to Measure Impact on Sales