Uusimmat

Kuvissa AMD:n 16-ytiminen Naples-palvelinprosessori

12.12.2016 21:35 Muropaketin toimitus

naples-11122016

WCCFTech on julkaissut kuvia AMD:n vielä julkaisemattomasta Zen-arkkitehtuuriin perustuvasta Naples-palvelinprosessorista. WCCFTechin mukaan kuvissa on 16-ytiminen ja 32 säiettä tukeva prosessori, joita on kuvien palvelinkonfiguraatiossa kaksi kappaletta.

LGA-kantainen prosessori on massiivisen kokoinen ja lämmönlevittäjän alta löytyy useampi piisiru yhdistettynä toisiinsa. Prosessoreita jäähdytetään matalalla jäähdytyssiilillä ja räkkipalvelin on aktiivisesti jäähdytetty useammalla tuulettimella.

Kuvien perusteella kyseessä on partnereille toimitettu varhainen Engineering Sample -testiprosessori. Virallisesti julkaisun odotetaan tapahtuvan ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Intelin järein palvelinprosessori tällä hetkellä markkinoilla on 24-ytiminen Xeon E7-8890V4 -prosessori. 14 nanometrin viivanleveydellä valmistettava Broadwell-EX-koodinimellinen prosessori tukee 48 säiettä. Se toimii 2,2 GHz:n perustaajuudella ja rasituksessa maksimissaan 3,4 GHz:n Boost-kellotaajuudella.

Intel kuitenkin valmistelee parhaillaan seuraavan sukupolven Skylake-EX-prosessorien julkaisua, joissa odotetaan olevan enimmillään 28-32 ydintä.

Muropaketin uusimmat