Uusimmat

Leap Motion Orion aikoo mullistaa VR- ja AR-liikkeentunnistuksen

18.02.2016 18:09 Petrus Laine

20160218leaporion

Leap Motion tuli epäilemättä monelle Muropaketinkin lukijoista tutuksi kuluttajaluokan liikkeentunnistimestaan. Vaikkei Leap Motionin liikkeentunnistimesta tullut mitään suurta yleisömenestystä, se löysi tiensä muun muassa joihinkin kannettaviin tietokoneisiin.

Nyt yhtiö on kertonut aikeista mullistaa virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden käsientunnistus. Leap Motion Orion -nimellä julkaistu projekti toimii jo nykyisellä Leap Motion -liikkeentunnistimella, mutta sen lopullista versiota varten julkaistaan paranneltu versio liikkeentunnistimesta. Yhtiön toimitusjohtajan Michael Buckwaldin mukaan he halusivat antaa kehittäjille jo nyt mahdollisuuden aloittaa ohjelmistojen kehittämisen, jonka vuoksi he julkaisivat Orionin ohjelmistokomponentit etukäteen, ja sallivat niiden toiminnan vanhemmillakin liikkeentunnistimilla.

Orionin ohjelmistokomponentin kerrotaan toimivan jo vanhoillakin liikkeentunnistimilla paremmin, kuin mitä ne toimivat vanhemmilla ohjelmistoilla. Orionin luvataan mahdollistavan muun muassa käsien paremman tunnistamisen vaikeissa olosuhteissa, tunnistavan liikkeet pidemmältä etäisyydeltä, alentavan latensseja ja pienentävän liikkeentunnistuksen vaatimaa prosessoriaikaa.

Leap Motion, Leap Motion Developers (Orion Beta)

Tom’s Hardware, Leap Motion Announces Orion Hand Tracking For VR and AR