Uusimmat

Microsoft: Windows 10 ainut vaihtoehto tuleville prosessoreille, Skylaken tuki vanhemmille Windowseille loppuu ennen aikojaan

18.01.2016 15:34 Petrus Laine

20160118windows10

Microsoft on kertonut tulevien ja nykyisten prosessoreiden sekä niiden alustojen tuesta Windows-käyttöjärjestelmillä. Luvassa on kylmää kyytiä ainakin niille, jotka ovat ostaneet Intelin uuteen Skylake-arkkitehtuuriin perustuvan tietokoneen, mutta eivät halua päivittää käyttöjärjestelmäänsä Windows 10:een.

Skylake-arkkitehtuuriin perustuvat kokoonpanot tukevat tällä hetkellä Windows 7:ää ja sitä uudempia Windows-versioita, vaikka kokoonpanosta riippuen Windows 7:lle asennus saattaakin aiheuttaa harmaita hiuksia. Tulevaisuudessa kaikki Skylake-käyttäjät joutuvat kuitenkin päivittämään Windows 10:een mikäli mielivät saada alustalleen edes tietoturvapäivityksiä. Microsoftin julkaisemassa Windows Experience Blog -viestissä kerrotaan, että 17. heinäkuuta 2017 lähtien Skylake-laitteet tulevat saamaan tietoturvapäivityksiä Windows 7- ja 8.1-käyttöjärjestelmillä vain, mikäli päivitys ei aiheuta onglemia yhteensopivuuden tai käyttöjärjestelmän luotettavuuden suhteen. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei Microsoft tule välttämättä julkaisemaan niitä Skylake-kokoonpanoille lainkaan. Windows 7 tulee vanhemmilla alustoilla saamaan tietoturvapäivityksiä 14. tammikuuta 2020 asti ja Windows 8.1 10. tammikuuta 2023 asti.

Tulevaisuudessa julkaistavilla alustoilla tilanne on yksinkertainen: Windows 10 on ainut Windows-vaihtoehto. Microsoftin mukaan esimerkiksi AMD:n Bristol Ridgeä, Intelin Kaby Lakea ja Qualcommin Snapdragon 820:tä tullaan tukemaan vain Windows 10 -käyttöjärjestelmässä.

Windows Experience Blog, Windows 10 Embracing Silicon Innovation