Uusimmat

Noctuan uudet teollisuustuulettimet sopivat myös tietokonekäyttöön 12 V jännitteellä

25.11.2015 13:23 Juha Kokkonen

noctuaindustrialppc24v

Noctua on esitellyt tänään neljä uutta 24 voltin käyttöjännitteellä toimivaa tuuletinmallia industrialPPC-mallistoonsa. Uutuusmallit ovat suunnattu erityisesti haastaviin teollisuussovelluksiin, jossa tuulettimilta vaaditaan hyvää kestävyyttä, hiljaisuutta, korkeaa ilmavirtaa ja paineentuottoa sekä 24 V käyttöjännitettä.

Uusien industrialPPC 24V -tuulettimien muotoilu on tuttua Noctuan kuluttajamalleista, mutta niissä käytetään messinkikoteloitua laakerointia, lasikuituvahvistetusta polyamidista valmistettua runkoa (lämmönkesto 140 celsiusastetta), IP67-tason vesi- ja pölysuojauksella varustettua rakennetta sekä kolmivaiheista moottoria. NE-FD2-moottorinohjauselektroniikka mahdollistaa käyttöjännitteen syöttämisen laajassa 6-30 voltin haarukassa. Kierrosnopeutta voi ohjata sekä jännite- että PWM-pohjaisesti.

Uudet industrialPPC 24V -mallit perustuvat NF-F12- ja NF-A14-tuuletinmalleihin ja niistä kummastakin tulee tarjolle 2000 ja 3000 RPM:n nopeudella pyörivät versiot. Vaikka tuulettimet on suunnattu erityisesti teollisuuskäyttöön, sopivat ne Noctuan toimitusjohtaja Roland Mossigin mukaan mainiosti myös tietokonekäyttöön 12 voltin käyttöjännitteellä, jolloin kierrosnopeudet tippuvat 1100 ja 1700 RPM lukemiin. Pyörimisnopeutta voi laskea vielä entisestään PWM-ohjauksen tai jännitesäätimen avulla.

Uusien industrialPPC 24V -tuuletinmallien toimitukset alkavat välittömästi ja niiden suositushinta on 29,90 euroa. Valmistaja lupaa tuotteilleen kuuden vuoden takuun ja 150 000 tunnin kestoiän.

Noctuan julkaisutiedote