Uusimmat

NVIDIA julkaisi uudet GeForce 368.81 -ajurit VR-peleille, saatavilla vain GeForce Experiencen kautta?

14.07.2016 17:21 Petrus Laine

GeForceUutisoimme viime vuoden loppupuolella NVIDIAn aikeista siirtää Game Ready -ajurinsa GeForce Experience -ohjelman ja sähköpostikirjautumisen taakse. Nyt suunnitelmat näyttäisivät käyneen toteen, sillä ainakaan toistaiseksi NVIDIAn virallisilta ajurisivuilta ei löydy vasta julkaistuja GeForce 368.81 -ajureita.

NVIDIAn uudet GeForce 368.81 -ajurit on merkitty Game Ready -ajureiksi useille eri VR-ohjelmille ja -peleille. Game Ready -leiman saaneiden listalta löytyvät NVIDIAn oma VR Funhouse, Raw Data, Obduction, Everest VR ja The Assembly. Ajureiden luvataan lisäksi korjaavan ongelmat HTC Vive -virtuaalilasien ja GeForce 10 -sarjan näytönohjainten DisplayPort-liitinten välillä, sekä GPU Boostin toimimattomuus Oculus Rift -virtuaalilaseilla.

Koska ajureita ei ole saatavilla ainakaan toistaiseksi NVIDIAn ajurisivuiltasivuilta, on myös niiden julkaisutiedote visusti piilossa. Oletettavasti ajurit ovat kuitenkin saatavilla ainakin VR-lasien minimissään vaatimalle Windows 7:lle, ja sitä uudemmille Windowseille, ja ne tukevat luultavasti edellisten ajureiden tavoin GeForce 400 -sarjaa ja sitä uudempia näytönohjaimia. Ajureiden pitäisi olla tällä hetkellä ladattavissa GeForce Experiencen kautta, ja mahdollisesti myöhemmin NVIDIAn ajurisivuilta.

Päivitys klo 17.37:

Vaikka ajureita ei löydy NVIDIAn virallisilta verkkosivuilta suoraan, ovat internetin salapoliisit kaivaneet ajureille toimivan linkin NVIDIAn palvelimilta. Ajurit voi ladata Windows 10 -käyttöjärjestelmälle tästä linkistä: http://us.download.nvidia.com/Windows/368.81/368.81-desktop-win10-64bit-international-whql.exe. Myös muiden ajureiden pitäisi löytyä vaihtamalla ajuriversion jälkeinen osuus vastaamaan NVIDIAn vanhoista ajureista tuttuja nimeämistapoja.

Päivitys klo 18.41:

NVIDIA on tuonut ajurit ladattavaksi yrityksen kotisivujen ajurisivun kautta. Toistaiseksi on mysteeri, mikseivät ne ole saatavilla virallisen GeForce-sivuston kautta.

Päivitys klo 19.21:

NVIDIA on saanut korjattua ongelman, ja ajurit ovat nyt ladattavissa myös NVIDIAn virallisilta GeForce-ajurisivuilta.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat