Uusimmat

NVIDIA selvensi GeForce 10 -sarjan SLI-tukea: 3- ja 4-way tuki vain testiohjelmiin

09.06.2016 21:32 Petrus Laine

NVIDIA SLI HB

NVIDIA kertoi GeForce 10 -sarjan julkaisussa tukevansa käytännössä vain 2-way SLI -kokoonpanoja, ja että 3- ja 4-way SLI:n avaamiseksi pitäisi pyytää yhtiöltä erillinen Enthusiast Key -avain. Nyt yhtiö on selkeyttänyt käytäntöään hieman, ja tiputtanut samalla pois vaatimukset 3- ja 4-way SLI -tuen avaamiselle erillisellä avaimella. Asiasta raportoi PC Perspective -sivusto.

NVIDIAn mukaan yhtiö suosittelee käyttämään GeForce 10 -sarjalla uusia, molempia SLI-kanavia käyttäviä kaksikanavaisia SLI-siltoja, mikä rajoittaa näytönohjainten maksimimäärän kahteen. Myös vanhemmat sillat toimivat edelleen, mutta niiden kanssa voi tulla ongelmia etenkin korkeilla resoluutioilla ja virkistystaajuuksilla.

3- ja 4-way SLI tulee toimimaan jatkossa ilman mitään tuen avaamisia, mutta yhtiö ei tule tukemaan niitä kokoonpanoja lainkaan peleissä. Pelien sijasta 3- ja 4-way SLI -tuki tehdään ajureihin vain ylikellottajien suosimille testiohjelmistoille, kuten 3DMark 11, Unigine ja Catzilla. Kolme tai neljä GeForce 10 -sarjan näytönohjainta toimii peleissä, jos pelintekijä itse hoitaa koko homman alusta loppuun esimerkiksi DirectX 12 -rajapinnan tarjoamien mahdollisuuksien kautta.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat