Uusimmat

NVIDIAn G-Sync keskittyy kilpailijansa tavoin HDR-näyttöihin

05.01.2017 19:15 Muropaketin toimitus

Kerroimme eilen AMD:n FreeSync 2 -julkistuksesta, jossa huomio keskittyi erityisesti HDR-teknologiaan. Nyt NVIDIA on julkistanut kilpailevaan G-Sync-teknologiaansa päivityksen, joka yhtä lailla panostaa HDR-tukeen. Yhtiö kertoi asiasta CES-julkistuksen jälkeen sivustollaan.

NVIDIAn suunnitelmana on olla mukana näyttöjen valmistusprosessissa tiiviisti itse, kun taas AMD on lähtenyt luomaan FreeSync 2 -teknologiasta avointa standardia.

G-Sync HDR -näytöt on suunniteltu yhdessä Au Optronicsin kanssa. Toisin kuin HDR-televisiot tai yleiskäyttöön suunnitellut näytöt, G-Sync HDR -näytöt on suunniteltu alusta asti pelikäyttöön niin, että HDR:n aiheuttama ylimääräinen vasteaika eliminoitaisiin.

Julkistuksen yhteydessä esiteltiin kaksi ensimmäistä G-Sync HDR -näyttöä, joka ovat Asuksen ROG Swift PG27UQ ja Acerin Predator XB272-HDR. Molemmat näytöt on varustettu 4K-resoluution ja 144 hertsin Quantum Dot -paneeleilla.

Näytöt saapuvat kauppoihin vuoden 2017 toisella vuosineljänneksellä. WCCFTechin tietojen mukaan Asuksen näytön hinta asettuu 1 199 dollariin eli noin 1 140 euroon. Acerin hinnasta ei ole vielä tarkempia tietoja.

Muropaketin uusimmat