Uusimmat

Oculuksen perustaja vastaa hintakritiikkiin: VR on kallista, Rift on suorastaan naurettavan halpa

07.01.2016 15:54 Petrus Laine

Oculus aloitti Rift-virtuaalilasien ennakkotilausten vastaanottamisen eilen. Yhtiön perustaja Palmer Luckey on kehunut Twitterissä ennakkotilausten määrän ylittäneen yhtiön kaikki odotukset. Kaikki eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä laitteen hintaan.

Oculus Rift maksaa Suomeen ennakkotilattuna 699 euroa, johon lisätään vielä toimituskulut päälle. Yhdysvalloissa hinta on 599 dollaria ilman veroja, joten Suomeen tilattaessa hinta on hieman yläkanttiin euron nykykurssilla. Alun perin monet odottivat Rift-virtuaalilasien kustantavan alle 400 dollaria. Pakettiin kuuluu itse virtuaalilasien lisäksi Microsoftin Xbox One -peliohjain ja Oculus Remote -kaukosäädin, sekä Lucky’s Tale- ja EVE: Valkyrie -pelit.

Luckey on vastannut hintakritiikkiin toteamalla, että high end virtuaalilasien valmistus on kallista, eikä yhtiö tee nykyhinnalla laseistaan edes voittoa, ja että se on suorastaan naurettavan halpa hinta paketin sisältöön nähden. Eurooppalaiset kriitikot, jotka valittivat laitteen hinnasta paikallisine veroineen, Luckey toivotti valittamaan asiasta maidensa hallituksille, ei heille.