Uusimmat

Passiivinen Wi-Fi kuluttaa 10 000 kertaa vähemmän sähköä

13.12.2016 18:45 Muropaketin toimitus

passiivinen-wifi
Washingtonin yliopistossa tutkitaan passiiviseksi Wi-Fiksi nimettyä tekniikkaa. Sen on tarkoitus tuoda langattomat yhteydet laitteisiin äärimmäisen pienellä virrankulutuksella. Tällä hetkellä yhteys on saatu toimimaan 11 megabitin sekuntinopeudella ja 10 000 kertaa pienemmällä virrankulutuksella perinteiseen wi-fiin verrattuna.

Teknologia on yhteensopiva nykyisten Wi-Fi-laitteiden kanssa. Tutkijaryhmän julkaisemalla videolla esitelläänkin, miten nykyaikainen älypuhelin löytää uutta teknologiaa hyödyntävän passiivisen Wi-Fi-laitteen.

Innovaation keskiössä on pieni oivallus. Passiivisista Wi-Fi-laitteista on jätetty kokonaan pois analoginen radiosignaali, joka haukkaa suurimman osan langattoman verkkoyhteyden kuluttamasta sähköstä. Verkkoon tarvitaan vain yksi analogisella radio-osalla varustettu laite.

Keksinnön ansiosta langattomat yhteydet yhdestä yhteentoista megabittiin onnistuvat vain 15-60 mikrowatin  kulutuksella. Bluetooth LE eli Bluetoothin vähävirtainen versio kuluttaa sekin peräti 1000 kertaa enemmän energiaa. Lisätietoja tutkimuksesta voi ladata Washingtonin yliopiston sivustolta pdf-muodossa.