Uusimmat

Polaris julkaistaan vasta ensi viikolla, AMD juhlii jo seuraavan sukupolven Vegan merkeissä

24.06.2016 12:34 Petrus Laine

AMD Polaris 10 ja Polaris 11

AMD:n Polaris-näytönohjainten virallista julkaisua ensi keskiviikkona odotellaan monella taholla innokkaasti. Näytönohjaimen on huhuttu tarjoavan varsin vakuuttavaa suorituskykyä omassa hintaluokassaan (4 Gt $199, 8 Gt $229), ja olevan erittäin energiatehokas. HardwareCanucks-sivusto on ehtinyt jo twiittaamaan Radeon RX 480:n olevan kaikkea sitä, mitä täydelliseltä näytönohjaimelta voi haluta. Sivuston mukaan näytönohjain on pienikokoinen, edullinen, suorituskykyinen ja energiatehokas. AMD itse puolestaan twiittaa monen asian muistuttavan Radeon HD 4850 / 4870 -näytönohjainten julkaisua, mikä yllätti suorituskyvyllään ja hinnoittelullaan NVIDIAn housut kintuissa.

Polaris-näytönohjaimia seuraa ensi vuonna Vega-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet. Vega-näytönohjaimet tuovat mukanaan ainakin HBM2-muistit, mutta muut muutokset Polarikseen ovat vielä kysymysmerkkejä.

AMD:n Radeon Technologies Groupin johtaja Raja Koduri on twiitannut nyt ensimmäisiä tunnelmia Vegan suhteen. Twiiteistä käy ilmi, että ainakin Vega 10 on saavuttanut jonkin merkittävän virstapylvään, todennäköisimmin kyse on toimivan piirin saamisesta AMD:n laboratorioihin. Koduri kuitenkin muistuttaa samalla, että edessä on vielä pitkä tie, ennen kuin kuluttajat näkevät Vega-näytönohjaimia. AMD on aiemmin varmistanut tuovansa markkinoille Vega 10- ja Vega 11 -koodinimelliset grafiikkapiirit.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat