Uusimmat

Suomalaisväriä piirien rakenteen valokuvauksessa

29.08.2016 19:06 Petrus Laine

Intel 80486

Uutisoimme hiljattain Fritzchens Fritz -nimimerkkiä käyttävästä valokuvaajasta, joka on ottanut harrastuksekseen piirien rakenteen valokuvaamisen ilman kalliita laboratoriolaitteistoja. Muropaketin toimitus yllättyi iloisesti saatuaan tietää, että saman alan osaamista löytyy myös Suomesta.

Pauli Rautakorpi on julkaissut Wikimedian välityksellä jo yli 300 kuvaa erilaisista piirejä. Kuvat keskittyvät etenkin vanhempiin piireihin, ja mukana on myös hieman harvinaisempien piiriyksilöiden kuvia. Allekirjoittaneen mielestä mielenkiintoisimpia lienevät vanhat x86-prosessorit, joiden kohdalla pääsee vertailemaan eri valmistajien klooniprosessoreiden ja Intelin prosessoreiden pieniä eroavaisuuksia.

Rautakorpi kertoi ottaneensa kuvia aiemmin Canonin Ixus 130 -kameralla, mutta siirtyneen sen hajottua saman yrityksen PowerShot A4000 IS. Kameran apuna on Leican MZ75 -stereomikroskooppi. Hienojen ja yksityiskohtaisten kuvien ottaminen ei siis vaadi laitteiston osalta mitään markkinoiden terävintä kärkeä, vaikka mikroskoopilla hintaa onkin. Alla olevasta galleriasta löydät muutaman poiminnan Rautakorven ottamista kuvista, ja loput löydät Wikimedia-sivustolta.

Uutisen kuvat Pauli Rautakorpi / Own Work, CC BY 3.0