Uusimmat

AMD valotti tulevaisuudensuunnitelmiaan, mukana Zen ja Vega

29.08.2016 17:31 Petrus Laine

AMD dia

AMD on valottanut lähitulevaisuuden suunnitelmiaan sijoittajille osoitetussa esityksessään. Muropaketin lukijoita kiinnostanee kuitenkin muita suunnitelmia enemmän dioissa esiintyneet maininnat Zenistä ja Vegasta.

Diapaketin näytönohjainpuolella mielenkiintoisin yksityiskohta oli Vegan tarkempi aikataulu. Diojen mukaan Vega-näytönohjaimet kaikkein nopeimpaan näytönohjainluokkaan julkaistaisiin ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Jotkut sivustot, kuten Guru3D, spekuloivat sen tarkoittavan kuitenkin vain nopeinta Vega-mallia, ja että pienempi Vega voitaisiin julkaista vielä tänä vuonna. Toiset taas uskovat hyvin suurpiirteisen H1:n tarkoittavan pitkin vuoden alkupuolta tapahtuvia julkaisuja aivan vuoden alusta aina keskikesään asti.

Zenin osalta AMD pysyy vanhassa kannassaan: Tänä vuonna saataneen jotain markkinoille, mutta kunnolla Summit Ridge -prosessorit saapuvat markkinoille ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Palvelimiin Zen saapuu työpöytäprosessoreiden jälkeen, mutta kuitenkin vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Zen laajentuu APU-piirien puolelle ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, kun Raven Ridge -APU-järjestelmäpiirit julkaistaan kannettaville.