Uusimmat

VESA julkaisi DisplayPort 1.4 -standardin

02.03.2016 18:50 Petrus Laine

20160302displayport

Video Electronics Standards Association eli tuttavallisemmin VESA on julkaissut DisplayPortista uuden 1.4-version. DisplayPort on VESAn rojaltivapaa näyttöliitäntä, joka kykenee muun muassa siirtämään kuvan lisäksi ääntä ja tukee usean näytön daisy-chain-ketjuttamista.

DisplayPort 1.4:n parannuksiin lukeutuvat muun muassa paranneltu pakkausteknologia, joka mahdollistaa sekä 8K UHD -resoluution HDR-videon ja SuperSpeed USB:n kuljettamisen rinnakkain joko DisplayPort- tai USB Type C -kaapelia pitkin. VESA antaa esimerkeiksi uusista tuetuista resoluutioista 8K UHD:n 60 hertsin virkistystaajuudella ja 4K UHD:n 120 hertsin virkistystajuudella, kumpikin HDR Deep Color -väriavaruudella varustettuna tietenkin.

Muita standardin uudistuksia ovat Forward Error Correction (FEC), mikä parantaa signaalin virheensietokykyä, HDR meta transportin, joka parantaa tulevaisuuden HDR-standardien tukea ja tuo tuen CTA 861.3 -standardille, josta on hyötyä, kun signaalia muutetaan DisplayPortista HDMI 2.0a:han, sekä parannetun äänituen. Parannettu äänituki tukee maksimissaan 32 erillistä äänikanavaa, 1536 kHz:n näytetaajuutta ja kaikkia tunnettuja ääniformaatteja.

VESA, Lehdistötiedote