Uusimmat

WD pakkasi heliumilla täytettyyn Ultrastar-kiintolevyyn 12 teratavua

11.12.2016 17:31 Muropaketin toimitus

helio

Western Digitalin tuleva heliumilla täytetty kiintolevy Ultrastar He 12 tarjoaa peräti 12 teratavua tallennustilaa. Kyseessä on maailman suurin 3,5 tuuman kiintolevykoteloon pakattu tallennustila.

Ensisijaisesti datakeskuksiin tarkoitettu levy julkaistaan vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla. HGST-brändillä julkaistu levy käyttää toistaiseksi PMR-tekniikkaa, mutta myös 14 teratavun SMR-versio on tuloillaan.

Neljännen sukupolven HelioSeal-tekniikkaa käyttävässä Ultrastar He 12:ssa on kahdeksan puolentoista teratavun levyä. Heliumin tiheys on vain seitsemäsosa ilman tiheydestä. Näin levyt kohtaavat vähemmän ilmanvastusta ja moottorien tehontarve pienenee. Samalla lukupäähän kohdistuva turbulenssi pienenee, jolloin kiekkoja voi asettaa lähemmäs toisiaan ja niiden dataraitoja voi kirjoittaa tiheämmin.

WD aikoo tuoda levystä markkinoille myös 14 teratavun mallin SMR-tekniikalla vuoden 2017 puolivälin tienoilla. Yhtiö tiedotti levyistä hiljattain kahden palvelimiin tarkoitetun ssd-levyn julkistuksen kanssa.