Uusimmat

Windows 10 Anniversary -päivitys julkaistaan tänään

02.08.2016 13:47 Petrus Laine

Windows 10

Microsoftin Windows 10 saa tänään merkittävän Redstone-päivityksen. Virallisesti päivityksen nimi on Windows 10 Anniversary Update, ja se tuo mukanaan Windows Insider -ohjelman jäsenten jo pitkään testaamia uusia ominaisuuksia käyttöjärjestelmään.

Microsoft on listannut sivuillaan Windows 10 Anniversary -päivityksen merkittävimmät uudistukset. Päivitys tuo mukanaan päivityksiä esimerkiksi Windows Hello -kirjautumisjärjestelmään, jonka myötä sitä voidaan käyttää myös netissä tunnistautumiseen, ja Cortanaan, joka osaa synkronoida jatkossa itsensä kaikkien saman käyttäjän Windows 10 -laitteiden kesken. Windows Ink -rajapinta tuo puolestaan erittäin laajan tuen erilaisille Stylus-kynille.

Edge-selain saa päivityksessä kauan kaivatun tuen erilaisille selainlaajennoksille. Sen luvataan myös käyttävän entistä vähemmän prosessoritehoa, mikä puolestaan näkyy parempana akkukestona kannettavilla ja mobiililaitteilla. Pelaajat saavat tuen Xbox Play Anywhere -ominaisuudelle, joskin käytännön hyötyä siitä tulee vasta syyskuun 13. päivä, kun ohjelma lanseerataan virallisesti. Xbox Play Anywhere mahdollistaa Xbox Onelle tai Windows 10:lle ostetun, ominaisuutta tukevan pelin pelaamisen kummalla tahansa alustalla riippumatta siitä kummalle se on ostettu.

Negatiivisiäkin puolia päivityksetä kuitenkin löytyy. Yksi aiemmin keskustelua herättänyt aihe on poistuvat Ryhmäkäytännöt (Group Policy). Päivityksen jälkeen vain Enterprise-versioissa on täysi hallinta eri Ryhmäkäytännöille, ja Pro-versio saa osakseen aiemmasta karsitun valikoiman. Voit tutustua tarkemmin Microsoftin mainitsemiin muutoksiin yhtiön sivuilla.