Uusimmat

Xigmatekiltä pelkistetty Midgard IV -täystornikotelo

23.08.2016 11:45 Juha Kokkonen

xigmatek-midgard-iv-230816

Edullisista coolereistaan ja koteloistaan tunnettu Xigmatek on esitellyt kotelovalikoimaansa uuden Midgard IV -mallin. Kyseessä on edullinen täystornikotelo, jonka kerrotaan soveltuvan monipuolisille nestejäähdytysratkaisuille. Teräsrakenteinen kotelo on yhteensopiva E-ATX- ja pienempien emolevykokojen kanssa ja sen ulkomitat ovat 510 mm x 210 mm x 530 mm (P x L x K). Kotelon saatavuudesta ja hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Midgard IV:n sisäosat on jaettu pystysuunnassa kahteen osaan. Yläosasta löytyvät emolevyn paikka sekä irrotettava kolmepaikkainen 5,25 tuuman asemakehikko. Alaosassa on puolestaan virtalähdepaikka sekä kehikot kaikkiaan kolmelle 3,5 tuuman ja neljälle 2,5 tuuman levylle. Lisäksi emolevyn taustapuolella on vielä kaksi 2,5 tuuman levypaikkaa lisää. Näytönohjaimen maksimipituudeksi ilmoitetaan 450 mm.

Midgard IV:n jäähdytys on toteutettu kolmen esiasennetun 120 mm tuulettimen avulla. Kaikkiaan tuuletinpaikkoja on kuusi kappaletta – kaksi edessä, yksi takana ja kolme katossa. Etupaneeliin (asemakehikon irrottamalla) ja kattoon on mahdollista asentaa jopa 360 mm jäähdytin. Prosessoricoolerin maksimikorkeus on 170 mm. Pölysuodattimista on tehty helposti irrotettavat ja etupaneelissa ne ovat vedettävissä ulos vasemmalta sivulta.