Western Digitalilta heliumilla täytettyjä kiintolevyjä

Western Digitalin omistama Hitachi Global Storage Technologies (HGST) on tiedottanut uudesta, heliumilla täytetystä kiintolevyalustasta. HGST:n mukaan heliumin käyttö mahdollistaa 3,5 tuuman kiintolevyssä seitsemän kiekon käytön, joiden avulla tallennuskapasiteetti voidaan kasvattaa nousta seitsemään teratavuun per kiintolevy.

Heliumin tiheys on vain seitsemäsosa ilman tiheydestä, jolloin kiekkojen kohtaama ilmanvastus on vähäisempi ja moottorin tehon tarve pienenee. Myös lukupäiden kohtaama turbulenssi pienenee heliumin myötä, joka mahdollistaa kiekkojen sekä niiden dataraitojen asettamisen lähemmäs toisiaan kuin aiemmin, jolloin myös datan tiheyttä per kiekko voidaan kasvattaa. Levyn sisällä heikentyvien voimien ja heliumin paremman lämmönjohtavuuden vuoksi kiintolevyjen pitäisi myös toimia hiljaisemmin ja viileämpinä kuin perinteisten kiintolevyjen.

Western Digital Investor -tapahtumassa HGST demonstroi helium-täytteistä kiintolevyä, joka kulutti 23 % vähemmän tehoa ja toimi neljä astetta viileämpänä kuin verokkina ollut perinteinen kiintolevy.

HGST ilmoittaa tarkemmat kiintolevyjen kapasiteetit sekä ominaisuudet julkaistessaan tuotesarjan vuonna 2013. Toistaiseksi on vielä epäselvää tuleeko helium-täytteiset kiintolevyt myös kuluttajamarkkinoille, vai pelkästään yrityskäyttöön.

HGST, Lehdistötiedote

X-bit Labs, Western Digital’s Division Announces Helium-Filled Hard Drive Platform

Petrus Laine

Kommentit

Kommentointi on suljettu.