Muropaketti.com

YouTubeen maksullisia kanavia keväällä?

29.1.2013

youtubeGoogle lanseerasi YouTube-videopalveluunsa maksullisen vuokrauksen vuonna 2010 ja nyt AdAge-sivusto huhuaa seuraavasta askeleesta maksullisten palveluiden saralla. Uutisoinnin mukaan Google työstää tällä hetkellä yhteistyössä muutamien suosittujen YouTube-videokanavien kanssa pilottiohjelmaa, jonka myötä palveluun olisi tulossa maksullisia kanavia.

AdAge mainitsee Googlen yhteistyökumppaneiksi Machiniman, Maker Studiosin ja Fullscreenin, ja mukana olisi alussa todennäköisesti enimmillään 25 kanavaa. Tarkoituksena on tuoda mukaan myös uusia kanavia laajentamaan YouTuben tarjontaa. Huhujen mukaan palvelu on määrä käynnistyä kevään aikana ja kuukauden katseluajasta veloitettaisiin 1-5 dollaria.

Vuoden 2011 puolella Google ilmoitti auttavansa useiden YouTube-kanavien rahoituksessa Yhdysvalloissa ja viime vuoden puolella se laajensi rahoitusta Iso-Britanniaan, Ranskaan ja Saksaan. Kanavat ovat kuitenkin valittaneet, ettei Google ole edistänyt tarpeeksi niiden pyrkimyksiä kasvattaa katsojamääriä.

AdAge, YouTube Set to Introduce Paid Subscriptions This Spring

Ville Suvanto

 

Kommentit

Takaisin ylös