10 000 dollarin USB-muistitikku

01.07.2009 11:01 | Ville Suvanto

Italialainen Toshi Satoji Design on julkaissut Mnemosyne-nimisen 10 000 dollaria maksavan erikoisen USB-tikun, joka on varustettu 16 gigatavun tallennuskapasiteetilla. Tuotteen nimi viittaa Kreikan mytologian muistin jumalattareen, joka oli Titaani ja synnytti ylijumala Zeukselle muusat. Kimpaleella on kokoa 7,2 senttimetriä kanttiinsa ja se on valmistettu viidestä kiillotetusta hopeapalasta ja yhdestä mustasta palasta, joka on varsinainen muistitikku.

Muistin suunnittelijan mukaan Mnemosyne korostaa sen keskellä olevan muistin tärkeyttä ja sitä, että käyttäjien tulee koota ja purkaa asema. Suunnittelija eivät kuitenkaan kerro kuinka vaikea operaatio kokoaminen ja purkaminen on, mutta kuvien perusteella ainakin ensimmäisiin kertoihin on syytä varata aikaa. Valitettavasti 10 000 dollaria on järjetön summa kyseisenlaisesti tuotteesta ja kuluttajan kukkarolle soveltuva esimerkiksi alumiinista valmistettu versio jää odottamaan itseään.

Tech Connect Magazine, $10,000 Mnemosyne flash drive makes you work for storage

Keskustelu

täällä on taas näitä ihmisiä, jotka olettavat uutisien aiheiden sijoittuvan vain heidän kiinnostuksen aiheiden piiriin.

Ei mitään järkeä. Halvemmalla saa paljon parempia ”3d palapelejä” . Jos olis halvempaa materiaalia niin en ottas edes ilmaseks.

Turhake. Lyödään vaan ihan vitusti hintaa, niin pakkohan sen on olla hieno ja erikoinen…

Tosta tulee mieleen se 70-luvun elokuva, jossa supertietokone otti vallan ja sen fyysisenä kätenä toimi tollainen härpäke.

@J Kle (3.):
Kerroitkin itsestäsi jo kaiken oleellisen.

Uutisesta:
Onhan näitä kalliita design-tuotteita ilmestynyt aikaisemminkin, joten hinta ei tullut aivan puun takaa. Jutun juju on yksinkertaisesti tarjota uniikkia tuotetta rikkaille, joilla on jo kaikkea. Koska muistipalikka maksaa useita mansikoita, tiedät melko varmasti ettei kenelläkään muulla lähipiirissä ole vastaavaa omanaan. Hintaa ei siis voi selittää pelkän raaka-ainekustannusten johdosta. Ei Picassonkaan tauluissa kalliit öljyvärit nosta töiden hintaa vaan ihan joku muu seikka.

jep jep muutamalla kympillä hommasin prismasta 16 gigasen tikun, ei tarttenu purkaa ja koota ja oli valmis loota :D.

Olis tuossa ny saanu tilavuutta olla sitte enempi edes mutta design-tuotehan tuo on rikkaille..

joo parempi tämmönenkin uutinen kuin ei uutisia ollenkaan. mukava lukea uutisia laidasta laitaan. sitten kun ton palikan pintaa raaputtaa niin alta paljastuu terästä :)

Tuo hopeamäärä ei millään maksa kyllä sitä 10k$, että ei liene kannata sitä alumiini versiota odotellessa pidätellä hengitystä, sillekkin saavat tuolla perustella hintaa vaikka 9,999k$

Aika tyhmä saa olla, että ostaa tuollaisen. Suvanto taitaa olla
palkattu ”roska” uutisten kirjoittelua varten.

Muropaketin uusimmat