3 Gt:n muistimäärälliset GeForce GTX 580:t tulevat

21.01.2011 19:31 | Ville Suvanto | 85

Gainward sekä Gainwardin emoyhtiö Palit ovat julkaisseet GeForce GTX 580 -näytönohjaimet, jotka on varustettu kolmen gigatavun (3072 Mt) GDDR5-muistimäärällä, kun normaaleissa GeForce GTX 580 -malleissa on muistia 1536 megatavua. Näytönohjaimien tuplattu muistikapasiteetti on saavutettu todennäköisesti käyttämällä yhden gigabitin (128 Mt) muistipiirien sijaan kahden gigabitin (256 Mt) muistipiirejä. Molemmissa näytönohjaimissa grafiikkapiiri toimii 783, shaderit 1566 ja muistit 1005 MHz:n kellotaajuudella. Edestä löytyy kaksi DVI- sekä yksi HDMI- ja DisplayPort-liitin.

Gainwardin julkaisema GeForce GTX 580 on nimetty Phantomiksi ja jäähdytyksestä on vastuussa varsin persoonallinen kahden korttipaikan korkuinen cooleri. Päällepäin näkyy ainoastaan 44 rivasta rakentuva alumiininen siili ja sen alapuolella on kolme 80 millimetrin tuuletinta. Lämpöä levitetään koko siilin alueelle kuudella lämpöputkella.

Palitin malli on hieman perinteisemmän näköinen, mutta siinäkin on käytössä yrityksen omaan suunnitteluun perustuva cooleri. Cooleri on niin ikään kahden korttipaikan korkuinen, mutta kaksi tuuletinta ovat näkyvissä.

TechConnect Magazine, Gainward debuts 3GB GeForce GTX 580 Phantom

TechConnect Magazine, Palit announces customized GeForce GTX 580 with 3GB of onboard memory

Keskustelu

@37:

Kylla 6990 silti sen yhden kortin nopeus kuninkuuden vie, oli kyseessa sitten yksi tai tuplapiirinen kortti. Sen mukaan vertaillaan mita kilpailijalla on tarjota omana lippulaivana.

Jos nvidia ei saa tuplapiirista korttia valmiiksi, on fermi arkkitehtuurina tosiaan flopannut kertakaikkisesti.

@14, jos merkit pitää paikkaansa niin kun HD6990 julkaistaa niin nvidia paukauttaa kanssa 2 piirin ohjaimen myyntiin. Muutenki o vähä turha vertailla minusta 2piiriä vs. 1 piiri.

@18
Samoin nuo jotka käyttävät GPU pohjaisia renderointi softia, scenet kun pitää mahtua tällähetkellä viellä GPUn muistiin. (i-ray, v-ray, octane, panta-ray..)

Yleensäkkin GPGPU hommissa lisä muisti ei tee yhtään pahaa.

Ei varmaan mene kauaa niin tulee ensimmäiset 5 gigan näyttikset. Parissa vuodessaahan aletaan pc:idenkin muisteissa olemaan jossain >20 gigassa.

joo, lähinnä tarkoitin, että jos tulee halvalla myyntiin tai jossain olisi tarjouksessa, niin voisin ostaa ja päivittää nykyisen, mutta taidanpa pitää ton gtx 480 vielä n 1 v ajan, kunnes seuraava sukupolvi (keppler? + amd:n vastaavat) tulevat.

Tuo AC:n tuuletin on sen verran hiljainen, ettei tuosta oikein haittaa ole.

28. Sitähän mä just sanoin, että tuskin on.. koska ne bufferit ovat NAURETTAVAN pieniä verrattuna muistin määrään. =)

Jos tuo Phantom irtioisi 400eurolla, niin vaihtaisin oman gtx480 kortin tollaiseen. Muuten tuskin jaksan innostua.

@23
@25
Alkaa olla jo vanhanaikaista ajatella, että näytönohjaimen muistimäärä olisi kytköksissä näytön resoluutioon. Tässä vähän käyttökohteita:
– GPGPU
– monen näytön konfiguraatiot
– 3D stereo
– massiiviset tekstuurit

@14

hei makro16,miksi luulet että 6990 on jotain parempaa kuin 6970 cf???

cmon!

jos haluaa nopeimman kortin jossa kaikki lisukkeet joita haluaa,niin siitä pitää ja täytyy maksaa.

hyvä,tehokas ja nopein gpu kortti maksaa herrajumala,ellet voi ostaa porchea,osta toyota jos et muuta saa.
se ei ole nvidian syy.
niiltäkin palaa rahaa tuotekehitykseen että saat sen kortin ja yleensä nopeimman.

:D

eikai siinä enää kauaa mene että 4k näytöt tulee tietokonemaailmaan. sitten alkaa olemaan varmasti enemmän hyötyä tuollaisista muistimääristä

Jos jotain tuolla isommalla muistimäärällä saavutetaan, niin ainakin hinnan saavat hinata korkeammalle. Phantomi on kyllä siistin näköinen paketti, vaikka eipä tuo kauheasti kotelon sisältä näkyisi itsellä :)

2560*1600*32bpp tekee ”vaan” 16 megaa per bufferi. Monta niitä tarvitaan vaihtelee.. mutta kyllä saa olla aika tiukat systeemit, että tohon tarvittais 3 GIGAA.. just saying..

(varmaan texturet ja muu data voi viedäkin.. mut jotkut back/front bufferit, tuskin..)

@21 kiitosta valaistuksesta, jostain saanu päähä et SLI kokoonpano käyttää ns. ”yhteenlaskettua kokonaismuistia”

(ite vielä 2 CF setin omistaja /facepalm)

@2,@10 eihän tuo muistimäärä lisäänny sli:ssä, jokaisella kortilla on sama data siellä vramissa, se olisikin vasta hidasta jos muisti olisi yhteisessä käytössä ja jokainen kortti hakee datan prosessointiin sieltä sun täältä, eri korteista.

Tuo Phantom-jäähy mietityttää minua:

Kun tuulettimet laitetaan siilien alle, eikö tämä itse asiassa haittaa ilmavirtausta? Näin tyhmänä ja asiaan perehtymättömänä kuvittelisin, että kun tuulettimet ovat lähempänä korttia (joka estää ilmavirtausta) painettakin tarvittaisiin enemmän. Kun taas tuulettimet ovat siilien ”yläpuolella” mahtuu ilma teoriassa virtaamaan vapaammin.

Vai olenko ihan pihalla?

Näytä kaikki kommentit

@1,6

Mm. 3D (perkeleen monimutkaisessa sellaisessa) mallinnuksessa tuo määrä ainaskin tulee tarpeeseen.

Phantom on kyllä hienoin näyttis mitä olen ikinä nähnyt. Ostaisin heti jos ei olisi rahasta kiinni :)

Kyllähän sitä kaikkea on Nvidialta tulossa ennen kuin ATI/AMD saa oman 6990 tuotoksensa markkinoille, ihan kuin noista joista olisi sille jotain vastusta =)
Onhan tällästä Phantomia nähty ennenkin mutta GTX 570 muodossa eli ei ihme että tekivät 580:stä samanlaista eli parempaa jäähdytystä ”kellotusta” ajatellen ja btw. pärjäsihän tuo edellä mainittu GTX 570 Phantom hyvin VS referenssi GTX 580, jopa paremminkin eli odotettavissa on jotain saman tyylistä, GTX 580 +
Tosi-asia on että tuleva Raadon 6990 Antilles vie kaikkia oolmoust pässinarussa mutta pitää, pitää mielessä että kyseessä on kuitenkin enemmän kuin 1-GPU coren omaava näyttis mutta MITÄ SITTE :D:D
Olen puolueeton
PS: Mistä ihmeestä muuten noita PHANTOMEITA voi oikein ostaa kun kerta tuota 570 mallistakaan saa vielä mistään?? Ketä tietää, korjatkoon :)

Kyllähän tuollanen muisti varmaan tulee tarpeeseen jos on 3 näyttöä ja sli.

Onko tossa Gainwardissa niin, että toimii 3 näyttöä, kun on displayport?

Jos toimii, ja jäähy toimii, kyseessä on aika kiinnostava kortti, joka toki pilataan sitten jollain 600e hintalapulla. :/

Kas kummaa… NVidia ainakin raahasi itsensä taas mun vaihtoehtolistalle tuolla ilmoituksella. Erittäin suurilla resoilla muistimäärällä on merkitystä.

@2:

Mitä, kyllähän jokanen peruspelaaja tarvii 12GB GDDR5sta :D

hmm,no eihän niitä vielä tarvita,sli riittää.
mutta eiköhän jotain tapahdu kun amd julkistaa 6990 tekeleen.

noh,muistia ainakin riittää,no ehkä tulevaisuuden peleissä tarvitaan mutta silloin on jo gtx 690 kaupassa.

mutta,missä on gtx 495,575 ja 595??

nvidia jyrääääää

Osaako pelit/ohjelmat hyödyntää koko muistia, eli mihin tuota tarvii/tarviiko edes?

@1 Aika vähän, mutta esim GTA IV vie yli 2Gt muistia täysillä asetuksilla :)

On muuten mahtavan näkönen tuo Phantom, ja ei tarviikkaan enää ajatella SLI kokoonpanoa tolla muistimäärällä

Muropaketin uusimmat