3 Gt:n muistimäärälliset GeForce GTX 580:t tulevat

Gainward sekä Gainwardin emoyhtiö Palit ovat julkaisseet GeForce GTX 580 -näytönohjaimet, jotka on varustettu kolmen gigatavun (3072 Mt) GDDR5-muistimäärällä, kun normaaleissa GeForce GTX 580 -malleissa on muistia 1536 megatavua. Näytönohjaimien tuplattu muistikapasiteetti on saavutettu todennäköisesti käyttämällä yhden gigabitin (128 Mt) muistipiirien sijaan kahden gigabitin (256 Mt) muistipiirejä. Molemmissa näytönohjaimissa grafiikkapiiri toimii 783, shaderit 1566 ja muistit 1005 MHz:n kellotaajuudella. Edestä löytyy kaksi DVI- sekä yksi HDMI- ja DisplayPort-liitin.

Gainwardin julkaisema GeForce GTX 580 on nimetty Phantomiksi ja jäähdytyksestä on vastuussa varsin persoonallinen kahden korttipaikan korkuinen cooleri. Päällepäin näkyy ainoastaan 44 rivasta rakentuva alumiininen siili ja sen alapuolella on kolme 80 millimetrin tuuletinta. Lämpöä levitetään koko siilin alueelle kuudella lämpöputkella.

Palitin malli on hieman perinteisemmän näköinen, mutta siinäkin on käytössä yrityksen omaan suunnitteluun perustuva cooleri. Cooleri on niin ikään kahden korttipaikan korkuinen, mutta kaksi tuuletinta ovat näkyvissä.

TechConnect Magazine, Gainward debuts 3GB GeForce GTX 580 Phantom

TechConnect Magazine, Palit announces customized GeForce GTX 580 with 3GB of onboard memory

Ville Suvanto

Kommentit

2.

@37:

Kylla 6990 silti sen yhden kortin nopeus kuninkuuden vie, oli kyseessa sitten yksi tai tuplapiirinen kortti. Sen mukaan vertaillaan mita kilpailijalla on tarjota omana lippulaivana.

Jos nvidia ei saa tuplapiirista korttia valmiiksi, on fermi arkkitehtuurina tosiaan flopannut kertakaikkisesti.

Vastaa tähän
3.

@14, jos merkit pitää paikkaansa niin kun HD6990 julkaistaa niin nvidia paukauttaa kanssa 2 piirin ohjaimen myyntiin. Muutenki o vähä turha vertailla minusta 2piiriä vs. 1 piiri.

Vastaa tähän
5.

@18
Samoin nuo jotka käyttävät GPU pohjaisia renderointi softia, scenet kun pitää mahtua tällähetkellä viellä GPUn muistiin. (i-ray, v-ray, octane, panta-ray..)

Yleensäkkin GPGPU hommissa lisä muisti ei tee yhtään pahaa.

Vastaa tähän
6.

Ei varmaan mene kauaa niin tulee ensimmäiset 5 gigan näyttikset. Parissa vuodessaahan aletaan pc:idenkin muisteissa olemaan jossain >20 gigassa.

Vastaa tähän
7.

joo, lähinnä tarkoitin, että jos tulee halvalla myyntiin tai jossain olisi tarjouksessa, niin voisin ostaa ja päivittää nykyisen, mutta taidanpa pitää ton gtx 480 vielä n 1 v ajan, kunnes seuraava sukupolvi (keppler? + amd:n vastaavat) tulevat.

Tuo AC:n tuuletin on sen verran hiljainen, ettei tuosta oikein haittaa ole.

Vastaa tähän
8.

28. Sitähän mä just sanoin, että tuskin on.. koska ne bufferit ovat NAURETTAVAN pieniä verrattuna muistin määrään. =)

Vastaa tähän
9.

30@

eikös irtoa 400 ekeen,kun myyt ton 480 pois ensin.

🙂

Vastaa tähän
10.

Jos tuo Phantom irtioisi 400eurolla, niin vaihtaisin oman gtx480 kortin tollaiseen. Muuten tuskin jaksan innostua.

Vastaa tähän
12.

@23
@25
Alkaa olla jo vanhanaikaista ajatella, että näytönohjaimen muistimäärä olisi kytköksissä näytön resoluutioon. Tässä vähän käyttökohteita:
– GPGPU
– monen näytön konfiguraatiot
– 3D stereo
– massiiviset tekstuurit

Vastaa tähän
13.

@14

hei makro16,miksi luulet että 6990 on jotain parempaa kuin 6970 cf???

Vastaa tähän
14.

cmon!

jos haluaa nopeimman kortin jossa kaikki lisukkeet joita haluaa,niin siitä pitää ja täytyy maksaa.

hyvä,tehokas ja nopein gpu kortti maksaa herrajumala,ellet voi ostaa porchea,osta toyota jos et muuta saa.
se ei ole nvidian syy.
niiltäkin palaa rahaa tuotekehitykseen että saat sen kortin ja yleensä nopeimman.

😀

Vastaa tähän
15.

eikai siinä enää kauaa mene että 4k näytöt tulee tietokonemaailmaan. sitten alkaa olemaan varmasti enemmän hyötyä tuollaisista muistimääristä

Vastaa tähän
16.

Jos jotain tuolla isommalla muistimäärällä saavutetaan, niin ainakin hinnan saavat hinata korkeammalle. Phantomi on kyllä siistin näköinen paketti, vaikka eipä tuo kauheasti kotelon sisältä näkyisi itsellä 🙂

Vastaa tähän
17.

2560*1600*32bpp tekee “vaan” 16 megaa per bufferi. Monta niitä tarvitaan vaihtelee.. mutta kyllä saa olla aika tiukat systeemit, että tohon tarvittais 3 GIGAA.. just saying..

(varmaan texturet ja muu data voi viedäkin.. mut jotkut back/front bufferit, tuskin..)

Vastaa tähän
18.

@21 kiitosta valaistuksesta, jostain saanu päähä et SLI kokoonpano käyttää ns. “yhteenlaskettua kokonaismuistia”

(ite vielä 2 CF setin omistaja /facepalm)

Vastaa tähän
19.

@2,@10 eihän tuo muistimäärä lisäänny sli:ssä, jokaisella kortilla on sama data siellä vramissa, se olisikin vasta hidasta jos muisti olisi yhteisessä käytössä ja jokainen kortti hakee datan prosessointiin sieltä sun täältä, eri korteista.

Vastaa tähän
20.

Tuo Phantom-jäähy mietityttää minua:

Kun tuulettimet laitetaan siilien alle, eikö tämä itse asiassa haittaa ilmavirtausta? Näin tyhmänä ja asiaan perehtymättömänä kuvittelisin, että kun tuulettimet ovat lähempänä korttia (joka estää ilmavirtausta) painettakin tarvittaisiin enemmän. Kun taas tuulettimet ovat siilien “yläpuolella” mahtuu ilma teoriassa virtaamaan vapaammin.

Vai olenko ihan pihalla?

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.