Uusimmat

Halloween lähestyy: 11 kauhuleffasuositusta Suomen Netflixin valikoimasta

28.10.2014 12:10 Muropaketin toimitus

Silent Hill: Revelations

Atlantin takaa Suomeen rantautunut Halloween lähestyy. Dome.fi laati mörköjuhlaa varten 11 kauhuelokuvan listan Suomen Netflixin valikoimasta.

Koska Netflixin valikoima ei vielä(kään) ole järin laaja elokuvien suhteen, emme pitäytyneet kauhugenressä täysin kurinalaisesti.

1. Hohto

Stanley Kubrickin klassikko tuskin perusteluja kaipaa.

2. Orpokoti

eli Orphanage eli El orfanato ei ole niinkään kauhua, vaan kutkuttavalla tunnelmallaan kiehtova aavemainen trilleri. Elokuvan on tuottanut Guillermo del Toro, jonka Pan’s Labyrinth löytyy myös Netflixistä.

3. Kuolleiden aamunkoitto

Nykyään DC Comicsin supersankarielokuvia Warner Bros. Picturesille tehtaileva Zack Snyder teki tehokkaan kierrätyksen George A. Romeron klassikosta vuonna 2004. Miellyttävän rosoinen elokuva toimii erinomaisesti vielä 10 vuotta ensi-iltansa jälkeenkin. Plussaa Ving Rhamesista.

4. Frankenweenie

Tim Burton ohjasi vuonna 2012 uransa alkuaikojen lyhytelokuvan pohjalta kummallisen mustavalkoisen animaatioseikkailun, joka jäi samana vuonna ilmestyneen Dark Shadowsin jalkoihin. Ei klassikkoainesta, mutta ihan kelpo esitys.

5. John Dies at the End

2010-luvun oudoimpia elokuvia, jota hehkutimme Dome.fi:ssa jo vuosi sitten. Bubba Ho-Tepin ohjanneen Don Coscarellin pään sisälle olisi kiva päästä kurkistamaan – tai sitten ei.

6. The Blair Witch Project

Kameranheiluttelukauhun ja viraalimarkkinoinnin klassikko. Elokuva täytti hiljattain 15 vuotta, joten nyt on hyvä hetki tarkistaa muistikuvat: oliko noitajahti niin hyvä / paska kuin muistelit? Muista vanha rituaali: elokuvan jälkeen sitten suit sait sukkelaan lähimpään pusikkoon risuhimmeleitä puihin ripustamaan.

7. 30 päivää kaamosta

Josh Hartnettin ehdottomasti paras elokuva. Myös tehokkaasta Hard Candysta ja Hannibal-tv-sarjasta tuttu (Twilight -Epäilyksen olemme jo sulkeneet mielestämme) David Slade ohjasi yllättävän tehokkaan tarinan kaamoksen keskellä öykkäröivistä vampyyreista. Leffa on paikoin tahattoman koominen, mutta se ei haittaa mitään.

8. Slither

Mitä Marvelin kultapoika James Gunn teki ennen Guardians of the Galaxya? No, tietenkin kauhukomedian, jossa on avaruuslötköjä, zombeja ja mutanttihirviöitä. Näyttelijäkaartista voi bongata mm. Fireflysta tutun Nathan Fillonin ja The Walking Deadin Merleä esittäneen Michael Rookerin.

9. Silent Hill & Silent Hill Revelation

Vuonna 2006 ilmestynyt elokuva ei vastannut pelisarjaa fanittavien haavekuvia, mutta oli silti keskivertoa parempi filmatisointi. Veikeän visuaalisuuden lisäksi elokuva kannattaa katsoa näyttelijöiden takia: mukana on mm. Laurie Holden (The Walking Dead) ja Sean Bean (Game of Thrones). Vuonna 2012 valmistuneen jatko-osan teatterilevitys jäi Suomen osalta kokonaan väliin.

10. Ginger Snaps

Harvojen tietämä ihmissusitrilleri valmistui vuonna 2000, ja päätyi Suomessa suoraan vhs:lle ja dvd:lle. Harmi, sillä John Fawcettin ohjaama kertomus kahdesta siskoksesta on huomattavasti kiinnostavampi kuin useimmat hukkahorrorit.

11. The Midnight Meat Train

Bradley Cooper on yksi Hollywoodin kuumimmista miesnäyttelijöistä nykyään, mutta vuonna 2008 mies ehti vielä irroitella Ryûhei Kitamuran ohjaamassa ja Clive Barkerin auraamia latuja hiihtäneessä kummajaisessa. Mukana myös Vinnie Jones.

Teksti: Tatu Junni

Muropaketin uusimmat