Uusimmat

Ultra Mobile 2007

28.04.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Bill Gates on esitellyt uutta Ultra Mobile 2007 -konseptia WinHEC-konferensissa. Microsoftin mielestä useimmat nykyiset kannettavat tietokoneet eivät ole niin helppokäyttöisiä, kuin niiden tulisi olla. Lisäksi ongelmana on suuri virrankulutus, josta seuraa suoraan kannettavan tietokoneen vapauden riisto jatkuvan pistorasioiden metsästyksen vuoksi.

Microsoftin näkemys tulevaisuuden kannettavasta tietokoneesta on Ultra Mobile 2007. Vain aavistuksen nykyisiä taskutietokoneita suurempi taulutietokone kätkee sisäänsä luonnollisesti Microsoftin seuraavan sukupolven käyttöjärjestelmän Longhornin. Merkittävin ero nykyään markkinoilta löytyviin erittäin pieniin kannettaviin tietokoneisiin on puolestaan hinta, jonka Microsoft on rohkeasti määritellyt 800-1000 dollariin.

Bill Gates visioi esityksessään laitteen painoksi alle kilon ja tärkeimmäksi ominaisuudeksi jatkuvasti päällä olevan Internet-yhteyden. WinHEC:ssä esillä ollut konseptiversio sisälsi lisäksi seitsemän tuuman LCD-näytön ja näppäimistön. Microsoft on kehittelemässä käyttöjärjestelmään käytettävyyttä lisääviä ominaisuuksia erityisesti pieniä kosketusnäytöllisiä laitteita varten. Akunkestoksi Gates povaa rohkeasti vähintään koko päivää.

Normaalien kannettavalta tietokoneelta vaadittavien ominaisuuksien lisäksi Microsoft yrittää saada laitteeseen älypuhelinten ominaisuuksia, kuten digitaalikameran ja puhelimen. Työpöytäkoneen korvaajaksi Ultra Mobilesta ei kuitenkaan ole, vaan konseptin tarkoituksena on täydentää työpöytäkonetta ja tarvittaessa tarjota liikkumavapautta.

Pienempiin laitteisiin, kuten älypuhelimiin, Microsoft tarjoaa edelleen Windows Mobile -käyttöjärjestelmää ja näiden laitteiden markkinoinnin uskotaan kiihtyvän lähitulevaisuudessa vauhdilla. Bill Gatesin esittelemän Ultra Mobile 2007 -konseptin kaltaisille laitteille räätälöidään puolestaan versio työpöytäkäyttöjärjestelmästä. Nähtäväksi jää saako Ultra Mobile 2005 tulta alleen.