Uusimmat

GPS Pro Dog -seurantalaite

31.10.2005 00:00 Muropaketin toimitus

GPS- ja GSM-tekniikoita käytetään nykypäivänä mitä erilaisimmissa kohteissa. Muun muassa eläintieteilijöiden ja koiranomistajien piireissä tunnetuksi ovat nousseet Environmental Studiesin kaulapannat ja vyöt. Piikkivöistä ja nahkaisista kaulapannoista ei sentään ole kysymys, vaikka pantojen valmistaja onkin saksalainen.

Iskun- ja vedenkestävät GPS-GSM-paikantimet toimivat hyvin yksinkertaisesti ja tehokkaasti. Mallista riippuen 200-250 gramman painoinen jäljitin asennetaan kaulapantaan tai vyöhön. Jäljittimeen saa yhteyden soittamalla ja vastauksena GPS Pro Dog lähettää GPS:ltä saamansa koordinaatit tekstiviestillä soittajalle.

Lisätarvikkeena laitteeseen saa myös VHF-radion, eli lällärin. VHF-radiolla voidaan kantajaa ohjeistaa äänikommennoin kuulomatkan ulkopuolella esimerkiksi koulutustarkoituksessa. VHF-radioon pystytään myös kytkemään aktiviteettisensori, joka kertoo onko laitteen kantaja liikkeessä vai ei.

GPS-paikantimen toiminta vaatii näköyhteyttä taivaalle, joten rakennuksissa ja pimeissä koloissa paikannin ei kykene määrittämään sijaintiaan. Hyvänä puolena paikannin toimii suuressa osassa maapalloa ja paikantimen sijainnin saa selville yhdellä soitolla, vaikka se olisi toisella mantereella. Sijaintitietoja voidaan käyttää hyväksi älypuhelimiin saatavilla karttaohjelmilla ja GPS-navigointilaitteilla.

GPS Pro Dog maksaa mallista riippuen 800-900 euroa ja lisävarusteet, kuten VHF-lähetin, on hinnoiteltu erikseen. Laitteen voi kytkeä GPS-tietojen lataamista ja kojeen säätämistä varten myös kotitietokoneeseen. Yhdellä latauksella GPS Pro Dog toimii 2-5 päivää.

Muropaketin uusimmat